Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

"Colpo Grosso": Στην αλβανική Βουλή, ενός λεπτού σιγής για τους Αλβανοτσάμηδες


 Έπειτα από πρόταση  της αντιπροέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Τατιάνα Νούρτσε Πίρο,πραγματοποιήθηκε ενός λεπτού σιγής στην αίθουσα του αλβανικού Κοινοβουλίου, «για τα αθώα θύματα των Αλβανοτσάμηδων  που ημέρα μνήμης τους είναι η 27η Ιουνίου, γνωστή ως μεγάλη Ημέρα Γενοκτονίας από τους Έλληνες φασίστες», όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά.

«Είμαι εδώ σήμερα ως βουλευτής, όχι μόνο για την προστασία των συμφερόντων των ψηφοφόρων που με εξέλεξαν, αλλά και για τη σχέση  με τη μνήμη των οικογενειών των δεκάδων εκατοντάδων Τσάμηδων που σκότωσαν και εκδίωξαν από τα εδάφη τους, η ελληνική σοβινιστική βία. Είμαι εγγονή από δύο παππούδες και γιαγιάδες που πέθαναν αβοήθητοι  και θυμάμαι αυτήν τη στιγμή , την σκοτεινή περίοδο της λήξης του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και τη γενοκτονία από τους Έλληνες μοναρχοφασίστες».
«Σήμερα είμαι εδώ για να μιλήσω πρώτα ως γυναίκα που ανήκει στους Αλβανοτσάμηδες και ως βουλευτής που εκπροσωπώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ολόκληρο τον τσάμικο πληθυσμό. Ζητώ να τιμηθεί η ημέρα της γενοκτονίας του αθώου πληθυσμού της Τσαμουριάς», πρόσθεσε η βουλευτής.
«Εμείς οι τσάμηδες πιστεύουμε ότι η Αλβανία ξέρει πώς να διαπραγματευθεί με αξιοπρέπεια και χωρίς να προβεί σε παραχωρήσεις στην ελληνική πλευρά, ώστε να βρεθεί μια ικανοποιητική  λύση στο ζήτημα των τσάμηδων με βάση το διεθνές δίκαιο», είπε η αντιπρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος και κάλεσε όλους να κρατούν ένα λεπτό σιγής.
Η Τατιάνα Νούρτσε Πίρο, είναι δικηγόρος και κόρη από γενείς τσάμηδες και μητέρα δύο αγοριών. Αυτή η χειρονομία της εκπροσώπου του SP εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό, το οποίο πιθανότατα περίμενε μια τέτοια ενέργεια από βουλευτές του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU, σημειώνει το δημοσίευμα.
(Στοιχεία από newsbomb.al)
--
               
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: