Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Παρουσιάστηκε ο πρώτος τόμος του περιοδικού «Τέχνη και Πολιτιστική Κληρονομιά» !!!! – U prezantua numri i parë i revistës “Art dhe Trashëgimi”


Στην Κορυτσά παρουσιάστηκε ο πρώτος τόμος της σειράς «Τέχνη και Πολιτιστική Κληρονομιά» που ήταν αφιερωμένο στην Ορθοδοξία. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν πολλές προσωπικότητες της πόλης και φυσικά και ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του έργου. Στην συνέχεια θα δημοσιευτούν και οι άλλοι τόμοι που αφορούν τις άλλες θρησκείες. Με όσα είδαμε στο βίντεο είχε κεφάλαια αφιερωμένα «Περί ψαλτικής στην Αλβανία» « Η Παράδοση  των κωδικών της Βυζαντινής Μουσικής στην Αλβανία» κλπ. Δεν καταλαβαίνουμε σε ποια Αλβανία αναφέρονται γιατί ο, τι έχει δημιουργήσει η ορθοδοξία ανήκει στην ελληνορθόδοξη παράδοση και την ελληνική κοινότητα που ζούσε και ζει σ΄ αυτά τα μέρη από αιώνες. Οι αλβανοί και ο «πολιτισμός» τους δεν έχει καμία σχέση με την ορθοδοξία. Δεν ξέρουμε αν οι παρόντες συμφωνούσαν με όσα ήταν γραμμένα στο περιοδικό, αυτό γιατί για μας αν κάποιος ξεχάσει τα όσα αναφέραμε πιο πάνω, τότε δεν ξέρει τι του γίνεται.

Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: