Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Η απόφαση για την Κακαβιά: μετά την τηλεδιάσκεψη Χαρδαλιά με τους περιφερειάρχες…

 

Εκεί να …πεθάνετε


-εκατοντάδες-χιλιάδες έλληνες πολίτες  εγκλωβίζονται αβοήθητοι  πάνω στη Β. Ήπειρο

-μήπως οδηγούμαστε σε μια άλλου τύπου γενοκτονία;

-οι Β/Ηπειρώτες  σε απάθεια, άξιοι της μοίρας τους

Η απόφαση της  ελληνικής κυβέρνησης για να αυστηροποιήσει τα μέτρα στην συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς, επήλθε μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε  ο Χαρδαλιάς  και οι άλλοι υπουργοί με τους  13 περιφερειάρχες της χώρας. Στην τηλεδιάσκεψη αυτή συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Ιωαννίνων, ο οποίος το τελευταίο διάστημα με ιδιαίτερη μανία δημόσια, γιατί υπογείως το κάνει εδώ και μήνες , κατηγόρησε την βορειοηπειρωτική κοινότητα πως  είναι  αυτή που χαλάει την εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης των Ιωαννίνων.

Οι δηλώσεις Καχριμάνη  δημιούργησαν τα Γιάννενα ένα ακραία αντιβορειοηπειρωτικό  κλίμα, με σχόλια στο διαδίκτυο και δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο που δεν έχει ξαναδει αυτή η πόλη.  Μάλιστα αρνητικότατα σχόλια  γράφτηκαν  και από δήθεν διανοούμενους, ενώ οι παραδοσιακοί πατριδοκάπηλοι βρήκαν την ευκαιρία να κατηγορήσουν για αχαριστία τους  Β/ηπειρώτες.

Ακόμα οι σημερινές αποφάσεις  της ελληνικής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σίγουρο πως θα βαρύνει το κλίμα και υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε συγκρουσιακές καταστάσεις. Αυτή τη στιγμή είναι εκατοντάδες-χιλιάδες έλληνες πολίτες που  εγκλωβίζονται αβοήθητοι  πάνω στη Β. Ήπειρο.

Είναι πρωτοφανή πλέον αυτά που κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να ικανοποιήσει πιθανόν  τους δικούς του ανθέλληνες (κυριολεκτικά)  τοπικούς άρχοντες των Ιωαννίνων, για  να “βελτιώσει” την επιδημιολογική εικόνα  για να μην χάσει  καμία ψήφο, θυσιάζει εκατοντάδες  Βορειοηπειρώτες έλληνες πολίτες.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι οργανωμένοι θεσμικοί και πολιτικοί φορείς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αθήνα, αλλά και στη Β. Ήπειρο, σωπαίνουν. Αρκούνται  ίσως σε κάποιες ξερές ανακοινώσεις κούφιες περιεχομένου, χωρίς  να προτείνουν λύσεις στο θέμα αυτό ζωής ή θανάτου.

Κατά την άποψή μας η ελληνική κυβέρνηση  ακούει μόνο  με δυναμικές κινητοποιήσεις. Τι είδους θα είναι αυτές, ας το αποφασίσουν οι θεσμικοί φορείς. Άλλη λύση δεν υπάρχει..

https://www.deropoli.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: