Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Φτάσαμε στο τέλος ;;;


Με μια εκτενή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, το πρώην μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Θωμάς Στέφος, παρουσιάζει την πολιτική κατάσταση μέσα και γύρω από την Οργάνωση των Βορειοηπειρωτών.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την δημόσια αυτή τοποθέτηση.

Αυτά που συνέβησαν στη συνδιάσκεψη της Ομόνοιας (ο θεός να την κάνει) για μένα δεν ήταν έκπληξη.

Ήταν το σκηνικό που ζούσα τρία χρόνια στις συνελεύσεις της Ομόνοιας. Συμμετέχοντας στο προηγούμενου Γενικό Συμβούλιο , έβλεπα το 1/3 των μέλλων να προσπαθούμε να κάνουμε ουσιαστική κουβέντα για τα βορειοηπειρωτικά ζητήματα, κάποιοι άλλοι δεν έπαιρναν ποτέ θέση (με τη σιωπή τους ήταν σαν να λένε «δε θα βγάλω το φίδι από την τρύπα» ) και κάποιοι κράχτες που έρχονταν στην ουσία να χαλάνε τις συγκεντρώσεις.

Και τελείωναν πάντα με τον τσακωμό Ντούλε - Παππά γιατί ο πρώτος δεν έμαθε ποτέ να ακούει κριτική και ο δεύτερος δεν αποδέχτηκε ποτέ να κάνει το ρόλο των προκατόχων του δηλαδή να υποστηρίζει και να καλύπτει όλες τις αποφάσεις και όλα τα θέλω του. 

Βλέποντας να αναπαράγεται και να σχολιάζεται ποικιλοτρόπως η αντιπαράθεση των δύο προέδρων θεωρώ χρέος μου να τοποθετηθώ δημοσίως καθώς δεν πρόκειται για μία προσωπική διένεξη αλλά για το πώς αντιμετωπίζονται δύο θεσμοί που δεν είναι ιδιοκτησία κανενός προέδρου αλλά όλων των Βορειοηπειρωτών. 

Να πω κατ’ αρχήν πως δεν ήμουν παρόν, γιατί δε με ενημέρωσε κανείς από την οργανωτική επιτροπή αλλά αυτό λίγη σημασία έχει γιατί και να με καλούσαν δε θα πήγαινα γιατί μετά την παραίτηση του Λεωνίδα του Παππά γνώριζα τι θα ακολουθούσε. Η γνωστή παρέα θα μάζευε φίλους και γνωστούς για να βάλουν τη σφραγίδα βαθιά στη τσέπη για να μην τους την πάρει πλέον κανείς. 

Παρ όλα αυτά, διάβασα όλες τις ομιλίες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. 

Εντυπωσιάστηκα πολύ από την ομιλία του Αλκη του Πούλη και κάποια στιγμή που τη διάβαζα αναρωτήθηκα «που τα λέει αυτά ο Άλκης;» και θυμήθηκα το λαϊκό δικαστήριο του Kadri Hazbiu που ο κακομοίρης προσπαθούσε να πει λογικά πράγματα σε ένα λαϊκό δικαστήριο που ο Ενβέρης είχε στείλει άτομα για να βγάλουν απόφαση για να τον εκτελέσουν! ( όχι ότι ήταν καλύτερος ο Καντρης , καθίκι δολοφόνος ήταν κι αυτός )

Για το Λεωνίδα τον Παππά δε θα πω τίποτα γιατί πολλοί γνωρίζουν ότι είναι φίλος μου και η άποψη μου δεν θα είναι αντικειμενική. Θα πω μόνο κάτι που είχε πει ο αδερφός μου που δεν ασχολείται καθόλου με τα κοινά και όταν τον γνώρισε μου είπε επί λέξη: «Αυτός είναι πολύ καλός, δεν μπορεί να είναι πρόεδρος της Ομόνοιας» 

Αυτό όμως που δεν περίμενα να δω και με ανάγκασε να γράψω, ήταν η δεύτερη τοποθέτηση του προέδρου του ΚΕΑΔ. Δηλαδή η επίθεση του προς τον πρόεδρο της Ομόνοιας. Ομολογώ πως οι προηγούμενοι τσακωμοί τους είχαν περιεχόμενο και επιχειρήματα από τις δύο πλευρές. Αυτή τη φορά ο Ντούλες αντί να αντικρούσει με επιχειρήματα τα λεγόμενα του Παππά, δεν σχολίασε τίποτα από την ομιλία του αλλά άρχισε να κάνει κουτσομπολιό μεταφέροντας υποτιθέμενους προσωπικούς διαλόγους, στους οποίους «αποκάλυψε» ότι ο Λεωνίδας των εκβίαζε για να του δώσει το χρίσμα, την πρώτη φορά του δημάρχου και την δεύτερη του βουλευτή. 

Ομολογώ ότι και στις δύο αυτές εκλογές (του 2015 και 2017) εγώ του έλεγα πως πρέπει να είναι υποψήφιος και μου απαντούσε: «Αν έχω μια φιλοδοξία για τις εκλογές είναι να κατέβουν μαζί ΚΕΑΔ και ΜΕΓΚΑ γιατί δε θα αθροιστούν τα προηγούμενα ποσοστά τους αλλά θα δεις που στη συνέχεια θα δημιουργηθεί μεγάλο ρεύμα ενότητας. Αν το πετύχω, δε θέλω τίποτα άλλο» 

Στις τοπικές του 2015 ο πρόεδρος της Ομόνοιας είχε προτείνει στο ΜΕΓΚΑ να μην κατεβάσει υποψήφιο και να στήριζαν αυτόν που θα έβγαζε το ΓΣ. Η πρόταση αυτή είχε σταλεί επίσημα γραπτή και με σφραγίδα στους δύο προέδρους την οποία είχε κοινοποιήσει και σε εμάς ως μέλη του ΓΣ. Σας την παρουσιάζω στην δημοσιότητα και δεν χρειάζομαι την άδεια κανενός. 

Το ΜΕΓΚΑ τότε απάντησε γραπτώς ότι συμφωνεί. Όχι ίσως από πνεύμα ενότητας αλλά από ανάγκη γιατί τότε το ΚΕΑΔ ήταν στην κυβέρνηση Ράμα και γνώριζε ότι εάν συμμαχούσε το ΚΕΑΔ με το ΣΚ ήταν χαμένο από χέρι. Όλοι γνώριζαν επίσης ότι η συμμαχία ΚΕΑΔ - ΜΕΓΚΑ κέρδιζε το Φοινική περίπατο αλλά ο Ντούλες δεν απάντησε ποτέ γιατί αντί της ενότητας προτιμούσε τη συνεργασία με το Ράμα για να σβήσει το ΜΕΓΚΑ. 

Ας έρθουμε στον εκβιασμό: Εάν ο Λεωνίδας καιγόταν για το δημαρχείο ήταν τόσο βλάκας να ζητούσε την έγκριση της υποψηφιότητας του από το συγκεκριμένο ΓΣ; Ποιος δεν το ξέρει ότι δεν υπήρχε περίπτωση το συγκεκριμένο ΓΣ να τον ψήφιζε; Ούτε 20 από τους 65 του ΓΣ δεν είμασταν αυτοί που τον στηρίζαμε.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2017, ήμουν από τους ανθρώπους που πίεζα τον Λεωνίδα να κατέβει αλλά ήταν κάθετος, «δεν με ενδιαφέρει το βουλευτιλίκι» ήταν η απάντηση του. Επέμενε ξανά για συνεργασία ΚΕΑΔ – ΜΕΓΚΑ συζητούσαμε ατέλειωτες ώρες τότε και λέγαμε ότι έπαιζαν δύο έδρες. Μία, στην Περιφέρεια Αυλώνας που θα έβγαινε μόνο αν ερχόταν και το ΜΕΓΚΑ στο ΚΕΑΔ και μία θα μας έδινε το ΔΚ από τις λίστες του αφού θα μπαίναμε στη συμμαχίας τους. Η πρόταση του Παππά ήταν να μπει στη σίγουρη θέση, δηλαδή στις λίστες του ΔΚ ο Ντούλες και στην Αυλώνα να δίναμε την πρώτη θέση στο ΜΕΓΚΑ αλλά με τη σημαία του ΚΕΑΔ. Ο Ντούλες θεωρούσε προσβλητική την πρόταση του Παππά και απέκλειε το ενδεχόμενο να μπει στη λίστα του ΔΚ (τελικά μπήκε και είχε για παρέα και τον φίλο του τον Tahiri). 

Αυτό που μου έκανε πιο πολύ εντύπωση στην ομιλία του φίλου μου και πρώην πρόεδρου πλέον, δεν είναι κάτι που διάβασα αλλά κάτι που δεν το βρήκα στην ομιλία του που εγώ θεωρώ το πιο σημαντικό. Μετά από πολλές προσπάθειες για την περιβόητη ενότητα, πριν από κάποιους μήνες, συμφωνήθηκε επιτέλους Ομόνοια, ΚΕΑΔ και ΜΕΓΚΑ να συμπορευτούν, με την παρέμβαση και βοήθεια και του εθνικού μας κέντρου. Από όσα γνωρίζω είχε συμφωνηθεί η δημιουργία μιας πενταμελής επιτροπής αναδιοργάνωσης, στην οποία θα προήδρευε ο Β. Μπολάνος ενώ οι τρεις πρόεδροι θα πρότειναν από ένα μέλος. Μετά από πολλές ζυμώσεις φαινόταν ότι όλα πάνε καλά και η πολυπόθητη συνάντηση, είχε οριστεί να γίνει μετά την εκδήλωση της επετείου ιδρύσεως της Ομόνοιας στις 28 Ιανουαρίου στη Δερβιτσάνη. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, κάποιος εξαφανίστηκε αφήνοντας σύξυλους τους άλλους τέσσερις και τον εκπρόσωπο του εθνικού κέντρου. 

Δεν χρειάζεται να σας πω ποιος ήταν. Και τι είπε ο αθεόφοβος; «Δεν ωρίμασαν οι συνθήκες για κάτι τέτοιο»(!!!). Προφανώς, το σχέδιο ήταν προμελετημένο, ο Ντούλες ήθελε να περάσει άλλον ένα «σκόπελο» δεν ήθελε να ακουστούν οι αλήθειες από τον Παππά σε αυτή την εκδήλωση όπου θα συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες και τα κατάφερε. 

Φίλε μου Ευάγγελε τα ψέματα τελείωσαν, η γύμνια δεν καλύπτετε με φύλλα συκής. 

Τελικά δεν είναι άπειρα μόνο το σύμπαν και η βλακεία είναι και η αναισθησία κάποιων Βορειοηπειρωτών που βλέπουν μια πατρίδα να σβήνει και το μόνο που τους νοιάζει είναι η καρέκλα τους. 

Με τα τόσα ολίγα 
Καληνύχτα πατριώτες

Δεν υπάρχουν σχόλια: