Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΧθες, Κυριακή μεσημέρι, συνεδρίασε στο Καραχάτζι το Εθνικό  Συμβούλιο του κόμματος των  Ελλήνων ΕΕΜΜ- ΜΕΓΚΑ με κύρια θέματα ημερήσιας διάταξης: «Πολιτικές εξελίξεις, αναδιοργάνωση δομών και νομικές πρωτοβουλίες για την προώθηση των βασικών προβλημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας».
« Οι εξελίξεις τρέχουν κι εμείς πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ηλίας Καλυβιώτης . Καλούμαστε να παίζουμε σοβαρό ρόλο σε οποιοδήποτε γεγονός που σχετίζεται με μας, να οργανωθούμε καλύτερα και να δώσουμε την παρουσία μας όπως δώσαμε και πρόσφατα στο δημόσιο διάλογο με τον πρωθυπουργό της χώρας. Να μην διστάζουμε να απαιτούμε τα δικαιώματά μας γιατί αυτός είναι και ο ρόλος μας, γι’ αυτό και δημιουργηθήκαμε ως κόμμα. Σε κάθε χωριό, σε κάθε συνοικία να συγκροτηθούν οι ομάδες παρακολούθησης προβλημάτων της καθημερινότητας με τους πολίτες, να καταγραφούν αυτά και η ηγεσία να τα προωθεί προς λύση».
Μεταξύ άλλων, ο γενικός Γραμματέας του κόμματος κ. Ζήσος Λούτσης, έκανε λεπτομερή αναφορά  στην δραστηριότητα του φορέα κατά το τελευταίο διάστημα όπου ήταν παρόν τόσο στη συζήτηση για το νόμο 96/2017 «Περί προστασίας των Εθνικών Μειονοτήτων στην Αλβανία» όσο και στο διάλογο για την κατάρτιση νομοδιαταγμάτων για την υλοποίηση των άρθρων του νόμου στην πράξη. Πρότεινε στο συμβούλιο να συνταχτεί αίτηση προς την κυβέρνηση της χώρας για συγκεκριμένη ποσοστιαία συμμετοχή στα κέντρα αποφάσεων και στο δημόσιο και η πρόσληψη των ελλήνων στην αστυνομία, στις διευθύνσεις της παιδείας, στα υποθηκοφυλακεία, στις επιτροπές διαχείρισης και κατανομή πλούτου από τη βάση μέχρι την κορυφή της κρατικής πυραμίδας, να γίνει με αξιοκρατικά και όχι πολιτικά κριτήρια. Τόνισε επίσης ότι το κόμμα  να συνεχίσει πιο έντονα τον αγώνα για το περιουσιακό, καλώντας σ’ αυτό τον αγώνα  όλους τους πολίτες δίνοντας την υπογραφή τους και τον οβολό τους ώστε οι υποθέσεις που δε βρίσκουν λύση στη χώρα να  προωθηθούν στα αρμόδια ευρωπαϊκά δικαστήρια. Ανάφερε ότι ήδη έχει γίνει σοβαρή δουλειά από τον προεδρεύων της επιτροπής περιουσιών στο Κόμμα κύριο Ηλία Θάνο δημιουργώντας πλήρεις φακέλους για την απόδειξη υφαρπαγής της γης μας από φερόμενους ιδιοκτήτες με πλαστά έγγραφα και οφείλουμε αυτό το έργο να το στηρίξουμε και να το προβάλουμε.
Ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Χρήστος Κίτσος, εστιάστηκε κυρίως στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των οργανώσεων του κόμματος στο χώρο μας αλλά και στο εξωτερικώ, αλλά και στον προγραμματισμό συναντήσεων με τους απλούς πολίτες σε κάθε χωριό και συνοικία. Το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθούμε δίπλα στους ξενιτεμένους, να συζητήσουμε, να ακούσουμε τις ανησυχίες τους και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Οι καταστάσεις είναι κρίσιμες. Τα πάντα καταρρέουν στα μάτια μας και δεν δικαιούμαστε να σιωπούμε γι’ αυτό που συμβαίνει γιατί θα το πληρώσουν οι επόμενες γενιές, τα παιδιά μας. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.
Δυστυχώς όμως κάποιοι δεν την επιθυμούν την πραγματική συνεργασία, την ομόνοια. Αποδείχτηκε πρόσφατα και με τις εκλογές στην οργάνωση, οι οποίες έγιναν μυστικές, βιαστικές και μονόπλευρες. Εμείς ζητήσαμε να συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες και οι διαδικασίες να γινόταν ανοιχτές, δημοκρατικές και με συγκεκριμένους ανανεωμένους στόχους.  Προηγήθηκαν συναντήσεις, συζητήσεις και ελπίζαμε ότι κάτι θα γινόταν για τη συσπείρωση. Οι διοργανωτές όμως μετέτρεψαν την Ομόνοια σε παρακλάδι του ΚΕΑΔ, μετέτρεψαν τη συνδιάσκεψη σε αρένα ξεκαθαρίσματος  λογαριασμών και παραπληροφοριών. Προέβησαν σε απαράδεκτες και αβάσιμες κατηγορίες και συκοφαντίες ότι το Κόμμα των Ελλήνων είναι ένα μόρφωμα που δημιούργησαν οι μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας. Εμείς δε μπορούμε να δεχτούμε τέτοιες κατηγορίες και απαντάμε στους κύριους αυτούς ότι το Κόμμα των Ελλήνων είναι δημιούργημα των ίδιων των παιδιών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που πιστεύουν ότι ο Ελληνισμός πρέπει να έχει το δικό του εθνικό φορέα, με ξεκάθαρους, στόχους και διαρκώς απαιτεί να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις στον κοινό αγώνα. Διευκρινίζουμε ότι η διοργανωτές της συνδιάσκεψης ούτε στις εκλογικές διαδικασίες μας συμπερίλαβαν και ούτε πρόσκληση μας έστειλαν να συμμετάσχουμε στη συνδιάσκεψη. Αυτό για πρώτη φορά συμβαίνει στα χρονικά της ΕΕΜ.Εμείς όμως θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι στην ένωση βρίσκεται η δύναμή μας  και η ιστορία μας καλεί να αναλάβουμε άμεσες πρωτοβουλίες για την αλλαγή της κατάστασης, τόνισε ο κ. πρόεδρος.  Αναφέρθηκε και στο δημόσιο διάλογο με τον πρωθυπουργό όπου εκ μέρους του κόμματος τέθηκαν μερικά θέματα καθώς και στην ατυχή  συνεργασία στις τοπικές εκλογές του 2015. Επεσήμανε ότι οι επιλογές θα γίνουν από το εθνικό συμβούλιο, με κοινή συναίνεση και αξιόπιστους ανθρώπους στις ιδέες και το όραμά μας.
Το λόγο πήραν αρκετά μέλη του συμβουλίου όπως ο Στέφος Σέντης, που πρότεινε να προετοιμαστούμε για τις εκλογές λαμβάνοντας όλα τα νόμιμα μέτρα για τη νόμιμη κάθοδο με τη σημαία του ΜΕΓΚΑ και υπενθύμισε ότι πρέπει να είμαστε παρόν στις πολιτιστικές και αθλητικές  δραστηριότητες σε κάθε χωριό. Ο Θανάσης Φώτος ζήτησε βοήθεια να λυθεί το θέμα της γεωργικής γης του Μαυρόπουλου που δόθηκε παράνομα στους Μπαλίληδες, ο Θωμάς Κόκκαλης ζήτησε να παρέμβει το κόμμα για το θέμα των συντάξεων των υπερήλικων στην Ελλάδα, Ο Θωμάς Μήτρος και Βασίλης Μήτρος ζήτησαν περισσότερη επαφή με τον κόσμο και κυρίως προσπάθεια για ενότητα στους κόλπους της μειονότητας και ο Σταύρος Παππάς τόνισε ότι μπροστά στον κόσμο να εκδηλωθούμε ειλικρινείς, διαφανείς, να του πούμε την αλήθεια όπως έχει.
Στην σύσκεψη αυτή ορίστηκαν επιτροπές για τη αναδιοργάνωση του Κόμματος στη βάση και την επικοινωνία με τους πολίτες καθώς και για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων στο χώρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Αποφασίστηκε να οργανωθεί τον  ερχόμενο Σεπτέμβρη προγραμματικό Συνέδριο του κόμματος στο οποίο θα επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι, θα δρομολογηθούν οι πολιτικές συνεργασίες και θα αποφασιστούν οι υποψηφιότητες για δημάρχους και δημοτικούς σύμβουλους.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ     ¨Αγιοι Σαράντα  02/07/2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: