Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Κι άλλος Αλβανός για την καταγωγή του Αλέξη Τσίπρα…Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι έχει εντυπωσιάσει τους Αλβανούς και ασχολούνται με τις ρίζες της οικογένειάς του, που τις θεωρούν …αλβανικές, όπως πολλών πρωθυπουργών της Ελλάδας και προέδρων της Δημοκρατίας.Έτσι, ο Άρμπεν Λάλα, αναδημοσιεύει ένα παλιό του κείμενο για την καταγωγή του Αλέξη Τσίπρα, που είχε πρωτοδημοσιεύσει στην Albeu  τον Ιανουάριο του 2015.

 Γράφει ο Αλβανοτσάμης ιστορικός:

«Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς,  Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου 2015, έχει καταγωγή από ορθόδοξο Τσάμη πατέρα. Ο Τσίπρας είναι επίσης αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.


»Αρκετές φορές στα ακροδεξιά ελληνικά εξτρεμιστικά μέσα ενημέρωσης, ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε τον πατέρα του, Παύλο, για τη χρηματοδότηση του πρώην Αρχιεπισκόπου της Ελλάδας Ιερώνυμου Κοτσώνη κατά τα έτη 1967-1973, όταν και αυτός, αλβανικής καταγωγής, ήταν  αρχιεπίσκοπος.


»Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, ο Παύλος Τσίπρας, είχε χρηματοδοτήσει αποστολές στην Αφρική του σημερινού αρχιεπισκόπου (Αναστάσιου) Γιαννουλάτου.


«Το ζήτημα είναι τι συνδέουν αυτούς τους τρείς;

 Έχουν αλβανική καταγωγή. Ο Τσίπρας και ο Αναστάσιος Γιαννουλάτος κατάγονται από τη Ήπειρο, την Άρτα και την Πρέβεζα.


»Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στενές σχέσεις με τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδας, Ιερώνυμο Λιάπη (κατά κόσμον Ιωάννης Λιάπης) που είναι αλβανικής καταγωγής*.


»Η μητέρα του Αλέξη προέρχεται από το χωριό Ελευθερούπολη Καβάλας, το οποίο μέχρι το 1928 ονομάζονταν Πράβη, ενώ ο πατέρας του, ο Παύλος Τσίπρας από χωριό της Άρτας στην Ήπειρο.


»Το επώνυμο Τσίπρα- ÇIPRA προέρχεται  από την αλβανική λέξη «Sipër-Mbi» της τσάμικης διαλέκτου.


»Ο Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης στο λεξικό της αλβανικής γλώσσας που εκδόθηκε στα ελληνικά στην Αθήνα το 1904, στη σελίδα 441 εξηγεί ότι η λέξη TSIPRA είναι αλβανική λέξη», γράφει ο Αλβανός ιστορικός Άρμπεν Λάλα.


27.al


Ο Αλβανός ιστορικός αναφέρει πάντοτε τους Αρβανίτες ως Αλβανούς.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  τουιστολογίου παραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: