Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Από τους εορτασμούς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για το Έπος του 40 (Βίντεο)Με επίκεντρο των εκδηλώσεων τα δύο ελληνικά στρατιωτικά νεκροταφεία στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες, όπου βρίσκονται τα οστά περίπου 1.300 Ελλήνων, πεσόντων στα βουνά της περιοχής, γιόρτασε σήμερα την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ» ο ελληνισμός της Αλβανίας.
Επίσης, φέτος είναι η τρίτη χρονιά που οι τιμές στο κοιμητήριο στους Βουλιαράτες, αποδίδονται από κοινού από τα δύο κράτη.

Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε επίσημα ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος χαιρέτησε και εξ ονόματος της ελληνικής κυβέρνησης. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε μέλος της Ελληνικής κυβέρνησης στις εκδηλώσεις.

Από πλευράς αλβανικής κυβέρνησης χαιρέτησε ο περιφερειάρχης Αργυροκάστρου Οδυσσέα Κότε.


Επίσημοι εκπρόσωποι και άλλοι δημόσιοι φορείς καταθέσαν στεφάνια στα μνημεία αφιερωμένα στους Έλληνες πεσόντες. Όπως κάθε χρόνο, τίμησαν την επέτειο με την παρουσία τους εκατοντάδες Έλληνες από τις περιοχές τις Βορείου Ηπείρου και την Ελλάδα.

Βίντεο από την εκδήλωση στο στρατιωτικό κοιμητήριο των Ελλήνων πεσόντων στους Βουλιαράτες

apenadi.blogspot.com

 Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές των Ελληνοαλβανικών Εκπαιδευτηρίων Όμηρος Κορυτσάς 


Εορταστικές εκδηλώσεις για την #28η_Οκτωβρίου στο Στρατιωτικό κοιμητήριο των Ελλήνων πεσόντων στους Βουλιαράτες Δρόπολης. pic.twitter.com/Jsa60iahiL

— Πελασγός Κορυτσάς/Pelasgos Koritsas (@PelasgosK) October 28, 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: