Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Μην τα βάζετε με τους Ρουμάνους άδικα.

 


Στη χώρα μας, κάποιοι άνθρωποι κάθονται στο γραφείο τους στην Αθήνα κ.α. και χωρίς να έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα γράφουν άρθρα για το θέμα των Βλάχων εκφράζοντας τον κίνδυνο της ρουμανικής πολιτικής. Συνήθως, διαβάζουν δημοσιεύματα ιστοσελίδων που αποτελούν μεταφράσεις αλβανικών άρθρων, στα οποία οι Αλβανοί για δικούς τους λόγους παρουσιάζουν μια δήθεν επιρροή των Ρουμάνων πάνω στο βλάχικο στοιχείο της Αλβανίας. Εν ολίγοις, κάποιοι εγχώριοι χωρίς να έχουν εμβαθύνει στο θέμα, αναμεταδίδουν ότι ηλιθιότητα διαβάσουν και δεν ερευνούν καθόλου για να διαπιστώσουν αν ευσταθούν όλα αυτά.

Παρακάτω παραθέτω λινκ από εκδήλωση για την ημέρα μητρικής γλώσσας (της ρουμανικής) που πραγματοποιήθηκε σε Ρουμανικό ίδρυμα στην Κορυτσά, όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα συμμετείχε 'η κοινότητα Αρμάνων της πόλης'. Όπως βλέπετε, η συμμετοχή κόσμου για μια πόλη όπως η Κορυτσά με πολυάριθμο βλάχικο στοιχείο, είναι ανάξια λόγου. Όταν λέει ''η κοινότητα Αρμάνων'', προφανώς εννοεί την κοινότητα Ρουμανιζόντων, αλλά οικειοποιείται εσκεμμένα έναν όρο που μας αφορά όλους για να ταυτίσει τους Βλάχους με τον Ρουμανισμό. Οι Ρουμάνοι πάνω από 150 χρόνια παρέχουν υποτροφίες, χρήμα κ.α. και τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Ότι θα έχουν λίγα άτομα σε κάθε πόλη της Αλβανίας (μετά από τόσες ταλαιπωρίες που έχει περάσει εκεί ο ελληνοβλαχικός πληθυσμός), που για οικονομικούς κυρίως λόγους έχουν οδηγηθεί σ' αυτό το σημείο, είναι αναμενόμενο και απλά προκαλεί μόνο οίκτο. Επίσης, εννοείται ότι σ' αυτούς έχουν δώσει ρουμανικό διαβατήριο προ πολλού. Όπως έχουμε ξαναπεί, είναι δικαίωμα του καθενός να υποβαθμίζει τον εαυτό του και να μπαίνει σε θέση εποίκου σ' αυτά τα μέρη που οι πρόγονοι μας είναι αυτόχθονες. Πάντως, η ίδια η ρουμανική πολιτική δεν αποτελεί κίνδυνο στην Αλβανία, όπου οι Βλάχοι έχουν αποδείξει ότι μαζικά, κατά δεκάδες χιλιάδες, μετακινήθηκαν στην Ελλάδα αλλά και πολλοί που έμειναν εκεί έχουν ελληνικά αισθήματα. Αν οι Βλάχοι ήταν Ρουμανίζοντες, θα παρακαλούσαν την Ρουμανία ομαδικώς να τους δώσει διαβατήρια και θα μετανάστευαν εκεί ή, ακόμη και μέσα στην Αλβανία, οι εκδηλώσεις των Ρουμάνων θα είχαν πλήθος κόσμου και δεν θα περιορίζονταν σε πέντε παππούδες- τρόφιμους της ρουμανικής πρεσβείας που πηγαν στην εκδήλωση μαζί με τα εγγόνια τους.
Για να καταλήξω σ' αυτό που θέλω να πω, να προσθέσω ότι στις μέρες μας το παιχνίδι παίζεται διαφορετικά. Κάποιοι έχουν αναλάβει εργολαβικά να παριστάνουν τους ''σωτήρες γλωσσών'' και έχουν επιδοθεί στην κατασκευή ψευτομειονοτήτων για να καρπωθούν οι χώρες τους κονδύλια από την Ε.Ε. (οι στρατευμένοι θα πάρουν τον ψωρό-μισθό τους, ανέλιξη κ.α.). Σε ανθελληνικά εργαστήρια του εξωτερικού, έχουν κατασκευάσει μια γλώσσα που την αποκαλούν ''βλάχικη'', η οποία περιλαμβάνει χιλιάδες νεολογισμούς -σε ρουμανική μορφή- και έχουν επιδοθεί στην κατασκευή πλαστού πολιτιστικού υποβάθρου (ποίηση, λογοτεχνία κ.α.). Όλα αυτά φυσικά γίνονται για τα κονδύλια της Ε.Ε. Ταυτόχρονα, έχουν επιδοθεί στην κατασκευή ψευτο-έθνους και προωθούν διάφορες θεωρίες επιστημονικής φαντασίας -γελοιότητες που τις λουζόμαστε από ορισμένους ακόμη και στη χώρα μας. Οι συγκεκριμένοι κύκλοι σε Ρουμανία, Σκόπια, Αλβανία, είναι μελη της γερμανικής FUEN, και της νεολαίας αυτής YEN, σύμφωνα με την οποία -όπως προκύπτει από Δελτία Τύπου της- οι Βλάχοι (Αρμάνοι) είναι τάχα Θρακικής καταγωγής και αδελφάκια (ένας λαός) με τους Ρουμάνους. Παιχνίδια της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής, και όχι μόνο, που εξυπηρετείται από το διαίρει και βασίλευε. Στις επίσημες ιστοσελίδες αυτών των οργανώσεων αναφέρονται οι σύλλογοι που είναι μέλη και μπορείτε να το διαπιστώσετε.
Επίσημα πλέον στην Αλβανία οι λεγόμενοι ''Αρμάνοι'' αποτελούν εθνική μειονότητα, διαφορετική από την ελληνική, οπότε όλοι αντιλαμβάνεστε τι γίνεται και τι είδους είναι αυτοί που θέλουν να αυτοπροδιορίζονται ως ''εθνικά Vllahe-Arumune''. Ουσιαστικά και αυτοί μπαίνουν στη θέση των εποίκων (Ρουμάνων). Μάλιστα κάποιοι από αυτούς που δραστηριοποιούνται, παριστάνουν τους χαζούς ή μερικοί πράγματι είναι και αρνούνται ότι μπαίνουν στον Ρουμανισμό από την πίσω πόρτα. Μ' αυτό το επιχείρημα του δήθεν 'Βλάχου πατριώτη', ψαρεύουν πιό εύκολα τα θύματα τους.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν Βλάχοι στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια που συγκινούνται με το παραμυθάκι που τους πλασάρουν οι διάφοροι καιροσκόποι, οι οποίοι αναφέρουν ότι τάχα ''θέλουν να σώσουν την βλάχικη γλώσσα'' που ποτέ όμως οι ίδιοι δεν φρόντισαν να μεταδώσουν στα δικά τους παιδιά, και έτσι κάποιοι σύμβλαχοι παίζουν άθελα τους τον ρόλο του χρήσιμου-ηλίθιου.
Συμπέρασμα: Μην τα βάζετε με τους Ρουμάνους άδικα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: