Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Βουλευτής Κορυτσάς Γρ. Καραμέλος: Η Αθήνα να προσέξει την απογραφή στην Αλβανία


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Λόγος και Αντίλογος» του δημοσιογράφου Νίκου Παρασκευά, έδωσε ο Βουλευτής Κορυτσάς και εκπρόσωπος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στο αλβανικό κοινοβούλιο Γρηγόρης Καραμέλος.

Ο κ. Καραμέλος περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου από την κυβέρνηση Ράμα.

Όπως ανέφερε, «η Αλβανία από τη μία πλευρά θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς όμως να εκπληρώνει τα κριτήρια ένταξης και από την άλλη διατηρεί στενές σχέσεις με την Τουρκία».

Ο Βουλευτής Κορυτσάς μίλησε για το εθνικό μίσος που υπάρχει από το αλβανικό κράτος εναντίον του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, το οποίο φαίνεται περισσότερο μέσω της διαχείρισης του ζητήματος της ιδιοκτησίας κυρίως όσον αφορά τα παράλια της Χιμάρας, με σκοπό την πληθυσμιακή αλλοίωση της περιοχής.

Αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό πρόβλημα το οποίο έρχεται πλέον για τα καλά και στην Αλβανία, στην Βουλή της οποίας επίκειται να ψηφιστεί για πρώτη φορά νόμος για την απόδοση πολιτικού ασύλου σε πρόσφυγες!

“Στην Κορυτσά η Ελλάδα αδρανεί, ενώ οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι δουλεύουν”

Ο Γρηγόρης Καραμέλος μίλησε για την προπαγάνδα που διεξάγεται στην περιφέρεια της Κορυτσάς τόσο από την Ρουμανία όσο και από την Βουλγαρία σε χωριά της περιοχής, ενόψει μάλιστα της απογραφής πληθυσμού, η οποία ήταν να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020 αλλά αναβλήθηκε για αργότερα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία για την απογραφή όποτε γίνει, γιατί είμαστε μεγάλο ποσοστό. Στην απογραφή του 2011, στην Κορυτσά δηλώσαν Έλληνες 25.000 άτομα αλλά το αλβανικό κράτος μέτρησε μόλις 2.000! Η Ελλάδα πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να μας στηρίζει», είπε ο κ. Καραμέλος ο οποίος αναφέρθηκε και στην πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, τονίζοντας ότι η κατάσταση απαιτεί ενότητα στις τάξεις του Ελληνισμού.

Επίσης έθεσε και την προπαγάνδα που γίνεται στα αλβανικά τηλεοπτικά κανάλια με την οποία διαστρεβλώνεται πλήρως η ιστορία. Πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν ο ισχυρισμός κάποιων «ιστορικών», ότι η Μοσχόπολη Κορυτσάς (σ.σ. ιδιαίτερη πατρίδα των εθνικών ευεργετών Γεωργίου και Σίμωνος Σίνα) πυρπολήθηκε από τους Έλληνες!

«Αφού καταφέραμε να κρατήσουμε τις ρίζες μας και την παράδοση μας κατά την διάρκεια της δικτατορίας του Χότζα, μπορούμε να τα καταφέρουμε και τώρα», δήλωσε ο Έλληνας Βουλευτής Κορυτσάς, καταθέτοντας προτάσεις για το πως μπορεί το ελληνικό κράτος να βοηθήσει τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Ωστόσο, όπως επισήμανε, «η Ελλάδα τώρα κάθεται και οι Βούλγαροι χρηματοδοτούν…»!

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Έλληνα Βουλευτή Κορυτσάς Γρηγόρη Καραμέλου

Audio Player

 

Στις φωτογραφίες ο Βουλευτής Κορυτσάς Γρηγόρης Καραμέλος στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, με φόντο τα ιστορικά ξενοδοχεία “Μπάγκειον” και “Μέγας Αλέξανδρος”, τα οποία ανήγειρε ο καταγόμενος από την Κορυτσά της Β. Ηπείρου Εθνικός Ευεργέτης Ιωάννης Μπάγκας.

Επιμέλεια: Θοδωρής Ασβεστόπουλος


https://kanaliena.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: