Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Πλειοδοσία ευχετηρίων χαιρετισμών-στην απομόνωση ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός

 

Η άλλη πλευρά του νομίσματος: όλοι διαβάσαμε τους ευχετηρίους χαιρετισμούς της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της μητέρας Πατρίδος.  Ήταν  τα μηνύματα αυτά, σε μια επέτειο που υπό άλλες συνθήκες σίγουρα θα εορτάζονταν καθώς πρέπει, μηνύματα αναγνώρισης και στήριξης των διαχρονικών αγώνων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Όμως τις δύσκολες αυτές μέρες που περνάει ο εναπομείνας Ελληνισμός πάνω στα χώματά μας, έχει ανάγκη την πραγματική και χειροπιαστή στήριξη. Εδώ και μήνες είναι πραγματικά υπό το καθεστώς μιας ιδιότυπης απομόνωσης. Ο Βορειοηπειρώτες, κατά συντριπτική πλειοψηφία έλληνες πολίτες, δεν πιέζονται μόνο από την πανδημία του κορονοϊού σε ένα κράτος όπου οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι πλέον ανύπαρκτες, αλλά καταπιέζονται και από τις παράλογες και αντισυνταγματικές απαγορεύσεις και εμπόδια που το ελληνικό κράτος έχει επιβάλλει στα σύνορα.

Έχουν γραφτεί πολλά σχετικά  και δεν θα θέλαμε να μακρηγορήσουμε, όμως η ελληνική πολιτεία ακόμα και τώρα μπορεί να ελαφρύνει τον βορειοηπειρωτικό πόνο, καθότι πλέον ετίθετο και το θέμα εμβολιασμού, οφείλει να άρει την απομόνωση και να δώσει μήνυμα ελπίδας και ζωής . Οι έλληνες πολίτες βορειοηπειρώτες δεν ζητούν κάτι παράλογο, ζητούν το αυτονόητο συνταγματικό δικαίωμα στη ζωή.

Κι αυτό δεν έχει δικαίωμα να μας το στερήσει καμία κυβέρνηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: