Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Αλβανοί και Σκοπιανοί να αφήσουν τις μαγκιές και να ακούσουν τη μητέρα Ελλάδα – Η Ελλάδα θα τους σώσει

Με… ευχάριστη αμηχανία υποδέχθηκαν τα σκοπιανά Μέσα Ενημέρωσης τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά την Τετάρτη, ο οποίος μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Σηφουνάκη ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας των Σκοπίων.
Οι Σκοπιανοί όλα αυτά τα χρόνια «μάθαιναν» ότι οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί τους. Ένα τεράστιο ψέμα, αφού η Ελλάδα ουδέποτε είχε κάποιο άλλο πρόβλημα με τα Σκόπια εκτός του ονόματος της Μακεδονίας και της προσπάθειας «κλοπής» της μακεδονικής εθνικής και πολιτισμικής ταυτότητας.
Ένα πρόβλημα που το δημιούργησαν τα Σκόπια και όχι η Ελλάδα.
Οι Σκοπιανοί ψευδομακεδόνες εθνικιστές ήταν που στράφηκαν κατά της χώρας μας, με ανόητους αλυτρωτισμούς και διαστρέβλωση της ιστορίας.
Η Ελλάδα ουδέποτε είπε ότι ήθελε να απελευθερώσει το Μοναστήρι και τους 250.000 Έλληνες των Σκοπίων.
Οι Σκοπιανοί ήταν που «διεκδικούσαν» τη Θεσσαλονίκη, έκαναν σημαία τους τον Ήλιο της Βεργίνας, ισχυρίστηκαν ότι αν και Σλάβοι και μάλιστα βουλγαρόφωνοι ότι ήταν «απευθείας» απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος σύμφωνα με τους Σκοπιανούς «δεν ήταν Έλληνας».
Αν και η Ελλάδα θα είχε κάθε λόγο να εξαφανίσει από το πρόσωπο του χάρτη αυτό το «κακό σπυρί», και θα μπορούσε να το κάνει με πολλούς τρόπους, δεν το έκανε. Ελληνικές επιχειρήσεις επένδυσαν στα Σκόπια και έδωσαν δουλειές. Δεν ταΐζεις τον εχθρό σου, αλλά οι Σκοπιανοί, ως άλλο ποντίκι που βρυχάται, δεν το εκτίμησαν ποτέ αυτό.
Όπως δεν εκτίμησαν ότι η Ελλάδα δεν ενεπλάκη ποτέ στα εσωτερικά τους, ούτε ανακίνησε θέμα ελληνικής μειονότητας στο πολυεθνικό κρατίδιο, προκαλώντας μεγάλη στεναχώρια στους Έλληνες μειονοτικούς, που ένιωσαν να εγκαταλείπονται από τη μητέρα πατρίδα.
Σήμερα που τα Σκόπια απειλούνται με διάλυση, από το αλβανικό στοιχείο στη χώρα, η Ελλάδα πάλι δεν αναμίχθηκε στα εσωτερικά του ταραγμένου κρατιδίου.
Δεν έσπευσε να διεκδικήσει το Μοναστήρι και την ελληνική μειονότητα, όπως θα έκαναν άλλοι παράγοντες αστάθειας στην περιοχή, αλλά φέρθηκε με τη σοβαρότητα μιας δύναμης σταθερότητας.
Όχι γιατί αυτές δεν είναι ελληνικές περιοχές με ελληνικό πληθυσμό, αλλά γιατί η Ελλάδα ως αρχαίο έθνος και αρχαίος πολιτισμός γνωρίζει ότι εύκολα ανάβουν φωτιές αλλά δύσκολα σβήνουν.
Το μόνο που είπε η Ελλάδα, ως υπουργείο Εξωτερικών, είναι ότι εάν στη χώρα μας ζητηθεί θα συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης.
Γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα των Βαλκανίων που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, είναι η μόνη χώρα των Βαλκανίων που διαθέτει έναν μεγάλο και ισχυρότατο στρατό, παραμένει μετά από επτά χρόνια μνημονίων η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στα Βαλκάνια και η πλουσιότερη χώρα.
Πολλοί «κατσαπλιάδες» πέρα από τα βόρεια σύνορά μας κάνουν ένα λάθος. Αντί να κοιτούν τη δική τους πείνα, στην κυριολεξία πείνα, για να «αισθάνονται» καλύτερα διαδίδουν ότι η Ελλάδα είναι ανίσχυρη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Η ιστορία διδάσκει ότι η ισχύ μιας χώρας δεν μετριέται με τα πόσα χρωστάει αλλά με τα πόσα κανόνια έχει.
Η Ελλάδα με περισσότερα από 4.000 κανόνια και 2.000 τανκς, έχει μια ασύλληπτη ισχύ. Η Ελλάδα είναι και η μόνη που έχει πολεμική αεροπορία στην περιοχή.
Η Ελλάδα, για να λέμε και λίγο ιστορία, όταν ενεπλάκη στους Βαλκανικούς Πολέμους πάλι είχε προέλθει από μια χρεοκοπία. Αυτή δεν την εμπόδισε να συντρίψει τον τουρκικό στρατό και να απελευθερώσει Ήπειρο και Μακεδονία.
Η Ελλάδα όμως δεν είναι μόνο το κράτος. Είναι και ο παγκόσμιος Ελληνισμός, είναι και η ελληνική διασπορά. Η παγκόσμια οικονομική και πολιτική δύναμη του Ελληνισμού είναι ένας γίγαντας που το ελληνικό κράτος σπανίως χρησιμοποίησε. Μόνο οι Εβραίοι μπορούν να συγκριθούν σε παγκόσμια ισχύ με τους Έλληνες.
Οι φτωχοδιάβολοι των Βαλκανίων δεν τα υπολογίζουν αυτά, ίσως γιατί στον επαρχιωτισμό τους ούτε καν τα γνωρίζουν.
Ας τα μάθουν λοιπόν, διότι οι Έλληνες είμαστε καλά παιδιά, είναι η αλήθεια, αλλά η ιστορία διδάσκει ότι εύκολα γινόμαστε και κακά παιδιά όταν μας αδικούν και μας προσβάλλουν.
Οι Σκοπιανοί, μια χούφτα ανήμποροι «νταήδες», έχουν ξεπεράσει όλες τις κόκκινες γραμμές σε σχέση με την Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτός ο αστείος ελληνικής καταγωγής εξωμότης Γκρουέφκσι (Γρούιος), που τα οικογενειακά του κόμπλεξ και το διαζύγιο του Έλληνα πατέρα του με τη Σλάβα μάνα του, το «έβγαλε» σε αγάλματα και αψίδες στην επαρχιακή του πρωτεύουσα.
Τώρα όμως που το ψευδομακεδονικό τους όνειρο γίνεται αλβανικός εφιάλτης, με τη «μάνα» Βουλγαρία ανήμπορη στην πραγματικότητα να τους προστατέψει διότι δεν διαθέτει τη στρατιωτική ή διπλωματική ισχύ για κάτι τέτοιο, ποιος απέμεινε να τους «σώσει» από τον χαμό; Μόνο η Ελλάδα.
Ο Κοτζιάς τους το είπε «όμορφα». Τους είπε ότι εμείς δεν έχουμε άλλο πρόβλημα μαζί σας εκτός από το όνομα. Και τους έδωσε να καταλάβουν ότι θα σας σώσουμε αλλά… κάντε κάτι με το όνομα.
Το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA, σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα, μετέδωσε ως εξής τα λόγια του Νίκου Κοτζιά:
«Η Ελλάδα, και αυτό αφορά και την βόρεια γείτονα μας, είναι σταθερά υπέρ της σταθερότητας στην περιοχή. Είμαστε σταθερά υπέρ της ύπαρξης της ενότητας της FYROM, είμαστε οι μόνοι που δεν μπερδευτήκαμε ακόμα και σήμερα στα εσωτερικά της και θα υπερασπιστούμε την ύπαρξη της», ανέφερε, σύμφωνα με το MIA, ο Έλληνας ΥΠΕΞ και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε μία εποχή που υπάρχει σταθερότητα και απαιτείται σταθερότητα στους διεθνείς κανόνες και στην εφαρμογή των διεθνών σχέσεων, αλλά απαιτείται πριν απ’ όλα μεγάλος σεβασμός απέναντι στα σύνορα».
Το σχετικό τηλεγράφημα του MIA αναδημοσιεύεται, χωρίς σχόλια, από μεγάλο μέρος των ηλεκτρονικών ΜΜΕ της πΓΔΜ, υπό τον πανομοιότυπο τίτλο «Κοτζιάς: Η Ελλάδα στηρίζει την ενότητα της “Μακεδονίας”».
Από την πλευρά του, το πρακτορείο ειδήσεων META, υπό τον τίτλο «Κοτζιάς: «Εμείς είμαστε υπέρ της ύπαρξης της ενότητας της ΠΓΔΜ και δεν ανακατευόμαστε στα εσωτερικά της», υπογραμμίζει ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα στηρίζει την σταθερότητα και την ενότητα της πΓΔΜ.
Η ενημερωτική ιστοσελίδα MKD, υπό τον τίτλο «Κοτζιάς: Θα υπερασπιστούμε την ύπαρξη της ενότητας της ΠΓΔΜ» αναφέρει ότι ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς απηύθυνε μήνυμα ότι η Ελλάδα στηρίζει την σταθερότητα και την ενότητα της ΠΓΔΜ, αλλά και προειδοποίηση προς εκείνους «που σκέφτονται και ονειρεύονται αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια και ανατροπές των συνόρων».
Τέλος, η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού KANAL 5, σε ανταπόκριση από την Αθήνα υπό τον τίτλο «Κοτζιάς: Επιθυμούμε την ενότητα της FYROM, η χώρα είναι δώρο των θεών, αλλά με κακό νονό», αναφέρει ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ έστειλε μήνυμα υπέρ της σταθερότητας και της ενότητας της πΓΔΜ, «ωστόσο δεν παρέλειψε και αυτή τη φορά να μνημονεύσει τον νονό, δηλαδή να αναφερθεί εμμέσως στο θέμα του ονόματος επαναλαμβάνοντας τη γνωστή θέση του ότι η “Μακεδονία” είχε κακό νονό». «Η χώρα είναι δώρο των θεών, αλλά δεν είχε καλό νονό», σημείωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του KANAL 5.
Η Ελλάδα είναι μοναδική δύναμη σταθερότητας στην περιοχή όχι γιατί είναι απλά μια σταθερή χώρα, όπως κάποιοι νομίζουν, αλλά γιατί μπορεί να επιβάλλει τη σταθερότητα.
Η Ελλάδα είναι η μητέρα των Βαλκανίων. Όλες οι βαλκανικές χώρες, νοτιοσλαβικές και μη, στην Ελλάδα έχουν μία ισχυρή και ομόθρησκη σύμμαχο. Ακόμα και η Αλβανία, που είναι μια πολυθρησκευτική χώρα, γνωρίζει ότι με την Ελλάδα τη συνδέουν και δεσμοί αίματος από την πανάρχαια κοινή μας πελασγική γενιά, ανεξάρτητα εάν οι Αλβανοί δεν κατάφεραν ποτέ από Πελασγοί να εξελιχθούν σε Έλληνες και παρέμειναν αγροίκοι.
Οι Αλβανοί συνδέονται με την Ελλάδα μέσω των Πελασγών και οι Σλάβοι μέσω της Ορθοδοξίας. Οι μόνοι που δεν «χωράνε» σε αυτή τη γειτονιά είναι οι Τούρκοι. Όμως είναι οι Αλβανοί που τους βάζουν από την πίσω πόρτα στα Βαλκάνια, όχι όλοι οι Αλβανοί, αυτός ο γελωτοποιός ο Ράμα, επίσης ελληνικής καταγωγής εξωμότης.
Εάν δεν υπήρχε η Ελλάδα, η Τουρκία θα είχε καταπιεί ξανά τα Βαλκάνια. Η Ελλάδα είναι που προστατεύει τα Βαλκάνια από την Τουρκία, όλοι το γνωρίζουν αυτό και το βλέπουν κοιτώντας τον χάρτη.
Η Ελλάδα πάντα ήθελε την ειρήνη στα Βαλκάνια και για αυτή αγωνίζεται. Όχι ως «αφεντικό» με την κακή έννοια, αλλά ως πρώτη μεταξύ ίσων, ως μητέρα. Ως η ισχυρότερη χώρα.
Κανείς δεν κινδυνεύει από την Ελλάδα, αλλά κανείς δεν μπορεί και να στενοχωρεί την Ελλάδα. Γιατί όποιος στεναχωρεί την Ελλάδα από εδώ και πέρα θα αντιμετωπίζει και τις συνέπειες.
Αλβανοί και Σκοπιανοί να ηρεμήσουν λοιπόν. Να αφήσουν πέρα τις ψευτομαγκιές, σαν αλητάκια στον δρόμο και να ακούσουν τι τους λέει η Ελλάδα για το καλό όλων μας. Για την κοινή μας προκοπή.
Οι Αλβανοί να πάψουν να ταλαιπωρούν τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, οι Σκοπιανοί να πάψουν να τρομοκρατούν τους Μακεδόνες στο Μοναστήρι, να σταματήσουν να καπηλεύονται το όνομα της Μακεδονίας και την ελληνική μακεδονική εθνική ταυτότητα και να είναι βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα φροντίσει για όλων την προκοπή.
Αντί όμως όλοι αυτοί να έρχονται κοντά στην Ελλάδα κοιτώντας το συμφέρον τους πάνε και εμπλέκουν την Τουρκία στα εσωτερικά των Βαλκανίων σκάβοντας τους λάκκους τους.
Σε μια εποχή «αγωνίας» μόνο η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει ηρεμία, τάξη, ειρήνη, ασφάλεια. Η βαλκανική μητέρα Ελλάδα θα προστατέψει τα παιδιά της. Αρκεί να το θέλουν κι εκείνα και να μην βρίζουν τη μητέρα τους.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: