Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ερντογάν-Γκρουέφσκι-Ράμα: ΟΙ ΤΡΕΙΣ “ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ” ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ - Erdogan - Gruefski - Rama: Tre "Jeniçerët" me prejardhje helene.



Ερντογάν-Γκρουέφσκι-Ράμα: ΟΙ ΤΡΕΙΣ “ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ” ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που επιβουλεύονται τα “Ιερά και τα όσια” του Ελληνισμού – Αποκαλυπτικά στοιχεία και λεπτομέρειες


Τι είναι αυτό που ενώνει νοητά τον σφαγέα Κεμάλ με τους Ερντογάν, Γκρουέφσκι και Έντι Ράμα; Μα φυσικά πως και οι τέσσερις καταγράφηκαν και καταγράφονται ιστορικά ως διακεκριμένοι ανθέλληνες και επιβουλεύονται τα «ιερά και τα όσια» του Ελληνισμού!!! Ο Κεμάλ κατέσφαξε εκατομμύρια Ελλήνων στην Μικρά Ασία. Ο Ερντογάν θέλει να κάνει την Ελλάδα, μέρος της Οθωμανικής αυταπάτης του. Ο Γκρουέφσκι θεωρεί την Μακεδονία Σλαβοβουλγάρικη και τον εαυτό του απόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και ο Έντι Ράμα χαρακτήρισε τον θεό Δία Αλβανό (!!!) και διακηρύττει ότι η μισή Ελληνική Ήπειρος ανήκει στην Αλβανία και στους συνεργάτες των ναζί «Τσάμηδες»…
Υπάρχει κάτι όμως που συνδέει αυτούς του 4 ανιστόρητους εχθρούς του Ελληνισμού… Έχουν και οι 4 Ελληνικές ρίζες… Οπότε δεν απέχει κάποιος πολύ, από το να χαρακτηρίσει όλ’ αυτά του «μπουμπούκια» σύγχρονους γενίτσαρους!!! Δηλαδή Έλληνες που ο «Ελληνισμός» του απέβαλε!!!
Θυμίζουμε ότι οι Γενίτσαροι υπήρξαν επίλεκτα σώματα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αρχικά συγκροτούνταν από αιχμαλώτους πολέμου και παιδιά χριστιανικών οικογενειών που εξαναγκάζονταν από μικρή ηλικία σε στρατιωτική υπηρεσία.
Για τέσσερις αιώνες αποτέλεσαν την αιχμή της πολεμικής μηχανής της Αυτοκρατορίας και των Σουλτάνων, όπου με τον καιρό εξελίχθηκαν σε παραστρατιωτικό κέντρο εξουσίας σε εσωτερικούς πολιτικούς και οικονομικούς αγώνες, πολλές φορές και κατά των ίδιων των Σουλτάνων, μέχρι τις 15 Ιουνίου του 1826 όπου και διατάχθηκε ο ολοκληρωτικός διωγμός τους, ο αποκαλούμενος «Βακάι-ι-Χαϊριγιέ», (Vakay-i-Hayriye) από τον Σουλτάνο Μαχμούτ Β΄.
Ξεκινάμε το ρεπορτάζ μας από τον περιώνυμο «σουλτάνο». Τούρκοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Ερντογάν έχει ελληνική καταγωγή, από το χωριό Ποταμιά της Ριζούντας του Πόντου. Ο ερευνητής Cezmi Yurtsever αναφέρει ότι με τον εξισλαμισμό των Ποντίων ταυτόχρονα έγινε αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα του Πόντου, αλλάζοντας τις ελληνικές ονομασίες χωριών και πόλεων με τουρκικές. Όπως αναφέρει, παρόλο ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια που ο Fatih Sultan Mehmet που κυρίευσε τον Πόντο, εξισλαμίζοντας τον ελληνικό πληθυσμό και με φιρμάνι (διάταγμα) άλλαξε τις ονομασίες, μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Πόντου χρησιμοποιούν την ελληνική ονομασία των χωριών τους.
Ο Ερντογάν, σε περιοδεία στην περιοχή της Ριζούντας (η ονομασία που έδωσαν οι Τούρκοι της Ριζούντας είναι RIZE), επισκέφθηκε και το χωριό καταγωγής των γονιών του, την Ποταμιά. Στη πλατεία του χωριού ένα μεγάλο πανό έγραφε ‘Potamya Hos Geldiginiz’, δηλαδή η Ποταμιά σας καλωσορίζει. Κατέβηκε από το λεωφορείο, χόρεψε με τους ομοχώριούς του που ήταν ντυμένοι με ποντιακές παραδοσιακές στολές και στην ομιλία του είπε ότι ένας απόδημος από την Ποταμιά, όταν επισκέπτεται το χωριό του, το αποκαλεί με την παραδοσιακή ονομασία Ποταμιά και όχι με την τουρκική ονομασία που είναι ‘Guneysu’ (νερό του νότου).
Αυτό το βίντεο με την υποδοχή το Ερντογάν στη Ποταμιά, το χρησιμοποίησε ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κόμματος Devlet Bahceli σε προεκλογική εκστρατεία, για να πλήξει τον Eρντογάν ότι είναι ελληνικής καταγωγής.
Ο Τούρκος ερευνητής, για να στηρίξει το εύρημά του, παραθέτει στοιχεία από το φορολογικό αρχείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τους κατοίκους του χωρίου Ποταμιά και βρήκε τα στοιχεία του προπάππου το Erdogan, ότι ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου εναντίον των Τούρκων κατακτητών. Το επίθετο του προπάππου του Ερντογάν ήταν το εξισλαμισμένο Bakatoglu Memis. Το φορολογικό βιβλίο στη στήλη εθνική καταγωγή έγραφε τη λέξη ‘Εξισλαμισθείς’ και στη στήλη ονοματεπώνυμο το νέο ισλαμικό όνομα.
Το αρχείο είναι του 1850 και φαίνεται ότι ο προπάππος του Ερντογάν ήταν ο πιο πλούσιος, διότι όλοι οι χωριανοί πλήρωναν φόρους 20-30 γρόσια ο καθένας και ο προπάππος του Ερντογάν πλήρωσε 38 γρόσια. Η οικογένεια άλλαξε επίθετο το 1934, διότι η λέξη ‘Bakat’, που ήταν το επίθετο της οικογένειας, εθεωρείτο βρισιά, διότι όλοι οι Έλληνες αντάρτες αποκαλούνταν ‘Bakat’. Στον Πόντο, συνεπώς, η λέξη αυτή είχε τη σημασία Έλληνα αποστάτη, στασιαστή εναντίον των Τούρκων.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι όπως όλους τους σημερινούς κατοίκους του Πόντου που, ενώ γνωρίζουν ότι έχουν ελληνική καταγωγή, διακατέχονται από το σύνδρομο του γενιτσαρισμού και θέλουν να αποδείξουν στη πράξη ότι είναι πιο Τούρκοι από τους υπολοίπους. Γι’ αυτόν το λόγο το Εθνικιστικό Κόμμα του Devlet Bahceli έχει τις πιο πολλές τυπικές οργανώσεις στον κατεχόμενο Πόντο. Το σύνδρομο του γενιτσαρισμού έχει όλα τα χαρακτηριστικά παιδιού αγνώστου πατρός που είναι φοβία, ανασφάλεια, παράλογες εκρήξεις θυμού, εντυπωσιασμού, εκδικητικότητας και κομπλεξισμού.
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι NTV, στις 10 Ιουνίου 2011, σε σχετική ερώτηση που αφορά τη καταγωγή του, μίλησε με τον ποιο προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο για την ελληνική του καταγωγή, λέγοντας τη φράση που συνηθίζεται να λέγεται όταν αναφέρεται η λέξη διάβολος, δηλαδή «ο έξω από εδώ», όταν είπε τη λέξη Rum (Έλληνας).
Και ο Κεμάλ ήταν Έλληνας;
Το όνομά της ήταν Ζωζώ Νταλμάς και γεννήθηκε το 1905 στην Κωνσταντινούπολη. Τραγουδούσε, χόρευε και μάγευε τα πλήθη σε όλη την οικουμένη. Ταξίδεψε όπου υπήρχαν ελληνικές παροικίες και κατέκτησε τις καρδιές πριγκίπων και πολιτικών ηγετών, ανάμεσα στους οποίους ήταν κι ο Κεμάλ Ατατούρκ.
Η ιστορία τους ξεκίνησε με ένα τρόπο σχεδόν κινηματογραφικό. Γνωρίστηκαν σε ένα νυχτερινό μαγαζί που χόρευε η Ζωζώ και πέρασαν τη νύχτα μαζί. Το επόμενο πρωί, ο Κεμάλ έφυγε, αφήνοντας ένα χαρτονόμισμα χιλίων λιρών στο κομοδίνο. Η ελληνίδα ντίβα το εξέλαβε ως τρομερή προσβολή. Γι’ αυτό και έδωσε μία αποστομωτική απάντηση. Πάνω στο χαρτονόμισμα ήταν τυπωμένο το πρόσωπο του Κεμάλ. Πήρε λοιπόν ένα ψαλίδι και έκοψε προσεχτικά το κομμάτι που ήταν η εικόνα του. Παράτησε στο κομοδίνο το άχρηστο πλέον χαρτονόμισμα, μαζί με αυτό το σημείωμα: «Από αυτό που μου αφήσατε πήρα μόνο αυτό που μου χρειαζόταν. Το υπόλοιπο σας το επιστρέφω γιατί μου είναι εντελώς άχρηστο». Την άλλη μέρα της έστειλε κοσμήματα. Του τα επέστρεψε και τελικά κατάλαβε ότι αυτή η γυναίκα δεν εξαγοραζόταν με χρήματα.
«Θαυμάζω τους Έλληνες κι όχι τους δικούς μου, τους μπουνταλάδες» Η ίδια είχε υποστηρίξει, ότι σε προσωπικές στιγμές ο Κεμάλ της είχε εκμυστηρευτεί σε άπταιστα ελληνικά: «Πίστεψε με, θαυμάζω τους Έλληνες κι όχι τους μπουνταλάδες τους δικούς μου». Βέβαια, ο βίος του Κεμάλ μάλλον δεν δικαιολογεί τον ισχυρισμό της. Σε άλλη συνέντευξή της το 1962, είπε: «Άστα «μπαμπά», του έλεγα ειρωνικά, «το θες ή δεν το θες, είσαι Ρωμιός! Από πού ήταν η γιαγιά σου; Δεν ήταν η κυρα-Μαρία από τα Γιάννενα; Ύστερα… τούρκεψες, «μπαμπά»! Κι αυτός χαχάνιζε, χτυπιόταν, άρπαζε ένα μπουκάλι με ρακή, έπινε στην υγειά μου και στην… ελληνοτουρκική φιλία.

Ο γενίτσαρος κύριος Νικολά Γκρουέφσκι

Ο φανατικός εθνικιστής πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεβσκι, που δεν διστάζει να δείχνει με κάθε ευκαιρία το σκληρό του πρόσωπο στην Ελλάδα, έχει ένα «μυστικό» που ξέρει να το κρύβει καλά ή προσπαθεί να το ξεχάσει.
Αυτό που αγνοούν οι περισσότεροι Έλληνες είναι, ότι έχει καταγωγή ελληνική και προγόνους που πολέμησαν για την ελευθερία της Ελλάδας. Όπως διαβάζουμε στην wikipedia ο «σκληροπυρηνικός» κ. Νικολά Γκρουέφσκι γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 1970 στα Σκόπια. Η καταγωγή του είναι από την Αχλάδα του νομού Φλώρινας της δυτικής Μακεδονίας, που είναι περιφέρεια της Ελλάδας. Η οικογένειά του είχε το επώνυμο Γρούιος. Ο παππούς Νικόλαος Γρούιος (1911 – 1940) πολέμησε ως στρατιώτης του Ελληνικού Στρατού κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, πληγώθηκε στη μάχη και πέθανε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Φλώρινας στις 19 Νοεμβρίου 1940.
Το όνομά του είναι χαραγμένο στο ηρώο της Αχλάδας, μαζί με τους χωριανούς που σκοτώθηκαν στους Βαλκανικούς Πολέμους, στη μικρασιατική εκστρατεία και το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. H μητέρα του είναι μογλενιτοβλάχα με στενούς συγγενείς στον Αρχάγγελο νομός Πέλλας. Έγινε Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ στις 27 Αυγούστου 2006, μετά τη νίκη του κόμματός του VMRO-DPMNE στις βουλευτικές εκλογές στις 5 Ιουλίου 2006.
Μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 1949, η γιαγιά και ο πατέρας του Νίκολα Γκρούεφσκι βρέθηκαν στο έδαφος της σημερινής ΠΓΔΜ.
Αυτός είναι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων που θέλει να αυτοαποκαλείται «Μακεδόνας» και μισεί όσο τίποτα την Ελλάδα, δηλαδή της πατρίδας του.

Η άγνωστη Ελληνική καταγωγή του Έντι Ράμα!

Η σύζυγος Λίντα Μπάσα, η κόρη της Ρέα, η μητέρα Ανέτα Κολέκα και ο γιός του Γρηγόρης. Σας παρουσιάζουμε το γενεαλογικό δέντρο του νέου πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, εστιάζοντας σε όχι και τόσο γνωστά στοιχειά. Ένα απ’ αυτά είναι η καταγωγή της μητέρας του από το Βούνο της Χιμάρας καθώς και η ενεργή συμμετοχή της οικογένειάς του στην κυβέρνηση του Χότζα.
Ο πατέρας του Έντι, είναι Κριστάκ Ραμα με καταγωγή απ’ το Δυρράχιο και γλύπτης στο επάγγελμα. Οι συγχωριανοί του τον θεωρούσαν βλάχο. Ήταν μέλος του κοινοβουλίου του Χότζα.
Μητέρα του είναι η Ανέτα Κολέκα απ’ το χωριό Βούνο της Χιμάρας, με σπουδές ιατρικής στην Πολωνία. Πατέρας της ήταν ο Πέτρος Κολέκας, πολιτικός μηχανικός με σπουδές στην Φλωρεντία. Αδερφός του Πέτρου ήταν ο Σπύρος Κολέκας επίσης πολιτικός μηχανικός με σπουδές στην Ιταλία, όπου διετέλεσε υπουργός της κατοχικής κυβέρνησης του 1942 και μετέπειτα, υπουργός του Χότζα για πολλά χρόνια. Το γένος της μάνας του Πέτρου και Σπύρου Κολέκα (προγιαγιάς του Έντι) είναι Νούση. Αδέρφια του πατέρα της είναι ο Γκόγκος και ο Κοσμάς Νούσης. Ο πρώτος δολοφονήθηκε απ’ τους Αλβανούς και ο δεύτερος ήταν επί χρόνια πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα.
Η πρώτη γυναίκα του Έντι ήταν η ηθοποιός Ματίλντα Μακότσι απ’ της Δρυμάδες της Χιμάρας με την οποία έκανε έναν γιο και τον ονόμασαν Γρηγόρη (Grigor). Το παιδί και η πρώην σύζυγός του ζούσαν για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα αλλά τελικά επέστρεψαν στην Αλβανία.
Η νυν σύζυγος του Έντι Ράμα, είναι η παιδαγωγός Λίντα Μπάσα με την οποία γνωρίστηκε λόγο της στενής φιλίας των παιδιών τους Γρηγόρη Ράμα και Ρέα Μπάσα όπου ήταν και συμμαθητές.
Αριστοτέλης Βασιλάκης

Erdogan - Gruefski - Rama: Tre "Jeniçerët" me prejardhje helene.

Cilët janë njerëzit të cilët sulmojnë çka të shënjtë Helenizmi-
Të dhëna kompromentuese dhe hollësira.


Çfarë është ajo që bashkon, vrasësin Qemal me Erdoganin, Gruefskin dhe Edi Ramën? Natyrisht që të katër këta janë rregjistruar dhe rregjistrohen historikisht si antihelenë të dalluar që sulmojnë "të shenjtat" e Helenizmit!!! Qemali masakroi miliona helenë në Azinë e Vogël. Erdogani do që ta bëjë Greqinë, pjesë të vetëmashtrimit të tij. Gruevski e konsideron Maqedoninë, Sllavobullgare dhe veten e tij pasaardhës të Aleksandrit të madh. Edi Rama e quajti Zeusin shqiptar dhe shpall kudo, se gjysma e Epirit Helen i përket Shqipërisë dhe bashkëpunëtorëve të nazistëve "Çamëve".....
Por ka diçka që i lidh këta 4 të paaftë mbi historinë, me armiqtë e Helenizmit... Kanë që të katër rrënjë Helene... Kështu që nuk jemi shumë larg, nëse i karakterizojmë këto "lule" jeniçerë moderne!! Dmth Helenë që "Helnizmi" i përjashtoi!!.
Të kujtojmë këtu që Jeniçerët ishin trupa speciale të perandorisë osmane. Në fillim u krijuan nga rrobër lufte dhe fëmijë të familjeve të krishtera të cilat detyroheshin që në moshë të vogël të kryenin shërbimin ushtarak.
Për katër shekuj ishin kulmi i makinerisë luftarake të Perandorisë dhe  të sulltanëve, dhe më vonë u zhvilluan në qëndër paraushtarake, pushteti në beteja politike dhe ekonomike, shpesh herë dhe kundër Sulltanëve, deri më 15 Qershor të 1826-ës ku dhe u urdhërua përndjekja e tyre totale me mërtimin (Vakai- i - Hajrije) nga Sulltan Mahmuti i II-të .
Po fillojmë reportazhin tonë nga i quajturi "sulltan". Studiues Turq zbuluan se Erdogani ka prejardhje Helene nga fshati Potamia i Rizuntas së Pontit. Kërkues Cezmi Yurtsever raporton se me islamizimin e banorëve të Pontit në të njejtën kohë u ndryshua dhe karakteri demografik i kësaj zone, duke ndryshuar dhe emërtimet e fshatrave nga helene në turke. Ai thotë se mgjth se kanë kaluar kaq vite që kur Fatih Sultan Mehmet zotëroi Pontin, duke e islamizuar popullatën helne me firman ndryshoi toponimet, deri më sot banorët e Pontit përdornin toponimin helen të fshatrave të tyre.
Erdogani, në një prej udhëtimeve të tij në Rizuntë (emërtimi që i dhanë Turqit e Rizuntës është Rize), vizitoi dhe fshatin e prejardhjes së prindëve të tij, Potamianë. Në sheshin e fshatit një pankartë e madhe shkruante ‘Potamya Hos Geldiginiz’, dmth Potamjaja ju uron mirëseardhjen. Zbriti nga autobusi, kërceu me bashkëfshatarët e tij të cilët ishin të veshur me veshjet tradicionale të pondëve dhe në fjalën që mbajti tha se një i ikur nga Potamjaja, kur viziton fshatin e tij, e quan Potamia dhe jo me emërtimin turk "Guneysu" (uji i jugut).

Këtë video me pritjen që ju përgatit Erdoganit në Potamia, e përdori dhe udhëheqësi i Partisë Nacionaliste Devlet Bahceli në fushatën elektorale, që të godiste Erdoganin duke treguar se ka origjinë helene.
Studiuesi turk, që të mbështetëte këtë gjetje të tij, rradhit të dhëna nga arkivi i taksave të Perandorisë Osmane për banorët e fshatit Potamia dhe gjeti të dhënat e gjyshit të Erdoganit, i cili ishte udhëheqës i një çete greke të Pondit kundër pushtuesve Turq. Mbiemri i sëtrgjyshit të Erdoganit ishte mbiemër i islamizuar, Bakatoglou Memis. Defteri i taksave në kollonën e prejardhjes së tij kombëtare shkurante fjalën "i islamizuar" dhe në kollonën e emrit dhe mbiemrit një emër myslyman.
Arkivi është  i 1850-ës dhe duket se stërgjyshi i Erdoganit ishte më i pasuri, sepse të gjithë fshatarët paguanin taksa 20-30 groshë secili ndërsa stërgjyshi i Erdoganit pagoi 38 groshia. Familja ndryshoi mbiemër në vitin 1934, sepse fjala "Bakat", që ishte mbiemri i familjes, konsiderohej fyerje, sepse të gjithë andartët grekë quheshin "Bakat" në Pond, si rrjedhim, kjo fjalë kishte kuptimin e një kryengritësi Helen ndaj turqve.

Rexhep Taip Erdogan, është ashtu si çdo banor i sotëm i Pondit që, ndërsa e dinë se kanë origjinë helene, frymëzohen nga një sindrom i jeniçarizmit dhe duan të vërtetojnë me vepra se janë më turq nga të tjerët. Për këtë arsye Partia Nacionaliste e Devlet Bahcelli ka shumicën e organizatave formale në zonën e Pondit.  Sindromi i  Jeniçarizmit ka të gjitha karakateristikat e një fëmije me baba të panjohur, dhe ato janë frika, pasiguria, shpërthime të paarsyeshme zemërimi, tendence për të impresionuar, hakmarrjeje dhe kompleks.
Kryeministri i Turqisë Rexhep Taip Erdogan, në intervistën televizive në kanalin NTV, më 10 Qershor të 2011-ës, pyetjes që ju bë në lidhje me origjinën e tij, foli me mënyrën më të ulët dhe ofenduese për prejardhjen e tij helene, duke thënë një fjali që zakonisht thuhet kur përmendet fjala djall, dmth "ai që është jashtë prej këtu" kur tha fjalën Rum (Helen).
Dhe Qemali ishte Helen?

Emri i saj ishte Zozo Dalmas dhe lindi në vitin 1905 në Konstandinupojë. Këndonte, kërcente dhe tërhiqte masat në të gjithë botën. Udhëtoi kudo që kishte komunitete helene dhe rrëmbeu zemrat e princave dhe udhëheqësve politikë, ndër ata ishte dhe Qemal Ataturku.
Historia e tyre filloi në mënyrë, pothuajse kinematografike. U njohën në një qëndër argëtimi ku Zozoja kërcente dhe kaluan natën sëbashku.
Të nesërmen Qemali iku, duke i lënë një katmonedhë 1000 lirash në komodinë. Diva helene e mori si ofendimtë rëndë. Për këtë idha një përgjigje të fortë. Mbi kartmonedhë ishte e printuar fytyra e Qemalit.

Mori gërshërn dhe preu me kujdes pjesën ku ishte fytyra e tij. E la në komodinë kartmonedhën e padobishme tashmë bashkë me këtë shënim: "Nga ajo që më latë mora vetëm atë që më duhej. Pjesën tjetër ja u kthjesh sepse më është plotësisht e panevojshme". Ditën tjetër i dërgoi bizhuteri. Ja ktheu dhe më në fund kuptoi se kjo femër nuk blihej me para.

"Admiroj Helenët dhe jo këta të timët, budallenjtë".Ajo vetë pretendon se vetë Qemali, në momentet e tyre intime i kishte thënë në një greqishte të kulluar: "Më beso, admiroj helenët dhe jo këta budallenjtë tim".
Por me siguri, që jeta e Qemalit nuk justifikon pretendimet e saj. Në një intervistë të saj në vitin 1962, tha: "Lere "baba" i thoja me ironi, "do apo nuk do je Romios (helen)! Nga e kishe gjyshen? Nuk ishte znj Maria nga Janina? Më pas, u turqizove, "Baba"! Dhe ai qeshte, godiste veten, rrëmbente një shishe raki, pinte në shëndetin tim dhe të miqësisë.... turkogreke.



Jeniçeri z Nikola Gruefski.


Nacionalisti fanatik, ish-kryeministër i Shkupit, Nikola Gruevski, që nuk nguroi që të tregonte në çdo rast që i jepej, fytyrën e tij të ashpër ndaj Greqisë, kishte një "sekret" që dinte ta fshihte mirë ose përpiqej që ta harronte.

Atë që shumica e grekëve nuk e dinë është, se kishte prejardhje helene dhe kishte paraardhës që luftuan për lirinë e Greqisë. Siç mund të lexojmë në "wikipedia" "Ekstremisti"  z Nikola Gruefski u lind më 31 Gusht 1970 në Shkup. Prejardhja e tij është nga prefektura e Follorinës të Maqedonisë perendimore, që është Prefekturë e Greqisë. Familja e tij kishte mbiemrin Gruios. Gjyshi i tij Nikolaos Gruios (1911-1940) luftoi si ushtar i ushtrisë Greke gjatë luftës italogreke, u plagos në betejë dhe vdiq në spitalin ushtarak të Follorinës në 19 Nëntor të vitit 1940.

Emri i tij është i shënuar në lapidarin e Ahladhës bashkë me fshatarët e tjerë që u vranë në Luftërat Ballkanike, në fushatën e Azisë së Vogël dhe Luftën e II-të Botërore. Nëna e tij është moglentinovllahe me të afërm në Arhangjelo të prefekturës së Pellas. U bë kryeministër i FYROM më 27 Gusht 2006, pas fitores së partisë së tij VMRO-DPMNE në zgjedhjet parlamentare të 5 Qershorit të 2006-ës.
Pas fundit të luftës civile të 1949, gjyshja dhe i ati i Nikola Gruefskit u gjendën në zonën e FYROM-it të sotëm.
Ky është ish-kryeministri i Shkupit i cili do që të quajë veten "maqedonas" dhe urren sa asgjë tjetër Greqinë, dmth atdheun e tij.

Prejardhja e panjohur Helene e Edi Ramës.

E shoqja e tij Linda Bashka, vajza e tij Rea, e ëma Aneta Koleka dhe djali i tij Grigori. Ju paraqitim pemën gjeneologjike të kryeministrit Shqiptar Edi Rama, duke u përqëndruar në disa elementë që nuk janë shumë të njohur. Një prej tyre është që e ëma ka prejardhje nga fshati Vuno i Himarës, si dhe pjesmarrja aktive e familjes së tij në qeverinë Hoxha.
I ati i  Edit, është Kristaq Rama me prejardhje nga Durrësi dhe skulptor në profesion. Bashkëfshatarët e tij e konsideronin vllah. Ishte anëtar i parlamentit të E. Hoxhës.
Nëna e tij Aneta Koleka nga fshati Vuno i Himarës, me studime për mjekësi në Poloni. I ati i saj ishte Petro Koleka, inxhinier me studime në Firence. Vëllai i Petros ishte Spiro Koleka, gjithashtu inxhinier me studime në Itali, i cili ishte mnistër i qeverisë nën pushtim në vitin 1943 dhe më pas ministër i E Hoxhës për shumë vite. Fisi i nënës së Petro dhe Spiro Kolekës (stërgjyshes së Edit) është Nushi. Vëllezër të të atit të saj është Gogoja dhe Kozma Nushi. I pari u vra nga shqiptarët dhe i dyti ishte për vite me radhë ambasador i Shqipërisë në Greqi.
Gruaja e parë e Edit ishte aktorja Matilda Makoçi nga Dhrimadhes të Himarës me të cilën bëri një djalë që mori emrin Grigor. Fëmija dhe ish gruaja e tij jetonin për vite me radhë në Greqi por në fund u kthyen Shqipëri.
Gruaja e tanishme e Edi Ramës është pedagogia Linda Basha me të cilën u njoh për shkak të miqësisë së ngushtë të Grigor Ramës dhe Rea Bashës të cilët ishin sëbashku në shkollë.  

Aristotel Vasilaki
Përktheu, përshtati Pelasgos Koritsas
https://elthraki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1418) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (373) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (252) Β Ήπειρος (238) ορθοδοξία-orthodhoksia (232) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)