Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Νέος Πρόξενος στο Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς! 
Νέος Πρόξενος στο Γ. Π Κορυτσάς.
Μετά τον κ Αλαμάνο Γεώργιο, και την πλούσια σε δράση τριετή θητεία του, στο οποίο ευχόμαστε υγεία, κάθε επιτυχία και καλή σταδιοδρομία, ένας νέος πρόξενος έρχεται στην Κορυτσά. Το όνομα του Μιχάλης Γαβριηλίδης, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄.  Μετά από σχετική έρευνα  μπορούμε να πούμε πως ο κ Γαβριηλίδης Μ. είναι από την Βέροια και έχει μια σημαντική διπλωματική καριέρα έως σήμερα. Όπως διαβάζουμε σε σελίδα του Υπ Εξ ο ίδιος έχει συνοπτικά την παρακάτω σταδιοδρομία ως διπλωμάτης:
2014-2018
ΜΑ ΟΑΣΕ, Σύμβουλος Πρεσβείας
2013-2014
Υπουργείο Εξωτερικών/ Διεύθυνση Ηνωμένων Εθνών/Τμήμα Διεθνούς Ασφάλειας και Τρομοκρατίας, Σύμβουλος Πρεσβείας
2012
Υπουργείο Εξωτερικών/ Διπλωματικό Γραφείο Υπουργού, Γραμματέας Πρεσβείας
2006-2011
Πρεσβεία Σόφιας, Βουλγαρίας, Α΄ Γραμματέας Πρεσβείας
2004-2006
Πρεσβεία Τρίπολης, Λιβύης, Γραμματέας Πρεσβείας

Σπουδές
Πτυχίο Σχολής Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών/Τμήμα Νομικής, ΑΠΘ
Τίτλος μεταπτυχιακών σπουδών στον τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, ΑΠΘ
Όπως και σε κάθε Γ.Π που έρχεται στην Κορυτσά και στον ίδιο ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει μάλιστα θα του επαναλάβουμε όσα γράψαμε και το 2015 στο πρόξενο που αναμέναμε τότε, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν προφητικά και διαχρονικά.  
"Στην Κορυτσά χρειάζεται υπομονή και διαύγεια για να καταλάβεις ότι πολλοί εξ ημών δεν ωθούνται από πατριωτικά και αγνά κίνητρα, ούτε κατέχουν αρετές όπως η ειλικρίνεια απλός στήνουν μια βιτρίνα για προσωπικό όφελος και ενώ είναι κενή από μέσα φαίνονται σπουδαίοι και καταστρέφουν τα πάντα με όσα λένε ή εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Πολλές φορές μάλιστα πρέπει να είναι κανείς στην αρχή καχύποπτος για να μπορέσει να μην την πατήσει  εμπιστευόμενος λάθος ανθρώπους. Η Κορυτσά έχει ιδιαιτερότητες και οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η επικράτηση της εθνικής ενότητας των Ελλήνων της, η εθνική αφύπνιση των συνειδήσεων  και η μέριμνα για το Ελληνο-Αλβανικό Σχολείο Όμηρος όπου  κάθε Πρόξενος θα πρέπει να σταθεί δίπλα του, να βοηθήσει και να ενημερώνετε για την κατάσταση του, με στόχο την προάσπιση του ως κάτι μοναδικό για την Κορυτσά ιδιαίτερα για τους Έλληνες της αλλά και για τους αλβανούς."
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΕΣ κ Γαβριηλίδη. Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά στο Γ.Π Κορυτσάς και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε στο έργο σας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.