Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Έντι Ράμα: Κανείς δεν μπορεί να με κρίνει για τις σχέσεις με την Τουρκία…
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα περιέγραψε την Τουρκία ως «φίλο και στρατηγικό εταίρο της Αλβανίας και ο μόνος κίνδυνος για τις μεταξύ μας σχέση είναι μια παρανόηση, αλλά αυτή είναι ανούσια».


Αυτά απάντησε ο Ράμα στον Ντέιβιντ Φίλιπς, εμπειρογνώμονα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, ο οποίος είπε πριν από λίγες ημέρες ότι  οι Αλβανοί θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τις απειλές και τις επιβουλές που προέρχονται από τη Ρωσία και την Τουρκία.


«Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν αποτελεί ούτε απειλή ή επιβουλή, όπως αναφέρει ο καθηγητής (Ντέιβιντ Φίλιπς), θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το Κοσσυφοπέδιο.


«Ο καθηγητής γνωρίζει πολύ καλά ότι η Αλβανία είναι ένας τόπος όπου ζουν αρμονικά οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι», δήλωσε ο Έντι Ράμα.


Ο επικεφαλής της αλβανικής εκτελεστικής εξουσίας ισχυρίσθηκε ότι έχει μια θετική σχέση με τον καθηγητή Ντέιβιντ Φίλιπς, αλλά οι περιγραφές του, σύμφωνα με τον Ράμα, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και δεν θα λογοδοτούσε σε αυτόν και κανέναν το είδος της σχέσης που  έχουν.


(Στοιχεία από iliria.tv)

             
   http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: