Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Letër drejtuar atij që nisi t’i lutej Zotit ku më pas njerëzit e shtëpisë së tij nisën ta tallnin.


Image may contain: 1 person, beard

Përktheu Alex Lo (facebook) 

Para se të nisje t’i luteshe Zotit ishe i dashur për të gjithë. Dhe tani papritur në shtëpinë tënde gjendesh në mes të një ambienti armiqësor. Përpara deheshe, dhe pije duhan dhe pak vidhje dhe shaje dhe ishte tregoheshe dembel në ditët e punës dhe bëje gjithçka që ishte e ndyrë para Zotit dhe e ndershme për botën (mëkatare). Megjithatë, në ate kohë, ishe i dashur për gjithë banorët e shtëpisë. Ndërsa tani që ke gjetur udhën e të drejtit, të ndershmërisë dhe të lutjes, tani të gjithë të sulmojnë si grerza.
Të gëzohesh, vëlla, njëqind herë të ndihesh i gëzuar. A nuk e shikon se Ungjilli po zhvillohet në shtëpinë tuaj? Tek ajo shtëpi në të cilën deri dje diskutonin për taksën dhe për rrogën e vogël. Në po ate shtëpi nisën të realizohen profecitë e Ungjillit. Shtëpia juaj është lartësuar deri në qiejt, u kthye në banesë të dramës së krishtere, zuri lidhjen me kohët apostolike dhe martirike. Historia e Kishës së krishtere po zhvillohet në nivel të vogël në shtëpinë tuaj. Ja profecitë e Krishtit, që kanë ndodhur pafund herë në këtë planet të tokës dhe që tani kanë nisur të ndodhin dhe në shtëpinë tuaj.
<<Dhe të gjithë do t'ju urrejnë për shkak të emrit tim; por ai që do të qëndrojë deri në fund, do të shpëtojë>> (Mat. 10, 22). <<…dhe armiqt e njeriut do të jenë ata të shtëpisë së vet>> (Mat. 10, 36). <<Në të vërtetë, në të vërtetë po ju them: ju do të qani dhe do të mbani zi dhe bota do të gëzohet. Ju do të pikëlloheni, por pikëllimi juaj do të kthehet në gëzim>> (Joan. 16, 20).

Ka gjë më të qartë nga këto profeci? Ja, po realizohen dhe sot, pranë banesës tënde, mbi ty. Ndaj të pranosh çdo të sharë jo si të shara por si dekorata. Të dish, se përndjekësit e tu do pendohen, tallësit e tu do mbeten pa fjalë dhe ti do gëzosh. Sot je i fundit i shtëpisë së atit tënd, por mbas pak do jesh i pari. Ndërsa ata që tani të përndjekin, do të shërbejnë. Kjo është profetizuar dhe përsëritur me mijëra herë dhe në mijëra vende.
Paqe dhe bekim nga Zoti.
Shën Nikola Velimiroviç i Ohrit 1956 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.