Featured Post

Κωνσταντίνος Καβάφης - Θερμοπύλες! - Kostas Kavafis Termopile[1]

Εικόνα
Kostas KavafisTermopile[1]Nder u qoftë atyre që jetën e çojnëduke ruajtur Termopilet.Nuk tunden kurrë nga detyra;mbeten të drejtë dhe të rreptë në çdo vepër,por plot me keqardhje, plot dhembshuri;zemërgjerë kur janë të pasur, kur janë të varfërsërish pak zemërgjerë,gjithmonë ndihmojnë me sa munden;thonë ngaherë të vërtetën,por gënjeshtarët nuk i urrejnë.Edhe më shumë nder u ka hijekur parashohin (dhe këta janë të shumtë)se në fund do të shfaqet Efialti,se medët, më në fund, do të shkojnë tutje.
[1]Në vitin 480 Greqia u pushtua nga persët (medët), që udhëhiqeshin nga perandori Kserks. Mbreti spartan Leonida, në krye të 7 000 grekëve, mori urdhër të ndalte përparimin e ushtrisë perse në Termopile (Greqia qendrore), një kalim i ngushtë mes detit dhe maleve të pakapërcyeshme. Ushtria perse, e përbërë prej 250 000 trupash dhe shumë e fuqishme, sulmoi dy herë, por që të dyja herët u shtrëngua të tërhiqej, pasi kalimi ishte kaq i ngushtë, sa nuk mund të poziciononin të gjitha forcat e tyre. M…

Βουλευτής Κορυτσάς κ Γ Καραμέλος: Είμαστε δίπλα στους Χειμαρριώτες! - Deputeti i Korçës z L Karamelo: Jemi pranë Himariotëve!Δελτίο Τύπου.

Οι βίαιες και καθόλου δημοκρατικές πράξεις των αρμόδιων οργάνων της τάξης εις βάρος των ορθόδοξων πιστών της Χειμάρρας, μετά την ύψωση εκ μέρους τους, του Τιμίου Σταυρού στη Ι Μ της Ζωοδόχου Πηγής, μας έχουν αγανακτήσει υπερβολικά.
Αυτά δείχνουν πως η κυβέρνηση του κ Ράμα δεν έχει κάνει ούτε βήμα μπρος για το σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών, ούτε στην ελεύθερη έκφραση της εθνικής ταυτότητας αλλά και της δημιουργίας και καλλιέργειας του πνεύματος εθνικής και θρησκευτικής συμβίωσης.
Καταγγέλλοντας δυναμικά  αυτές τις πράξεις και νοοτροπίες μεγαλομανίας ζητούμε μια γρήγορη αντίδραση της κυβέρνησης ώστε να μην προκαλέσει συγκρούσεις, εχθρότητα και μίσος ιδιαίτερα τώρα στα πρόθυρα εκκίνησης των διαπραγματεύσεων  ένταξης στην ΕΕ. Είμαστε δίπλα στους ορθόδοξους της Χειμάρρας , μας εμπνέει η πράξη τους στις παραμονές της Εορτής της Αναστάσεως. Ένας σταυρός παραπάνω υψωμένος εκπροσωπεί κυρίως την συγχώρεση, την πίστη, την δόξα και την ελπίδα στον Θεό, ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Γρηγόρης Καραμέλος
Βουλευτής Περιφέρειας Κορυτσάς.
Deklarate per shtyp.

Veprimet e dhunshme e aspak demokratike te organeve policore ndaj besimtareve orthodhokse himariote, pas ngritjes nga ana e tyre te Kryqit ne Manastirin e Burimit Jetëdhënës , na kane indinjuar pa mase.

Ato tregojne se qeveria e z.Rama nuk ka bere asnje hap perpara ne respektimin e lirise te besimit fetar, ne shprehjen e lire te identitetit etnik dhe ne krijimin e kultivimin e frymes te bashkejeteses etnike e fetare.

Duke denoncuar me force keto veprime e kete mendesi megalomane kerkojme reflektim te shpejte nga ana e qeverise per te mos nxitur konflikt, armiqesi e urrejtje, aq me shume tani ne prag te hapjes te negociatave me BE.  

Jemi prane besimtareve orthodhose himariote, na frymezon veprimi i tyre ne prag te Festes te Pashkeve. Nje Kryq me shume i lartesuar eshte me shume ndjese, besim, lavdi, shprese tek Zoti per te kaluar se bashku situatat e veshtira.

 Ligoraq Karamelo,
Deputet i Qarkut te Korces.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!