Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ


Ντασαμιρ Σέχι: Η Αλβανία απομακρύνεται από τη Δύση και ξεπουλιέται στην Τουρκία από τα τέκνα των κομμουνιστών
Ο βουλευτής του ΔΚ, Ντασαμίρ Σέχι δε χαρίζεται στο Ράμα και του τα μετρά ένα ένα. «Ο πατέρας μας σπούδασε στο Τορίνο, ο δικός σου στη Ρωσία». Ο Ράμα, ενώ έλειπε από το Κοινοβούλιο, τον είχε χλευάσει λέγοντας ότι τρώει, «φασολάδες, κεφτέδες και πίνει τσίπουρο. Η οξύθυμη και τελείως άτακτη παρέμβαση Ράμα ἐγινε με αφορμή της θέσης που είχε εκφράσει από τα έδρανα της Βουλής ο Σέχι κατά των τουρκικών επενδύσεως σε όλους τους στρατηγικούς τομείς της χώρας.
Στην ομιλία του ο Σέχι έδωσε εξηγήσεις γιατί πήρε θέση κατά των τουρκικών επενδύσεων, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα κράτος που οδεύει προς τον αυταρχισμό.
«Γιατί είμαι κατά των τουρκικών επενδύσεων; Το έχουμε παρακάνει και κάθε άλλη παρέμβαση είναι επιβλαβής για την Αλβανία. Ξέρετε γιατί το λέω αυτό; Τους έχουμε στις τράπεζες, στο λιμάνι, τώρα θα τους έχουμε και στο αεροδρόμιο, τους έχουμε στην ενέργεια, τους έχουμε στην παιδεία (που τους είχαμε μέχρι χθες), τους έχουμε στις τηλεπικοινωνίες, πράγμα για το οποίο αναφερθήκαμε χθες.
Εδώ, ακόμη και δύο δυτικές εταιρίες, τους γερμανούς του αεροδρομίου και τους καναδούς, τους διώξαμε και τους αντικαταστήσαμε με κινέζους και ινδονησίους είτε τι άλλο είναι γιατί ποτέ δεν τους είδαμε.
Το γύρισμά της κεφαλής πίσω δεν εξυπηρετεί αυτή τη χώρα, πρόκειται για μια μεγάλη υπόθεση, θα συγκρουστείτε εδώ μελλοντικά. Αυτό δεν εξυπηρετεί την Αλβανία. Η Τουρκία είναι αυταρχικό κράτος. Αυτή όμως είναι δική τους δουλειά, γιατί φορούν τις γυναίκες με φερετζέδες και δεν κάνουν ελεύθερες εκλογές είναι δικιά τους δουλειά, όμως η Τουρκία που συνδέει το άρμα της με τη Ρωσία και τη Συρία είναι και δικιά μας δουλειά, διότι εμείς θα πρέπει να βλέπουμε προς τη Δύση.
Τη στιγμή που δεν έχει καμιά σχέση με τη Δύση, είναι ντροπή για μας, να μας κυβερνά αυτός ο άνθρωπος. Ας λέει για μένα ότι τρώω φασολάδες και πατσάδες, εμένα μου αρκεί να εξυπηρετώ τη χώρα μου. Ο πατέρας μου σπούδασε στο Τορίνο κι όχι στη Ρωσία που σπούδασε ο πατέρας του. Κι έρχονται και μας κρατούν διαλέξεις αυτά τα κουτάβια των κομμουνιστών Αν πρόκειται εδώ να λέμε ανέκδοτα με πατσάδες και με τσίπουρα, εγώ τους αφήνω αυτούς 200 χρόνια πίσω, είναι μαθητής μου. Μου τηλεφωνούσε και με ρωτούσε. Εδώ όμως είμαστε για τις δουλειές της Αλβανίας. Εγώ εμμένω στη γραμμή αυτή, έτσι νομίζω ότι την εξυπηρετώ καλύτερα τη χώρα μου, εσείς κάντε ό,τι θέλετε με τα θέματα του στομαχιού», είπε ο Σέχι.
(Σύμφωνα με το  http://faxweb.al)
Μετάφραση tachydromos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.