Featured Post

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Εικόνα
Fundi i luftës (1944) përkoi edhe në Shqipëri me periudhën e hakmarrjeve politike, që më pas u transformuan nga regjimi komunist në një sistem të vërtetë qeverisjeje bazuar në arrestimin dhe persekutimin e kundërshtarëve politikë duke filluar me ish-krerët, intelektualët, tregtarët dhe pronarët e tokave. Burgjet që ishin në dispozicion në vitin 1944 ishin tërësisht të pamjaftueshme për të përmbushur kërkesat e reja, kështu qeveria e re e drejtuar nga Enver Hoxha filloi duke përdorur shtëpitë private dhe institucionet publike, si qendra paraburgimi dhe torture.Në vitet 1944 – 1946 burgjet politike vareshin nga Drejtoria e Mbrojtjes së Popullit, struktura operative e Ministrisë së Mbrojtjes. Në vitin 1947 të gjitha burgjet kaluan nën kontrollin e Ministrisë së Brendshme, që ishte përgjegjëse për sigurinë e brendshme. Tetë burgje ekzistuese në Shqipëri iu  rezervuan të burgosurve politikë të cilët përcaktoheshin si “armiq të popullit”, shtatë të burgosurve norma…

Οι γιατροί χαρίζουν κόκκινα αυγά στους ασθενείς με κορονοϊό για το Πάσχα των Καθολικών! - Mjekët dhurojnë vezë të kuqe tek pacientët me koronavirus me rastin e Pashkës Katolike!

Η Υπουργός Υγείας της Αλβανίας κ. Μοναστηριλίου, δημοσίευσε φωτογραφίες που εμφανίζουν τους γιατρούς να χαρίζουν κόκκινα αυγά στους ασθενείς με κορονοϊό στο νοσοκομείο με την ευκαιρία του Πάσχα των Καθολικών. Βλέπετε στην Αλβανία επειδή η θρησκεία απαγορεύτηκε από την δικτατορία το να πιστεύεις θεωρείτε σημαντικό και αρετή και αυτό το προβάλλουν όλοι και τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί. Η πίστη για τους ανθρώπους που έζησαν την απαγόρευση και το διωγμό θεωρείτε σημαντική στοιχείο της ζωής τους. Φαίνεται ότι ο άνθρωπος όταν στερείται κάτι μόνο τότε καταλαβαίνει καλύτερα την αξία της. 

Ministria e Shendetit Publik znj Monastirliu publikoi foto me mejkët që ju falin vezë të kuqe të sëmirëve me kronoavirus  në spital me rastin e Pashkës së Katolikëve. Në Shqipëri besimi fetar u ndalua gjatë diktaturës. Të besosh konsiderohet e rëndësishme dhe virtyt. Këtë fakt e shfaqin si mediat ashtu dhe bota politke. Besimin për njerëzit që jetuan ndalimin dhe përndjekjen konsiderohet element i rëndësishëm në jetën e tyre. Me sa duket njeriu kur i ndalohet diçka vetëm atëhere kupton me të vërtetë vlerën e saj.   Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!