Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Oι Ελληνες είναι Αλβανοί που νομίζουν ότι είναι Ιταλοί!

Εχει δίκιο η αλβανίδα ιστορικός Ελενα Κοτσάκι. Φυσικά και είμαστε Αλβανοί εάν δείτε πόσο κακάσχημος και ατσούμπαλος λαός είμαστε. Η πιο κοντινή εκδοχή του Αλβανού είναι οι Ελληνες. Γι΄αυτό και οι Αλβανοί αισθάνονται σαν τα σπίτια τους στην Ελλάδα. Είμαστε Αλβανοί που νομίζουμε ότι είμαστε Ιταλοί.
Ο Δημήτρης Στεργίου γράφει σχετικά>
«Ποια Ελλάδα; Δεν υπάρχουν Έλληνες. Όλοι είναι Αλβανοί που ντρέπονται να το πουν, η Αλβανία θα έφτανε μέχρι και την Άρτα, τους Τούρκους από την Ελλάδα τους έδιωξαν οι Αλβανοί, υπάρχουν Τσάμηδες ακόμη και στη Θήβα…».
Πώς το έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι; «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Σήμερα, δεν ξυλεύεται μόνο πάς ανήρ, αλλά και πάσα γυνή, όπως η «ιστορικός» από την ΑλβανίαΈλενα Κοτσάκι, προφανώς εξαλβανισθείσα ελληνικής καταγωγής, δηλαδή ανθρώπινο ον με περισσό ανθελληνικό μίσος, όπως οι γνωστοί γενίτσαροι και πάντες όσοι εξισλαμισθέντες, εκλατινισθέντες και εξισλαβισθέντες. Πώς το λέει σήμερα ο θυμόσοφος ελληνικός λαός; Μάθανε ότι … πουλιόμαστε, πλάκωσε και η Έλενα από την Αλβανία, η οποία σε τηλεοπτική εκπομπή με υψηλή τηλεθέαση στην Αλβανία, ως «ιστορικός» (από κάποιο Βοϊδοχαλκείο» προφανώς) διερωτήθηκε: «Ποια Ελλάδα; Δεν υπάρχουν Έλληνες. Όλοι είναι Αλβανοί που ντρέπονται να το πουν. Αλβανοί όπως ο μοντέρνος Έλληνας πρωθυπουργός». Και απεφάνθη: «Βιβλίο γεωγραφίας στην Αλβανία αναφέρει πως την Αλβανία την βίασαν η Σερβία το Μαυροβούνιο και η Ελλάδα, καθώς αν υπήρχε διεθνές δίκαιο η Αλβανία θα έφτανε μέχρι και την Άρτα, η Ελλάδα δεν έχει ελληνικό πληθυσμό, ο πληθυσμός της Ελλάδας, όλοι αυτοί που πολέμησαν, ήταν Αρβανίτες με φουστανέλες, τους Τούρκους από την Ελλάδα τους έδιωξαν οι Αλβανοί και ότι υπάρχουν Τσάμηδες ακόμη και στη Θήβα…». Πάλι καλά που δεν είπε ότι η Αλβανία θα έφτανε έως τη … Σπάρτη, ότι η Ωραία Ελένη ήταν … Αλβανίδα και ο Μενέλαος … Αλαβανό- Ιλυρριό-Φρυγό-Βλαχος, όπως υποστηρίζουν άλλοι … «ιστορικοί»!!!
Δημιουργήθηκε τέτοια αποπνικτική ατμόσφαιρα στην εκπομπή που έκανε τον παρουσιαστή να αναφωνήσει με … οίκτο για την Ελλάδα (όσο … «υπάρχει») και τους Έλληνες (όσοι «είναι», αν «είναι»!): «Μήπως το παρατραβάμε;».
Αυτό είναι το κατάντημα της χώρας μας, αγαπητοί αναγνώστες. Είπαμε, πάς ανήρ και, τώρα, και πάσα γυνή ξυλεύεται την πεσούσαν δρυν της Ελλάδος. Πριν από μερικές ημέρες ο Σκοπιανός πρωθυπουργός απεφάνθη ότι «Μακεδονία είναι μόνο μία», εννοώντας τη δική του! Πριν από δύο χρόνια ο Ασιάτης νέος σουλτάνος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έδινε, σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο που φέρει το όνομά του στην επαρχία της Ριζούντας, εθνικιστικά «μαθήματα» στους Ευρωπαίους , Βαλκάνιους και Ευρασιάτες κατακτημένους από τον πρόγονό του Μωάμεθ Β΄ τον Πορθητή να «βάλουν τα σύνορα της καρδιάς τους», δηλαδή να «ξεσηκωθούν» και να αγνοήσουν τα σημερινά φυσικά σύνορα. «Σίγουρα συναντάτε τα ίχνη ενός από τους προγόνους μας σε κάθε βήμα σας (κατά τα εδάφη που εκτείνονται) από τη Θράκη στην Ανατολική Ευρώπη..», τόνισε, μεταξύ άλλων, σα να μην ήρθαν οι πρόγονοί τους, ως κατακτητές, από τα βάθη της Κεντρικής Ασίας! Τί σημαίνουν όλα αυτά τα εθνικιστικά ερντογανικά; Μα, ότι πρέπει οι σημερινοί απόγοινοι των Ρωμαίων να ζητήσουν να «ξαναχαραχθούν τα σύνορα της καρδιάς τους», δηλαδή της απέραντης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, οι σημερινοί απόγονοι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας να ζητήσουν να «ξαναχαραχθούν τα σύνορα των προγόνων τους» κλπ.
Αλλά, δεν φταίνε αυτοί! Φταίει η Ελλάς που καθεύδει, εφαρμόζοντας προφανώς τη συμβουλή του κ. Τόσκα «να κάνετε πως κοιμόσαστε όταν απειλείσθε από … ληστές και κακοποιούς» για να σώσουμε προφανώς μόνο το … τομάρι μας …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.