Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Χειροτονία διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Κορυτσά!!

Χειροτονία διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Κορυτσά.

Κατά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ.κ. Ιωάννης, στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, χειροτόνησε εις διάκονο τον Χρήστο Νάση εκ Πενταβινίου. Έναν εξαιρετικό νεαρό με σπουδές στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Φλώρινας, με ολοκληρωμένες σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής στο Φαν Νόλι Κορυτσάς και με χρόνια εμπειρίας στο κατηχητικό έργο στην περιφέρεια Δεαβολίου.

Έναν νεαρό όχι όπως έχουμε συνηθίσει, καθώς μαζί με το πνευματικό του έργο ζει στο χωριό που γεννήθηκε και εργάζεται δίπλα στον πατέρα του ως αγρότης.

Ο παππούς του όπως είπε το είχε όνειρο κάποιος να γίνει ιερέας γιατί και ο ίδιος αν και λαϊκός βρισκόταν συνεχώς κοντά στην εκκλησία.

Τα λόγια στην ομιλία του συγκινητικά. Το εκκλησίασμα όλο

Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ.κ. Ιωάννης  με τις ευχές του προς τον διάκονο Χρήστο ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται για τον κλήρο καθώς το λειτούργημα τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό και γεμάτο από δυσκολίες.

Η χαρά μας είναι ιδιαίτερα μεγάλη και ευχόμαστε στον διάκονο Χρήστο, πάντα ΆΞΙΟΣ και ταπεινός. Να έχει την χάρη του Κυρίου στο ποιμαντικό του έργο. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: