Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

O Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

O Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Περιβόλι της Κυρίας Θεοτόκου, στον Άθω, πραγματοποιεί από τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος. Είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί από την εκλογή του ως Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας έγινε θερμά δεκτός και συμφώνως με την Αγιορείτικη τάξη και παράδοση από τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Βαρνάβα, τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, τους Αντιπροσώπους του 20Ιερών Μονών καθώς και από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.
Αφού τελέστηκε Δοξολογία στον ιστορικό Ναό του Πρωτάτου όπου προσκύνησε την πανίερη εικόνα της Παναγίας «Αξιον Εστι» ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και η τιμία συνοδεία του επισκέφθηκαν το κτίριο της Ιεράς Κοινότητας όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας και τους Αντιπροσώπους. Αργότερα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας αναχώρησε για τη Μονή Ξενοφώντος.
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: