Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Μητροπολίτης Κόνιτσας: Η Βόρεια Ήπειρος είναι ελληνική – Για «ΠΟΛΕΜΟ» μιλούν οι Αλβανοί

 
Διωγμό των βορειοηπειρωτών από τους Aλβανούς καταγγέλλουν οι κάτοικοι σε Πωγώνι και Κόνιτσα. Ο μητροπολίτης Κόνιτσας με μια συμβολική κίνηση απάντησε σε αυτές τι προκλήσεις.
«Λέω στους αδελφούς μου βορειοηπειρώτες, λίγη καρδιά, λίγο τσαγανό, λίγο υπερήφανο εθνικό φρόνημα και λίγη θέληση ζητώ» δήλωσε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας.Με αυτά τα λόγια και με τον χάρτη που δείχνει την προσάρτηση της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα, ο Μητροπολίτης Κόνιτσας προσπάθησε να εμψυχώσει τους κατοίκους της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι καθημερινά δίνουν μάχη με τις ορέξεις των Αλβανών. Κατά την διάρκεια ομιλίας του στο χωριό Δελβινάκι τόνισε την απειλή που ακούει στο όνομα "Μεγάλη Αλβανία" .
«Η Αλβανία ονειρεύεται να αποκτήσει τα ελεύθερα ελληνικά εδάφη από τη Φλώρινα, την Καστοριά και τα Ιωάννινα μέχρι την Άρτα και την Πρέβεζα» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κόνιτσας.
«Το μόνο που θα προστατεύσει τους Βορειοηπειρώτες είναι η επιστροφή της Βορείου Ηπείρου εκεί που ανήκει.. Μόνο στην Ελλάδα δηλαδή και πουθενά άλλου», δήλωσε στο Star ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, Δ.Καλιακμάνης.
Η κίνηση  του Μητροπολίτη εξόργισε τους Αλβανούς, οι οποίοι με άρθρα τους γράφουν :
- «Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν υποκίνηση σε πόλεμο ανάμεσα στην Ελλάδα και Αλβανία»
-«Η αποκάλυψη του  χάρτη της Μεγάλης Ελλάδας με την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας είναι μια σοβαρή  πρόκληση»
Μάλλον οι Αλβανοί ξεχνούν τα παραληρήματα τους με την υποτιθέμενη  "Μεγάλη Αλβανία", τις προπαγάνδες τους μέσω τραγουδιών και φυσικά τον "διωγμό" των βορειοηπειρωτών απέ τα εδάφη τους.
«Τα παραμεθόρια χωριά μας υποφέρουν. Προσπαθούν να πάρουν τη γη των βορειοηπειρωτών και να τη δώσουν σε Αλβανούς του Βορρά. Περνάνε συμμορίες, χτυπάνε σπίτια. Έχουμε πάρα πολλά κρούσματα λεηλασίας εκκλησιών μας. Έχουμε αλλεπάλληλα χτυπήματα σε βάρος της Χειμάρρας. Οι Αλβανοί είναι ανεξέλεγκτοι», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης.
«Η πατρίδα….  μας έχει ξεχάσει και παλεύουμε μόνοι μας» καταγγέλλουν οι κάτοικοι σε χωριά όπως Γεωργουτσάτες, Κράπσι, Μπουλιαράτες και Δερβιτσάνη. Καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι  με τους βανδαλισμούς και τις αλβανικές συμμορίες. Η κραυγή απόγνωσης ξεχειλίζει  και το παράπονο βγαίνει αβίαστα από τα χείλη των βορειοηπειρωτών, οι οποίοι πλέον "Φυλάττουν Θερμοπύλες" .

Δεν υπάρχουν σχόλια: