Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Τι πρέπει να γνωρίζουν, οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και της Χειμάρας;

Image result for Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου xeimarra
 Η Αλβανία και η Ελλάδα, θα παραμείνουν χωρίς φιλικές συμφωνίες, αφήνοντας σε ισχύ τον "Νόμο του πολέμου με την Αλβανία"

Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται, παρά τις υποσχέσεις του Νίκου Κοτζιά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ίλιρ Μέτα, δεν ψηφίζει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά χρειάζεται άλλη απόφαση για την κατάργησή του.

Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, ιδίως μετά το 1990, δεν έχουν εθνική προτεραιότητα, το θέμα της Βορείου Ηπείρου, όπως παραλληλισμούς νησιά του Αιγαίου και της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ηγέτες της είναι κάτω από την εξουσία της Μέρκελ, Κλίντον, ο Σόρος, και να συνεχίσει την επεκτατική πολιτική της Ευρώπης, εμπνευσμένο από την Τίρανα Κυβέρνηση, να πραγματοποιήσει εθνοκάθαρση εις βάρος των συμφερόντων της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο και κυρίως στη Χιμάρα.

Η κληρονομιά της ελληνικής κομμουνιστικής κυβερνητικής, ενδιαφέρεται μόνο για την καθιέρωση της Συνοριακής Θαλάσσιας Συμφωνίας με την Αλβανία με την παράλυση και την ανύψωση της Αυτονομίας της Β. Ηπείρου που κέρδισε ένοπλοι αγώνες και επιβλήθηκε από τη Μεγάλη Δύναμη το 1914. Κανείς στην Ελλάδα , δεν υπάρχει εντολή να αποφασιστεί η κατάργηση του νόμου του πολέμου με την Αλβανία.

Η αμερικανική κυβέρνηση με το Trump ζητά την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια, η οποία δεν ενδιαφέρει την Ελλάδα. Μέχρι τώρα, η Σερβία και η Αλβανία επιδιώκουν την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια, τα Σκόπια, τη Μακεδονία και το Κοσσυφοπέδιο, αποτελούν τη σοβαρότερη απειλή για τα Βαλκάνια όσον αφορά τον χωρισμό των συνόρων.

Της Αλβανίας, αλλά και ότι η ελληνική κυβέρνηση, έχει γίνει γνωστό, η έκθεση της CIA το 1994, η οποία ενημερώνει σχετικά με την ικανότητα της ελληνικής κοινότητας της Βορείου Ηπείρου, για την οργάνωση αστάθεια στην Αλβανία, ως αποτέλεσμα της παραβίασης των ελευθεριών και των δικαιωμάτων και την αυτοδιάθεση του μοντέλου του Κοσσυφοπεδίου.


https://smarkos.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.