Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Βορειοηπειρώτες ενοικιάζουν τη γη τους σε Αλβανούς - Ανεπανόρθωτες συνέπειες για τον Ελληνισμό

KAMPOS DEROPOLHS
• Οι Βορειοηπειρώτες στη  Δρόπολη και στο Βούρκο ενοικιάζουν για 99 χρόνια τα κτήματά τους σε Αλβανούς, αντί… πινακίου φακής (ακόμη και με 3 ευρώ το τετραγωνικό!).

 Αυτό σημαίνει ότι χάνεται στην ουσία ένα παραγωγικό κομμάτι της Βορείου Ηπείρου, που θα μπορούσε να συγκρατήσει τον ελληνικό πληθυσμό στις εστίες του, αλλά και να συμβάλλει στην ομαλή επιστροφή των  Βορειοηπειρωτών από την Ελλάδα, όπου ζουν και εργάζονται, στον τόπο τους. 
Η γη περιήλθε με πολλούς αγώνες στην κατοχή των Βορειοηπειρωτών, αν και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και σήμερα δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, και τώρα «παραδίδεται», με ό,τι σημαίνει αυτό, σε αλβανικά χέρια. 
Κραυγή αγωνίας για το θέμα απευθύνει προς κάθε κατεύθυνση ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου και δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπάρκας, επισημαίνοντας ότι «σχεδόν κανένας απ’ όσους εκμεταλλεύονται τώρα τον κάμπο της Δρόπολης, δεν είναι Δροπολίτης! 
Οι Έλληνες της Δρόπολης, όπως και οι Έλληνες στο Βούρκο, ενοικιάζουν τα χωράφια τους έως και 99 χρόνια, σε μη Έλληνες. Για 99 χρόνια (!) λοιπόν, όταν ο μέσος όρος ηλικίας αυτών που μένουν πλέον στα χωριά μας είναι πάνω από 60 χρόνια! Κατανοητό τι θέλουμε να πούμε! Το παιχνίδι γίνεται περισσότερο επικίνδυνο όταν είναι γνωστό πώς οι δικοί μας, κυρίως στο Βούρκο, δεν έχουν γίνει απολύτως και επισήμως πραγματικοί ιδιοκτήτες, δεν έχουν πάρει τους τίτλους ιδιοκτησίας που κατοχυρώνουν την περιουσία τους»! 

Η. Μ.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
http://ellogosar.blogspot.al

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.