Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Ç’do të thotë të kreshmojmë!

Ç’do të thotë të kreshmojmë!

“Të mbajmë kreshëm nuk do të thotë vetëm të mos hamë nga të gjitha dhe të hamë rrallë,por edhe të hamë pak.Nuk është mirë ai që mban kreshëm,të presë me padurim orën e bukës.Kreshma e vërtetë nuk është vetëm provë trupore,por duhet të jetë dhe ndihmë për të tjerët,duke i dhënë atij që nuk ka”.
“Fito paqen shpirtërore dhe mijëra të tjerë do gjejnë shpëtim pranë teje.
Nëse je i krishterë i denjë,shumë të tjerë do shpëtojnë duke të parë.
Të mos ndjekim rrugën e zhgënjimit.
Zoti Jesu Krisht i mposhti të gjitha.Ngjalli Adamin,i dha Evës përsëri respektin”.
“Përse jeton i ndarë nga gruaja jote? Shko ta kërkosh ( i drejtohet një burri të ndarë).
Nëse beson,gjithshka është e mundur nëpërmjet besimit”.
“Jeta jonë mund të krahësohet me lambadhë prej dylli dhe fitili, e ndezur me një flakë që ia ndezëm ne.Dylli është besimi ynë.Fitili shpresa jonë dhe flaka,dashuria që lidh besimin me shpresën,ashtu si dylli me fitilin japin së bashku flakën.
Dylli jo i mirë lëshon erë të keqe kur e ndez dhe kur e fik.E njëjtë është dhe jeta e një mëkatari”.
“Mbi të gjitha rëndësi ka të marrësh një vendim.Vendimi është fillimi “.

Shën Serafimi Sarov
Përkthyer nga A. Marini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.