Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Η Αλβανία ως βιλαέτο της Τουρκίας, η κυβέρνηση εγκρίνει τη δεύτερη επίσημη γλώσσα τουρκική

 




Ένα παράδοξο, αλλά και ένα ισχυρό πλήγμα για την ελληνική διπλωματία, σε μια εποχή που η CIA ανέφερε εδώ και πολύ καιρό τα ελληνικά ως τη δεύτερη επίσημη γλώσσα στην Αλβανία, έρχεται η τουρκική αντίδραση, μέσω της κυβέρνησης Ράμα. Η Τουρκία γίνεται έτσι ένας παράγοντας χωρίς να έχει καμία τουρκική μειονότητα στη Δημοκρατία της Αλβανίας, ενώ η πραγματικότητα αρνείται στους Έλληνες.

Εάν στην Ελλάδα υπήρχαν σημαντικές εθνικιστικές δυνάμεις, θα είχαν ανατρέψει αμέσως την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία ενεργεί κατά των ζητημάτων των ελληνικών εθνικών συμφερόντων, σε σχέση με την Αλβανία. Παρατηρήστε τι συμβαίνει στις σχέσεις με την Τουρκία, τον στρατό, την αστυνομία, τις μυστικές υπηρεσίες, τα έθιμα, τη δημόσια υγεία κ.λπ. όλα στα χέρια της Τουρκίας του Ερντογάν, και όχι χωρίς σκοπό, τον οπλισμό του στρατού και της αστυνομίας, από στολές έως όπλα , είναι δωρεάν. Και έρχεται η τελική πράξη: η Αλβανία ανακοινώνει με κυβερνητική απόφαση, η Τουρκική ως τη δεύτερη επίσημη γλώσσα, σε ορισμένα επίπεδα γυμνασίων και εξετάσεων..

Αυτή η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας είναι για περίοδο 5 ετών, αλλά με δικαίωμα επανάληψης για άλλα 3 χρόνια, ενώ στα δημόσια πανεπιστήμια της Αλβανίας, κάθε χρόνο θα χορηγούνται υποτροφίες πανεπιστημίου σε Τούρκους φοιτητές, με 100% κεφάλαια Αλβανική κυβέρνηση.


Σύμφωνα με τη συμφωνία που εγκρίθηκε με το FEK αρ. 107, με ημερομηνία 24.2.2021, τέθηκε σε ισχύ στις 2 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα έχει θεσπίσει νόμο ότι η τουρκική γλώσσα θα πρέπει να είναι η επίσημη γλώσσα στην Αλβανία, που θα χρησιμοποιείται σε ονόματα, ιδρύματα και δημόσιες υπηρεσίες.

Σε αυτήν τη συμφωνία, η τουρκική γλώσσα, ο πολιτισμός, οι παραδόσεις και η ιστορία θα γίνουν μέρος των προ-πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα της Αλβανίας.

Το παζάρι Ράμα-Ερντογάν για την επίσημη Τουρκικοποίηση της αλβανικής δημόσιας εκπαίδευσης ενισχύεται από την απόφαση για σύσταση Μικτής Επιτροπής (διεύθυνση) στο Υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας. το οποίο θα σχεδιάσει τα τουρκικά προγράμματα διδασκαλίας, τα οποία θα εισαχθούν στην προ-πανεπιστημιακή και πανεπιστημιακή εκπαίδευση 

Δεν υπάρχουν σχόλια: