Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Ακούτε στην Ήπειρο; Υπάρχουν Ηπειρώτες και πέραν της Κακαβιάς! (και της Κρυσταλλοπηγής!

 Κλίμα αγανάκτησης επικρατεί στα χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας αφού η χθεσινή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αυστηροποιησει τα μέτρα στη συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς επηρεάζει αρνητικά τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας που διαμένουν μόνιμα στις πατρογονικές τους εστίες στην Βόρειο Ήπειρο.


Εδώ και ένα μήνα, αρκετά μέσα ενημέρωσης της Ηπείρου που συνδέονται άμεσα η έμμεσα με πολιτικούς της περιοχής, επιδίδονται σε μάχη ώστε να πείσουν την κυβέρνηση και τον κόσμο πως πρέπει να κλείσουν τα σύνορα με την Αλβανία. Όλα αυτά την στιγμή που οι αριθμοί τους διαψεύδουν καθώς από την 1η Ιουλίου από τα 508 εισαγώμενα κρούσματα στην Ελλάδα, μόλις τα 10 εντοπίζονται στην Ήπειρο εκ των οποίων δεν ήρθαν όλα από Κακαβιά.

Παραδόξως την ίδια γραμμή υιοθετούν και οι κυβερνητικοί πολιτευτές της Ηπείρου οι οποίοι εισηγούνται στην Αθήνα για νέα μέτρα ξεχνώντας τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και ψηφοφόρους τους όπου κατά τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις τοπικές και εθνικές τους εμπιστεύτηκαν όπως οι ίδιοι τους ζήτησαν.

Αντιλαμβανόμαστε πως η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά αφήνετε τους Βορειοηπειρώτες στο έλεος του Θεού δίχως καμία πρόταση που να στοχεύει στην προστασία τους, απεναντίας τους εξισώνεται με τους αλλοδαπούς.

Τονίζουμε για ακόμη μια φορά πως ως Έλληνες πολίτες και φορολογούμενοι έχουμε δικαιώματα, όπως ο κάθε ηπειρώτης πηγαίνει στο χωριό του έτσι και εμείς να επισκεπτόμαστε τα δικά μας και ζητούμε να εξαιρεθούμε από το μέτρο της καραντίνας. Στο κάτω κάτω, με το νέο μέτρο της προσκόμισης αρνητικού τεστ η επταήμερη καραντίνα είναι παράλογη και παραπέμπει σε τιμωρία.

Ακριβώς επειδή όπως προείπαμε η κατάσταση είναι δύσκολη, απαιτείται ειδική μέριμνα και ειδικα για τους παππούδες που βαστούν Θερμοπύλες στην Βόρειο Ήπειρο και εξαιτίας χρόνιων προβλημάτων υγείας επισκέπτονταν τακτικά τα Ιωάννινα για επισκέψεις σε γιατρούς, χημειοθεραπείες ή αιμοκαθάρσεις. Αυτούς σήμερα τους έχετε ξεχάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: