Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Μυστική έκθεση της ΕΕ: Η αλβανική αστυνομία συνεργάτης των καλλιεργητών κάνναβης...-Raporti sekret nga BE/ Në Shqipëri policët bashkëpunuan me kultivuesit e kanabisit

 
«Μυστική έκθεση από ΕΕ: Οι αστυνομικοί στην Αλβανία συνεργάζονται με καλλιεργητές κάνναβης»
Μυστική έκθεση για τα ναρκωτικά από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο, κατατάσσει την Αλβανία ως μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή κάνναβης στην Ευρώπη, δημοσιεύθηκε σήμερα από την «ABC News», γράφει Gazeta Shqiptare.
Η έκθεση που αναφέρεται σε στοιχεία του 2016 αποστάλθηκε στα γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών, του Γραφείου της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και την Υπηρεσία Πληροφοριών του Κράτους.
Τα εμπιστευτικά έγγραφα επισημαίνουν ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι διεθνείς διακινητές ναρκωτικών συνεργάζονται με τους Αλβανούς παραγωγούς.
Κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι δαπανούν περίπου 24 δισεκατομμύρια ευρώ για αγορά ναρκωτικών, αναφέρει η έκθεση.
Οι Ιταλοί, με τη σειρά τους, επισημαίνουν ότι αυτό το ποσοστό είναι πολύ ανησυχητικό, ζητούν να ληφθούν μέτρα το συντομότερο δυνατόν για να παραλύσει το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών που προέρχεται από την Αλβανία.
Στην έκθεση του 2016, αναφέρεται ότι η ‘Guarda di Finanza’ και το Υπουργείο Εσωτερικών χρησιμοποιούν αεροσκάφη για τη φωτογράφηση φυτειών ναρκωτικών, αλλά αυτή η στρατηγική δεν αποδείχθηκε αποτελεσματική στην πράξη.
Η έκθεση για την Αλβανία, αναφέρει ότι η καλλιέργεια των ναρκωτικών γίνεται σε εκτάσεις που ανήκουν στο κράτος, μέσα σε σήραγγες, σε αποθήκες κλπ.
Πριν από λίγες ημέρες, η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων ζήτησε τη σύλληψη του υπουργού Εσωτερικών-επικεφαλής της αλβανικής αστυνομίας, εκείνης της εποχής, του Σαϊμίρ Ταχίρι.
Σύμφωνα με την ποινική δίωξη, υπάρχουν υποψίες ότι έχει ευνοήσει την εγκληματική ομάδα των αδελφών Χαμπιλάι, να διαπράξου παράνομη διακίνηση ναρκωτικών κατά την περίοδο 2013-2017.
(Στοιχεία από Gazeta Shqiptare)
http://www.echedoros-a.gr/
.................................
Një raport sekret për drogën nga Qëndra Monitoruese Europiane, ku Shqipëria renditet si një prej vendeve me prodhimin më të madh të kanabisit në Europë është publikuar ditën e sotme nga “Abc Neës”.
Raporti i vitit 2016 ishte dërguar në zyrat e Ministrisë së Brendshme, në Prokurorinë e Krimeve të Rënda dhe në Shërbimin Infomativ Shtetëror.
Dokumentat konfidenciale theksojnë se, në shumicën e rasteve trafikantëtn ndërkombëtare të drogës bashkëpunojnë me prodhuesit shqiptare. Çdo vit europianët shpenzojnë rreth 24 miliardë euro për lëndët narkotike, – thuhet në raport. Partnerët Italiane theksojnë se kjo shifër është mjaft shqetësuese, duke kërkuar që të merren masa sa më shpejt të jetë e mundur për të paralizuar rrjetin e narkotrafikut me origjinë nga Shqipëria.
Raporti i 2016 thekson se Guarda di Financa së bashku me Ministrinë e Brendshme përdorën avionët për të fotografuar plantacionet me drogë, por kjo strategjia nuk rezultoi efikase në terren.
Raporti problematik për Shqipërinë evidenton se kultivimi i drogës kryhet në toka me pronësi shtetërore, në tunele, sera ose magazina.
Pak ditë më parë, Prokuroria e Krimeve të Rënda kërkoi edhe arrestimin e ministrit të Brendshëm të asaj kohe, Saimir Tahiri. Sipas organit të akuzës ka dyshime se ai ka favorizuar grupin kriminal të vëllezërve Habilaj, të kryente trafik droge gjatë periudhës 2013-2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.