Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Αλβανία: Το Κόμμα των Αλβανοτσάμηδων εγκαταλείπει την κυβέρνηση

Το Εθνικό Συμβούλιο του  κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, PDIU,  συνήλθε σήμερα χωρίς όμως τη συμμετοχή των βουλευτών του κόμματος. 


Ο επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης Ενσωμάτωσης και Ενότητας- PDIU, Σφετίμ Ιντρίζι ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον συνασπισμό με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και πηγαίνει στην αντιπολίτευση.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Report TV, ο Ιντρίζι θα πάει με το Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ τρεις βουλευτές αυτού του κόμματος- Ελένα Τζίνα, Ρέμε Λάλα και Ντριτάν Μπίτσι-  θα συνεχίσουν τη συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα.


Μετά το πέρας της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, με ομόφωνη απόφαση ο Σφετίμ Ιντρίζι έλαβε την εντολή να διαπραγματευθεί με το Δημοκρατικό Κόμμα και τον ηγέτη του, Λουλζίμ Μπάσα, ο οποίος  προηγείται των τοπικών εκλογών του Ιουνίου του 2019.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις των Τιράνων με την Ελλάδα σχετικά με τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών, απομάκρυναν περαιτέρω το PDIU από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα.


Ο Ιντρίζι κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προδίδει το ζήτημα των τσάμηδων. Ενώπιον των μελών και των επικεφαλής του PDIU,  ο Ιντρίζι δήλωσε ότι κακώς πίστεψε στον Ράμα και την αριστερή κυβέρνησή του ότι θα επέλυαν το ζήτημα των τσάμηδων.


Ο Ιντρίζι κατηγόρησε, επίσης, και την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι είναι η μόνη χώρα που δεν αναγνωρίζει μειονότητες.


balkanweb.com, shqiptarja.com, 27.al

--
               


Το ερώτημα όμως που γεννάται είναι το εξής: Τώρα που οι τσάμηδες είναι στην ίδια παράταξη με τον κ Ντούλε, τι ακριβώς θα γίνει; Πελασγός

Δεν υπάρχουν σχόλια: