Featured Post

Κωνσταντίνος Καβάφης - Θερμοπύλες! - Kostas Kavafis Termopile[1]

Εικόνα
Kostas KavafisTermopile[1]Nder u qoftë atyre që jetën e çojnëduke ruajtur Termopilet.Nuk tunden kurrë nga detyra;mbeten të drejtë dhe të rreptë në çdo vepër,por plot me keqardhje, plot dhembshuri;zemërgjerë kur janë të pasur, kur janë të varfërsërish pak zemërgjerë,gjithmonë ndihmojnë me sa munden;thonë ngaherë të vërtetën,por gënjeshtarët nuk i urrejnë.Edhe më shumë nder u ka hijekur parashohin (dhe këta janë të shumtë)se në fund do të shfaqet Efialti,se medët, më në fund, do të shkojnë tutje.
[1]Në vitin 480 Greqia u pushtua nga persët (medët), që udhëhiqeshin nga perandori Kserks. Mbreti spartan Leonida, në krye të 7 000 grekëve, mori urdhër të ndalte përparimin e ushtrisë perse në Termopile (Greqia qendrore), një kalim i ngushtë mes detit dhe maleve të pakapërcyeshme. Ushtria perse, e përbërë prej 250 000 trupash dhe shumë e fuqishme, sulmoi dy herë, por që të dyja herët u shtrëngua të tërhiqej, pasi kalimi ishte kaq i ngushtë, sa nuk mund të poziciononin të gjitha forcat e tyre. M…

Η ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ. - PENDIMI SHPËTUES.


myorthodoxsite: Η μετάνοια έχει αρχοντιά, όχι μιζέρια


Η ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.
Πολυαγαπημένοι μας εν Χριστώ αδελφοί, χαίρετε.
Ευχόμαστε να είστε καλά και η Κυρία Θεοτόκος, η Παναγία μας, να σας σκεπάζει, να σας προστατεύει και να σας ευλογεί.
Επιτρέψτε μας, με πολλή αγάπη και αίσθημα ευθύνης, να μοιραστούμε μαζί σας, λίγες σκέψεις.
Όλοι μας ζούμε οδυνηρές ώρες. Αβεβαιότητα, φόβος για το αύριο, πόνος, θλίψη, στεναχώρια και πάνω απ΄όλα έλλειψη της Θείας Λειτουργίας και κατ΄επέκταση της Θείας Κοινωνίας.
Πολλοί αναρωτιούνται πως θα εξελιχθεί η ήδη υπάρχουσα δύσκολη κατάσταση, αλλά και το τι θα αντιμετωπίσουμε μετά τον κορονοϊό ( πιθανή οικονομική κατάρρευση)
Είναι αλήθεια ότι αυτή η περίοδος δεν αντέχεται χωρίς Χριστό. Ο Χριστός μας δίνει Ελπίδα και μας παρηγορεί. Μας στηρίζει και μας αγαπά. Μόνο κοντά σε Εκείνον, είμαστε ασφαλείς.
Μέσα από την καρδιά μας, ως ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης και φιλότιμου, προς τον Κύριο, σας καλούμε να ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ.
Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ θα σώσει τον κόσμο. Χωρίς αυτήν, θα συνεχίσουμε να κατρακυλάμε στο βόρβορο. Φταίξαμε όλοι μας, ανεξαιρέτως. Ξεχάσαμε την Ανθρωπιά, λησμονήσαμε την συγχώρεση, αγνοήσαμε την εντολή της αγάπης προς τον πλησίον, γίναμε χειρότεροι και από τα ζώα, εν ολίγοις αποτύχαμε.
Όμως, δόξα την φιλανθρωπία σου Κύριε, ο Θεός μας, ο Θεός της απέραντης αγάπης, μας περιμένει, περιμένει την αλλαγή μας, την μεταμόρφωση μας, την Μετάνοια μας.
Ας μην την καθυστερούμε άλλο, αδέρφια. Ειλικρινά, ας ξυπνήσουμε επιτέλους από τον λήθαργο και ας αναζητήσουμε την εικόνα του Θεού μέσα μας. Μπορούμε να το καταφέρουμε, αρκεί να το θελήσουμε.
Θερμά σας παρακαλούμε, να βάλουμε καλή αρχή μετανοίας. Ήρθε η ώρα, να κηρύξουμε παντού, κλήρος και λαός, την σωτήριο Μετάνοια. Ναι, ήγγικεν η ώρα...
Καλή μετάνοια, φίλοι μας, καλή μετάνοια...
Με αίσθημα ευθύνης.
Πτυχιούχοι και φοιτητές διαφόρων σχολών της Θεσσαλονίκης.
Τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου.

 PENDIMI SHPËTUES.
Shumë të dashur vëllezër më Krishtin, përshëndetje.
Urojmë që të jeni mirë dhe Zonja Hyjlindëse, e Tërëshenjta jonë, të na mbulojë, të na ruajë e të na bekojë.
Na lejoni, me shumë dashuri dhe ndjenjë përgjegjësie, të ndajmë disa mendime.
Të gjitë ne po jetojmë momente të vështira. Pasiguri, frikë për të nesërmen, dhimbje, hidhërim, shqetësim dhe mbi të gjitha mungesë të Meshës Hyjnore.
Shumë pyesin veten se si do të zhvillohet kjo gjendje ekzistuese tashmë e vështirë, por dhe se çfarë do të përballojmë me koronavirusin (një mundësi të rrënimit ekonomik).
Është e vërtetë se kjo periudhë nuk durohet pa Krisht. Krishti na jep Shpresë dhe na ngushëllon. Na mbështet dhe na do. Vetëm pranë Tij, jemi të sigurt.

Brenda zemrës sonë, si një tregues minimal të mirënjohjes dhe sedrës sonë ndaj Zotit, iu bëjmë thirrje për PENDIM.

PENDIMI do të shpëtojë botën. Pa atë do të vazhdojmë të rrokullisemi në greminë. Harruam njerëzillëkun, lamë mënjanë faljen, injoruam urdhërin e dashurisë ndaj të afërmit, u bëmë më keq se kafshët, me pak fjalë dështuam.

Por, lavdia dhe njerëzidashja jote o Zot, Zoti ynë, Zot i dashurisë së pafundme, na pret, pret ndryshimin tonë, shndërrimin tonë, Pendimin tonë. Le të mos e vonojmë më, vëllezër. Me të vërtetë,  le të zgjohemi më në fund nga gjumi dhe të kërkojmë imazhin e Zotit brenda nesh. Mund t’ia dalim, mjafton që ne ta duam.
Ju lutemi shumë, le të bëjmë një fillim të mbarë me pendimin. Erdhi çasti  që ta shpallim kudo, kleri dhe populli, Pendimin shpëtimtar. Po, erdhi koha.
Pendim të mbarë, miq, pendim të mbarë.
Me ndjenjë përgjegjësie.
Studentë dhe të dipllomuar të disa shkollave të Selanikut.
Bij të Shën Dhimitrit dhe të Porfirit.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!