Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Ονομαστική εορτή του Μητροπολίτη Κορυτσάς κ.κ Ιωάννη!!

Σήμερα η εκκλησία μας τιμά την Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Αυτή την ημέρα γιορτάζει και την ονομαστική του εορτή ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ.κ Ιωάννης.

Το γεγονός εορτάστηκε με Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο καθεδρικό ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην Κορυτσά.

Συλλειτούργησαν, στο γεμάτο κόσμο ναό, με τον Μητροπολίτη Κορυτσάς κ.κ Ιωάννη, ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ Καλλίνικος και ο Μητροπολίτης Σισανίου καί Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος, οι κληρικοί της Μητροπόλεως Κορυτσάς και κληρικοί από τις Μητροπόλεις Καστοριάς και Σιατίστης.

Τίμησε με την παρουσία του και ο κ Κασαπίδης Γιώργος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κα. Βασιλείου Δήμητρα, Αν/Συντονίστρια Εκπαίδευσης στην Αλβανία, κα Σιδέρη Αθηνά Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Όμηρος Κορυτσάς, εκπαιδευτικοί,  μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Όμηρος και Πλάτων, πλήθος πιστών.

Στον λόγο του ο κ.κ Ιωάννης ευχαρίστησε τους δύο μητροπολίτες από τις γειτονικές μητροπόλεις και αναφέρθηκε στο πνεύμα της εν Χριστού Αγάπης που πρέπει να επικρατήσει μεταξύ όλων και ιδιαίτερα μεταξύ των  γειτόνων, το πνεύμα της αγάπης που και ο αγαπημένος μαθητής του Κυρίου ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος ενσάρκωσε.

Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Αθανάσιος στο λόγο του ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Κορυτσάς κ.κ Ιωάννη, εξέφρασε την χαρά του που παρευρίσκεται στην Κορυτσά και τον χαρακτήρισε ως πρότυπο αγάπης και ελέους και μια μεγάλη αγκαλιά για όλους.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ Καλλίνικος στον λόγο του ευχήθηκε και τόνισε πως αν και πρώτη φορά στην Κορυτσά αισθάνθηκε και αυτός όσα ανέφερε ο κ.κ Αθανάσιος, το πνεύμα αγάπης που υπήρχε κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.   

Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ.κ Ιωάννης διάβασε και μια ευχή για τους μαθητές των σχολείων που παρευρέθηκαν στην Θεία Λειτουργεία και έβγαλε μαζί τους μια αναμνηστική φωτογραφία.

Τέλος  δέχτηκε ευχές στην αίθουσα του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως.

Από τις Αλβανικές Αρχές δεν υπήρχε κανένας επίσημος εκπρόσωπος

Εις έτη πολλά Δέσποτα!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: