Featured Post

Τζον Μπόλτον: «Όταν άκουγα τον Ερντογάν νόμιζα ότι μιλούσε ο Μουσολίνι»!

Εικόνα
Σκίτσο από τη ρωσική ιστοσελίδα regnum.«Η συνάντηση με τον Ερντογάν είναι μια ξεχωριστή εμπειρία», γράφει ο Μπόλτον στα απομνημονεύματά του.
 « Όταν τον άκουσα, και ήταν πάντα με μεταφραστή, μου φάνηκε ότι άκουγα τον Μουσολίνι να μιλάει από το μπαλκόνι του στη Ρώμη. Η μόνη διαφορά ήταν ότι δεν ήταν ο Μουσολίνι που μίλησε στο τηλέφωνο, αλλά ο Ερντογάν».


Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μπόλτον, δημοσίευσε το βιβλίο «TheRoomWhereitHappened», στο οποίο μιλά για τους 17 μήνες που πέρασε υπό την καθοδήγηση του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να εμποδίσει τη δημοσίευσή του, με βάση το γεγονός ότι δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει τον έλεγχο και αποκάλυπτε μεγάλο αριθμό διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ωστόσο, τα δικαστήρια απέρριψαν την ένσταση.

Τα απομνημονεύματα δημοσιεύθηκαν και κατέκτησαν την πρώτη θέση στη λίστα των best-seller της Amazon σε πολλές χώρες όσον αφορά τον αριθμό των παραγγελιών που ελήφθησαν πριν από την κυκλοφορία.

 Οι ειδήσεις που …

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να συνδράμει την Αλβανία μετά τον σεισμό

Τη συνδρομή της Ελλάδας, με την τεχνογνωσία της, για την αποκατάσταση των πληγέντων από τον σεισμό του Νοεμβρίου μνημείων της Αλβανίας, συζήτησαν οι υπουργοί Πολιτισμού των δύο χωρών, στο περιθώριο της 6ης συνάντησης των υπουργών Πολιτισμού της ΝΑ Ευρώπης, που έγινε χθες, Σάββατο, στη Ριέκα της Κροατίας.
Η Ελλάδα ετοιμάζεται να συνδράμει την Αλβανία μετά τον σεισμόΑντικείμενο της συζήτησης ανάμεσα στις δύο υπουργούς Πολιτισμού ήταν η γενικότερη κατάσταση της Αλβανίας μετά τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου 2019, αλλά και οι συγκεκριμένες ζημιές στην πολιτιστική κληρονομιά της Αλβανίας.
«Η υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας Ελβα Μαργκαρίτι είπε στην Ελληνίδα ομόλογό της ότι ετοιμάζει σχετικό κατάλογο, προκειμένου το ΥΠΠΟΑ να εξετάσει, πού μπορεί να συνδράμει» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Πολιτισμού. Ζήτησε επίσης «η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες να συστηματοποιηθεί, διότι η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη τεχνογνωσία σε θέματα συντήρησης και αποκατάστασης κινητών και ακίνητων μνημείων».
Σημειώνεται ότι μετά το σεισμό στη γειτονική χώρα, η υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας με επιστολή της στη Λίνα Μενδώνη ζητούσε τη συνδρομή του ΥΠΠΟΑ «για τις εκτεταμένες ζημίες που προκάλεσε ο σεισμός και οι μετασεισμοί στην πολιτιστική κληρονομιά της Αλβανίας, σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και κάστρα».
Ιδιαίτερα, η Αλβανή υπουργός Πολιτισμού ζητούσε τεχνική υποστήριξη για τις καταστροφές στο Δυρράχιο, στα Τίρανα και στη Κρούγια. «Σε αυτόν τον ιδιαίτερο τομέα», έγραφε η κ. Μαργκαρίτι, «μπορείτε να μας παρέχετε σημαντική βοήθεια με το εξειδικευμένο τεχνικό σας στελεχιακό δυναμικό, ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η πολιτιστική μας κληρονομιά, που είναι η εθνική μας υπερηφάνεια».
Η κ. Μενδώνη απάντησε στην Αλβανή ομόλογό της ότι η Ελλάδα και το ΥΠΠΟΑ «είναι έτοιμο να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια και συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της γειτονικής χώρας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γρηγόρης Καραμέλος, βουλευτής Κορυτσάς: Δεν θέλουμε η Αλβανία να καταντήσει προτεκτοράτο της Τουρκίας. Θέλουμε να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα!

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos

Διατριβή περί της κακής διευθύνσεως των κοινών εν Κοριτσᾴ. 1866 - Trajtesë për drejtimin e keq të punëve në Korçë. 1866,

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Ο ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ

Ιταλός πολιτικός προκαλεί εγκεφαλικό στου αλβανούς: "Οι αρχαίες πόλεις της Αλβανίας είναι ελληνικές!"- Politikani italian shkakëton gjendje të fikti me të vërtetat që tha: "Qytetet e lashta "shqiptare" janë greke dhe kaq!