Featured Post

Τουρκο – Αλβανικές Σχέσεις

Εικόνα
Για την Τουρκία, η Αλβανία αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο στην εξωτερική πολιτική της στα Βαλκάνια. Εκτός από την παρουσιαζόμενη πολιτιστική και ιστορική εγγύτητα,  που είναι κατάλοιπα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, (π.χ. το Ισλάμ),   η Αλβανία έχει αυξημένη σημασία για την Τουρκία στη βαλκανική της πολιτική,  για μια ποικιλία σοβαρών ζητημάτων,  όπως γράφει το τούρκικο δημοσίευμα της «tuicakademi.org».
Η Αλβανία, βρίσκεται σε ένα καίριο  γεωγραφικό σημείο των Βαλκανίων που ενδιαφέρει την Τουρκία. 
Επιπρόσθετα,  η Τουρκία βλέπει την Αλβανία ως έναν αξιόπιστο εταίρο στο εσωτερικό της Χερσονήσου.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την ιστορική τους αρχή, που δεν είναι άλλη από την ίδια μοίρα των υπόλοιπων βαλκανικών λαών.
Ο αλβανικός λαός υποτάχθηκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1517 και βρισκόταν υπό τον έλεγχο της  έως το 1912. 
Η Αλβανία εξεγέρθηκε με πρωτοβουλία διανοουμένων που βρήκαν την ευκαιρία να ανακηρύξουν την ανεξαρτησία της στις 10 Ιουλίου του 1913 και τα σύνορά της προσδιορίσθηκαν …

Στηρίξτε το έργο μας!

Ο Ερντογάν εύχεται στην Αλβανία την ημέρα της ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία!!- Erdogani uron Shqipërinë për ditën e pavarsisë nga paraardhësit e tij!
 Ο Ερντογάν ευχήθηκε στην Αλβανία για την ημέρα της ανεξαρτησίας τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία με το παρακάτω μήνυμα:
"Εμείς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των διημέρων σχέσεων που πηγάζουν από φιλικούς και αδερφικούς συνδέσμους που βασίζονται στην κοινή μας ιστορία. Θα πρέπει κανείς να εκτιμήσει τις επιτυχίες της χώρας σας στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένταξη και την οικονομική ανάπτυξη. Εμείς παρακολουθούμε με ικανοποίηση την προσφορά αυτών των επιτυχιών, όσο για την χώρα σας τόσο και για την σταθερότητα στα Βαλκάνια."
............................
Për më tepër lexoni mesazhin e sjellë nga Presidenti turk në ditën e pavarësisë
“Ne i kushtojmë një rëndësi të madhe zhvillimit të marrëdhënieve dypalëshe që burojnë nga lidhjet e miqësisë dhe të vëllazërisë të mbështetura në historinë tonë të përbashkët. Janë për t’u vlerësuar sukseset e vendit tuaj në integrimin evropian dhe në zhvillimin ekonomik. Ne e ndjekim me kënaqësi kontributin e këtyre sukseseve, si për vendin Tuaj ashtu edhe për stabilitetin në Ballkan.”

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εμάς τους Βορειοηπειρώτες δεν μας περίμενε κανένας Δήμος – Καμία ΜΚΟ

Ιταλίδα πολιτικός εξηγεί γιατί μισούν εμάς τους Έλληνες ! - Politikania Italiane shpjegon pse na urrejnë ne grekëve.

Η Μοσχόπολη το 1916! (Φωτογραφίες)- Voskopoja në vitin 1916! (Fotografi)

Μία ασυνήθιστη ελληνοαλβανική ιστορία. Η επιστολή του Α Παπανδρέου προς τον Ε Χότζα! - Një histori e pazakontë shqiptaro-greke dhe një ngjarje sekret mes Enver Hoxhës dhe Andrea Papandreut