Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Ανακοίνωση Τύπου: Κρατική αυθαιρεσία εις βάρος των επιχειρήσεων και της γηγενούς κοινότητας στη Χιμάρα. - Komunikatë për shtyp: Represion shtetëror në dëm të biznesit dhe komunitetit të Himarës

Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων δικαιωμάτωνPartia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut
Komunikatë për shtyp

Tema: Represion shtetëror në dëm të biznesit dhe komunitetit të Himarës

Në terrin informativ që tentohet të instalohet si standard i sjelljes publike në vend dhe duke përfituar nga zbutja e vëmendjes së opinionit publik për shkak të pushimeve verore, aparati shtetëror shumëformësh po realizon këto ditë fushatën e radhës së represionit në zonën e Himarës. Me inspektime tendencioze selektive, praktika diskriminuese në kurriz të qytetarëve që vijojnë të mos jenë njësuar me politikat e qeverisë qendrore apo autoritetit lokal po gjobiten biznese duke synuar përmes penalizimit financiar të kontrollohet ndërgjegjja qytetare.
Duke qenë gjithmonë konsekuentë në nevojën e ndërtimit të institucioneve të qëndrueshme të shtetit të së drejtës por njëherësh në parimin e barazisë para ligjit të qytetarëve pavarësisht origjinës etnike apo bindjeve politike, denoncojmë aksionin represiv të qeverisë Rama. Komuniteti lokal në periudha të një aktiviteti ekonomik të zbehtë për shkak të konjukturave më të gjera në vend,  duhet stimuluar dhe jo penguar në përfitimet ligjore nga sezoni dhe lëvizja turistike.
Nuk është e lehtë të kontrollohet me këto mjete anakronike reagimi qytetar. Përkundrazi paralajmërohet frymëzuesi i sjelljeve të tilla diakronike represive në trevat e Himarës dhe më gjerë se rezistenca politike e jonë nuk ka për të reshtur.

Tiranë, më 10 Gusht 2017

............................
Ανακοίνωση Τύπου

Θέμα: Κρατική αυθαιρεσία εις βάρος των επιχειρήσεων και της γηγενούς κοινότητας στη Χιμάρα.

Μέσα στο σκοτάδι ενημέρωσης που επιχειρείται να μετατραπεί σε στάνταρ του δημοσίου βίου στη χώρα, και επωφελούμενη απ’ την ελάττωση προσοχής της κοινής γνώμης της λόγω θερινών διακοπών, η ποικιλόμορφη κρατική μηχανή εφαρμόζει αυτές τις ημέρες την καμπάνια καταπίεσης της σειράς στην περιοχή της Χιμάρας. Με επιλεγμένες επισκέψεις, πρακτικές διακρίσεων εις βάρος πολιτών που συνεχίζουν να μην ταυτίζονται με τις κυβερνητικές πολιτικές ή αυτές της τοπικής αρχής, βάζουν προστύμματα σε επιχειρήσεις στοχεύοντας ώστε δια της οικονομικής ποινικοποίησης να ελέγξουν την συνείδηση των πολιτών.
Παραμένοντας πάντοτε συνεπείς στην ανάγκη συγκρότησης σταθερών θεσμών του κράτους δικαίου αλλά ταυτόχρονα στην αρχή της ισότητας ενώπιο του νόμου των πολιτών ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής ή πολιτικών πεποιθήσεων, καταγγέλλουμε την αυτή την έφοδο καταπίεσης της κυβέρνησης Ράμα. Η τοπική κοινωνία σε μια περίοδο εξασθενημένης οικονομικής δραστηριότητας λόγω και γενικότερων συγκυριών στη χώρα, θα πρέπει να ενθαρρυνθεί και όχι παρεμποδιστεί για κάθε νόμιμη επωφελία απ’ την τουριστική κίνηση και περίοδο.
Δεν είναι εύκολο με τέτοιους αναχρονιστικούς τρόπους να ελεγχθεί η αντίδραση των πολιτών. Απεναντίας προειδοποιείται ο εμπνευστής αυτών των διαχρονικών καταπιεστικών συμπεριφορών στην περιοχή της Χιμάρας και ευρύτερα ότι η πολιτική μας αντίσταση δεν πρόκειται να καμφθεί.

Τίρανα, στις 10 Αυγούστου 2017

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας   ΚΕΑΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.