Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΚΥΡΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΟΥΡΑΝΗ.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΚΥΡΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΟΥΡΑΝΗ.
Μια σπουδαία τελετή, με ιδιαίτερο νόημα και συμβολισμό, οργανώθηκε σήμερα στην έδρα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο. 
Ο Γενικός Πρόξενος, κύριος Βασίλειος Τόλιος, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου κυρίου Μπεκτάσι Μέμα και των καθηγητών του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, παρέδωσε τις υποτροφίες σε 22 φοιτητές του Τμήματός μας. 
Οι υποτροφίες χορηγήθηκαν από την κυρία Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα Κυρία Ελένη Σουρανή, προς ενίσχυση των φοιτητών του Τμήματος. Οι υποτροφίες δόθηκαν με απόφαση επιτροπής των καθηγητών του Τμήματος έχοντας ως βάση δύο βασικά κριτήρια:- τη παρακολούθηση του μαθήματος από τους φοιτητές και τις επιδόσεις τους στις εξετάσεις.
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας χαρακτήρισε την χειρονομία αυτή από μέρος της Κυρίας Πρέσβεως, δείγμα του αμέριστου ενδιαφέροντος των διπλωματικών αρχών της Ελλάδας, τόσο για το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών όσο και για την ενίσχυση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου και τα ελληνικά πανεπιστήμια. Επισήμανε ακόμα ότι τις δύσκολες προκλήσεις των καιρών μπορεί πιο εύκολα να ξεπεράσουμε στηριζόμενοι στη συμβολή των πανεπιστημίων και της νεολαίας των δύο χωρών. Ανέφερε επίσης, ότι η χορήγηση υποτροφιών στους φοιτητές του Τμήματος θα αποτελεί έναν θεσμό υπό συνεχή βελτίωση. 
Από τη δική του πλευρά ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου Κύριος Μπεκτάσι Μέμα χαρακτήρισε το γεγονός με ιδιαίτερο συμβολισμός και ως σημαντικό κίνητρο για την προσέλκυση περισσότερων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου. Εξήρε το ρόλο του Τμήματος ελληνικών σπουδών στη γενικότερη δράση του Πανεπιστημίου και εξέφρασε την ετοιμότητά του, ως αρχή του Πανεπιστημίου, να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την διεύρυνση και υλοποίηση της συνεργασίας με τα ελληνικά πανεπιστήμια. Αναφέρθηκε με έμφαση στην αναγκαιότητα αναγνώρισης από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές του πτυχίου του Τμήματος και του Πανεπιστημίου, επισημαίνοντας την προθυμία και βούλησή του να κάνει ότι είναι δυνατόν προς επίτευξη του στόχου αυτού.
Εκ΄μέρους των φοιτητών η τριτοετής φοιτήτρια Κατερίνα Γκίκα, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Κυρία Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα για την χειρονομία αυτή υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για την επιλογή από τους φοιτητές του Τμήματός μας, όπως επίσης και για καλύτερες επιδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: