Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

"Colpo Grosso": Στην αλβανική Βουλή, ενός λεπτού σιγής για τους Αλβανοτσάμηδες


 Έπειτα από πρόταση  της αντιπροέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Τατιάνα Νούρτσε Πίρο,πραγματοποιήθηκε ενός λεπτού σιγής στην αίθουσα του αλβανικού Κοινοβουλίου, «για τα αθώα θύματα των Αλβανοτσάμηδων  που ημέρα μνήμης τους είναι η 27η Ιουνίου, γνωστή ως μεγάλη Ημέρα Γενοκτονίας από τους Έλληνες φασίστες», όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά.

«Είμαι εδώ σήμερα ως βουλευτής, όχι μόνο για την προστασία των συμφερόντων των ψηφοφόρων που με εξέλεξαν, αλλά και για τη σχέση  με τη μνήμη των οικογενειών των δεκάδων εκατοντάδων Τσάμηδων που σκότωσαν και εκδίωξαν από τα εδάφη τους, η ελληνική σοβινιστική βία. Είμαι εγγονή από δύο παππούδες και γιαγιάδες που πέθαναν αβοήθητοι  και θυμάμαι αυτήν τη στιγμή , την σκοτεινή περίοδο της λήξης του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και τη γενοκτονία από τους Έλληνες μοναρχοφασίστες».
«Σήμερα είμαι εδώ για να μιλήσω πρώτα ως γυναίκα που ανήκει στους Αλβανοτσάμηδες και ως βουλευτής που εκπροσωπώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ολόκληρο τον τσάμικο πληθυσμό. Ζητώ να τιμηθεί η ημέρα της γενοκτονίας του αθώου πληθυσμού της Τσαμουριάς», πρόσθεσε η βουλευτής.
«Εμείς οι τσάμηδες πιστεύουμε ότι η Αλβανία ξέρει πώς να διαπραγματευθεί με αξιοπρέπεια και χωρίς να προβεί σε παραχωρήσεις στην ελληνική πλευρά, ώστε να βρεθεί μια ικανοποιητική  λύση στο ζήτημα των τσάμηδων με βάση το διεθνές δίκαιο», είπε η αντιπρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος και κάλεσε όλους να κρατούν ένα λεπτό σιγής.
Η Τατιάνα Νούρτσε Πίρο, είναι δικηγόρος και κόρη από γενείς τσάμηδες και μητέρα δύο αγοριών. Αυτή η χειρονομία της εκπροσώπου του SP εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό, το οποίο πιθανότατα περίμενε μια τέτοια ενέργεια από βουλευτές του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU, σημειώνει το δημοσίευμα.
(Στοιχεία από newsbomb.al)
--
               
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.