Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

«Κύριε Κοτζιά: Η Ελλάδα θα γίνει ευρωπαϊκή όταν αποδεχθεί τη γενοκτονία των Τσάμηδων»-Αλβανός βουλευτής Βελγίου


 "Αμέτ Γκιανάι: Κύριε Κοτζιά! Η Ελλάδα θα γίνει ευρωπαϊκή, όταν αποδεχθεί τη γενοκτονία κατά των τσάμηδων"



Ο βουλευτής του βελγικού ομοσπονδιακού  Κοινοβουλίου, αλβανικής καταγωγής, Αμέτ Γκιανάι,  ζητεί από το ελληνικό κράτος  να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αλβανών-τσάμηδων και τονίζει ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να ξεφύγουν από την υποχρέωση να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία , ούτε φορώντας τη  στρατιωτική στολή να απειλούν την Αλβανία, ούτε με τη χρήση του ευρωπαϊκού ονόματος, για να λάβουν χάρη από τις βαριές ευθύνες της γενοκτονίας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Βελγίου, Αμέτ Γκιανάι, αντέδρασε στη δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος επανέλαβε την ελληνική εθνικιστική ρητορική προς το αλβανικό κράτος και για το ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων.



 Ο Γκιανάι υπενθύμισε στον Έλληνα υπουργό ότι μόνο όταν η Ελλάδα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αλβανοτσάμηδων και παραδεχθεί αυτά που έχει διαπράξει σε βάρος του πληθυσμού των τσάμηδων, τότε θα αναγνωρισθεί στην ΕΕ ως ευρωπαϊκό κράτος.



Αναφερόμενος προς τον Κοτζιά, σημειώνει:


Εσείς είστε,  που πάνω από 100 χρόνια προσπαθείτε να αλλάξε τα τα σύνορα υπέρ σας με όλα τα είδη των κόλπων και προσπαθείτε  να πάρετε τη νότια Αλβανία μετά την απορρόφηση της τσαμουριάς.


Η Ευρώπη, όπως γνωρίζουμε εδώ στις Βρυξέλλες, η αλήθεια είναι ένα σύνολο αξιών και δεν σας έχει δοθεί καμία εντολή να χρησιμοποιείται το όνομά της για να απειλήσετε την Αλβανία ή τους Αλβανούς, ούτε να ζητάτε πρόσθετα εδάφη είτε στη ξηρά είτε στη θάλασσα που δεν στηρίζονται σε κανένα διεθνές δίκαιο, ούτε καν σε ιστοριογραφία.


Οι ευρωπαϊκές αξίες απαιτούν από εσάς να έχετε μια ευρωπαϊκή στάση με τους γείτονές σας και να μην επαίρεστε γιατί η Ευρώπη τουλάχιστον σας έσωσε από συνολική κατάρρευση, θέτοντας τον εαυτό της σε κίνδυνο εξαιτίας της αποχώρησης της Βρετανίας.



Έτσι, προσπαθήστε να ξεπλύνετε τα τεράστια χρέη σας και αφήστε την εθνικιστική ρητορική και την φιλοπολεμική που χειροτερεύουν τα έσοδά σας!


 (27.al)




--
               


Δεν υπάρχουν σχόλια: