Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Έναρξη σχολικού έτους στα Ελληνοαλβανικά Εκπαιδευτήρια "Όμηρος" Κορυτσάς! - Fillimi i vitit shkollor në Shkollën shqiptarogreke "Omiros" Korçë!

 
Një viti i ri filloi në shkollën tonë.

Me gëzim të veçantë nxënësit/et dhe mësuesit hynë në klasaat e tyre dhe filluan mësimin duke ruajtur të gjitha masat e parashikuara anticovid.

Nxënësve ju uroi mirëseardhjen dhe i përshëndeti Drejtoresha e Përgjithshme e Institucionit znj Evdokia Ntikou, Administratori i Institucionit z Andrea Miço.

Drejtoresha gjithashtu lexoi dhe fjalën përshëndetëse të Konsulles së Përgjithshme të Greqisë në Korçë znj Magdalini Nikolau si dhe të Koordinatores së Arsimit në Shqipëri znj Katsenou Lefkothea.

Në fjalën e saj përshëndetëse Konsullja e Përgjithshme e Greqisë në Korçë znj Nikolaou i uroi nxënësit dhe mësuesit të kenë çdo sukse në rrugën dijes. Shprehu mbështetjen e padiskutueshmë të Konsullatës Greke në këtë përpjekje por dhe shpresën se viti i ri shkollor do të jetë më i qetë se ai që kaloi.

Koordinatorja znj Katsenou në fjalën e saj përshëndetëse tha: “Të dashur nxënës dhe nxënëse,

Të dashur mësues/e të Institucionit Arsimor “Omiros”.

Të dashur prindër,

Me rastin e fillimit të vitit shkollor do të doja t’iu uroj mirëseardhjen në shkollën tonë dhe t’iu uroj nga zemra një vit të ri krijues plot shëndet dhe kujtime të bukura.

Në veçanti do të doja t’iu drejtohesha nxënësve të vegjël dhe t’iu uroj mirëseardhjen, pasi një kraharor i ri hapet për ta dhe do të doja t’i siguroja se të gjithë mësuesit si dhe gjithë komuniteti i gjërë i nëxnësve do të jetë pranë tyre në çdo gjë që ata do të kenë nevojë.

Ndërkaq është i padiskutueshëm fakti se për shkak të covid 19 u detyruam shumë prej nesh që të përshtatemi në situata të pajetuara më parë dhe t’i përballojmë me mënyrën më të mirë të mundshme. Rreziku i përhapjes së virusit mbetet akoma aktual. Për këtë arsye nuk duhet të që lirohemi nga masat mbrojtëse sepse vetëm në këtë mënyrë mund të mbetemi të shëndetshëm dhe të shijomë të mirën e edukimit duke pasur bashkëudhëtarë mësuesit tanë të shkëlqyer dhe drejtorinë e shkollës e cila do të jetë pranë jush për çfarë do që të keni nevojë.

Arsimtarët të rinj apo të vjetër, është e sigurt që do të kontribuojnë me mënyrën më të mirë të mundshme në krijimin e një klime të sigurt edukimi e cila do të ofrojë siguri tek fëmijët tanë, në brezat e rinjë të cilët përbëjnë dhe shpresën e së ardhes, që të munden të realizojnë ëndrrat e tyre dhe të krijojnë një botë më të mirë duke bërë krenarë prindërit e tyre, por dhe ne mësuesit e tyre që vendosëm një gur të vogël në këtë ndryshim.

Pa dashur që të shpërdoroj kohën tuaj dhe duke mirëkuptuar nevojën tuaj që të shkoni sa më shpejt të jetë e mundur pranë mësuesve tuaj për këmbyr eksperiencat që përfituat gjatë pushimeve të verës, ju uroj edhe njëherë një fillim të mbarë, fuqi dhe dëshirë për punë. Gjithashtu, prindërit i garantoj se i kanë dërguar fëmijët etyre në duart më të mira të cilat do të përpiqen që t’i ndihmojnë që të zhvillohen dhe të realizojnë ëndrrat e tyre.

Të gjithë ne jemi pranë tyre, mbështetës në çdo përpjekje e cila promovon njohuritë dhe përparimin.

Një vit të mbarë shkollor për të gjithë”

Ju urojmë të gjithë nxënësve, prindërve dhe arsimtarëve tanë një vitë të mbarë shkollor të shëndetshëm dhe të mbushur me suksese

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε στο σχολείο μας.

Με ιδιαίτερη χαρά μαθητές και δάσκαλοι μπήκαν στις αίθουσες και ξεκίνησαν το μάθημα τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Τα παιδιά καλωσόρισε και χαιρέτησε η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων κα. Ντίκου Ευδοκία, ο Πρόεδρος τον Εκπαιδευτήριων κ Ανδρέας Μήτσιος.

Η κα Ντίκου μετέφερε και τους χαιρετισμούς της Γενικής Πρόξενου της Ελλάδας στην Κορυτσά κ Νικολάου Μαγδαληνή όπως και της Συντονίστριας Εκπαίδευσης στην Αλβανία κα Κάτσενου Λευκοθέα.

Στην επιστολή της η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά κα Νικολάου ευχήθηκε στους μαθητές και στους δασκάλους κάθε επιτυχία στο δρόμο της μόρφωσης. Εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του Ελληνικού Προξενείου στην προσπάθεια αυτή αλλά και την ελπίδα πως η νέα σχολική χρονιά θα είναι πιο ομαλή από την προηγούμενη.

Η κα Κάτσενου στο χαιρετισμό της ανέφερε: «Αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες,

Αγαπητοί και Αγαπητές εκπαιδευτικοί των Ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Όμηρος»,

Αγαπητοί γονείς,

Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο σχολικό χώρο και να σας ευχηθώ από καρδιάς για μια νέα δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία και ωραίες αναμνήσεις.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να απευθυνθώ στους μικρούς μαθητές και να τους καλωσορίσω, καθώς μια νέα αγκαλιά ανοίγει για αυτούς και να τους διαβεβαιώσω ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί και η ευρύτερη μαθητική κοινότητα θα είναι δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Είναι ωστόσο αναμφισβήτητο ότι λόγω του covid19 αναγκαστήκαμε όλοι μας να προσαρμοστούμε σε νέες πρωτόγνωρες καταστάσεις και να τις αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο κίνδυνος διάδοσης και εξάπλωσης του ιού όμως παραμένει ζωντανός. Για αυτό πρέπει να μην χαλαρώσουν τα μέτρα προστασίας, ώστε να παραμείνουμε υγιείς και να απολαύσουμε το αγαθό της μάθησης έχοντας συνοδοιπόρους τους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς μας και τη διεύθυνση του σχολείου που θα είναι πάντα δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε.

Οι εκπαιδευτικοί παλιοί και νέοι είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη δημιουργία ενός ασφαλούς κλίματος μάθησης που θα παρέχει τα εχέγγυα στα παιδιά μας, στην νέα γένια που αποτελεί την ελπίδα του αύριο, για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και να φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο κάνοντας περήφανους τους γονείς τους, αλλά και εμάς τους δασκάλους τους που βάλαμε το λιθαράκι για αυτήν την αλλαγή.

Χωρίς να θέλω να καταχραστώ το χρόνο σας και κατανοώντας την ανάγκη σας να βρεθείτε όσο πιο γρήγορα γίνεται με τους φίλους και τους δασκάλους σας για να ανταλλάξετε εμπειρίες από τις καλοκαιρινές σας διακοπές και να σχεδιάσετε τη νέα χρονιά σε νέες βάσεις, σας εύχομαι για άλλη μια φορά καλή αρχή, δύναμη και όρεξη για δουλειά και τους γονείς τους διαβεβαιώνω ότι έχουν στείλει τα παιδιά τους στα καλύτερα χέρια που θα προσπαθήσουν να τα βοηθήσουν να εξελιχθούν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Όλοι μας είμαστε δίπλα σας αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που προάγει την γνώση και την πρόοδο.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους μας.»

Ευχόμαστε υγεία και καλή επιτυχία στους μαθητές τους γονείς και το εκπαιδευτικό μας προσωπικό.

http://dim-elekp-omhros.europe.sch.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1428) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (374) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (253) Β Ήπειρος (239) ορθοδοξία-orthodhoksia (234) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (76) διωγμοί - përndjekje (61) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (45) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (24) πολιτική-politikë (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)