Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

VIDEO/Apeli nga Athina për bashkimin e minoritarëve grekë në një subjekt të vetëm, gjen aprovim sot në Dervician


Në 27 vjetorin e themelimit të Omonias, organizatës së minoritetoit Etnik Grek në Shqipëri, themeluesit e saj të dikurshëm apo drejtuesit aktualë, kanë pasur një emërues të përbashkët. Atë të ripozicionimit përfaqësues në një subjekt të vetëm politik.
Tezën e bashkimit në një përfaqësi të vetme, e kanë hedhur edhe përfaqësues të shtetit grek të akredituar në vendin tonë, si dhe vetë faktori politik minoritar në Shqipëri. Për herë të parë sot, është dukur në aktivitet, edhe kreu i MEGA Kristaq Kico, partia e të cilit, doli si fraksion nga PBDNJ këtu e shtatë vite më parë.
Ai është parë krahë përkrahë kreut të PBDNJ Vangjel Dule ku deri më dje, kanë qenë kundërshtarë të egër politik në ballafaqimet elektorale. Krahas përshëndetjeve të të pranishmëve në përvjetorin e 27 të Omonias, ka rënë në sy edhe telegram i urimit të presidentit Ilir Meta i cili ka vlerësuar kontributin e kësaj organizate qysh në krijimin e saj.
Kreu i OMONIA-s Leonidha Papa, ka qenë i pari që mbështet unifikimin e qëndrimeve politike të minoritetit grek në Shqipëri në një subjekt të vetëm. Madje edhe kreu i PBDNJ Vangjel Dule, është shprehur optimist për bashkimin e të gjithë faktorit grek në Shqipëri, në një përfaqësim të vetëm dhe unik ashtu si sikur.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.