Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Αλβανικές ελίτ δυνάμεις που μετατράπηκαν σε δολοφόνους, τζιχαντιστές, ληστές και διακινητές

 


Το Σύνταγμα Ειδικών Επιχειρήσεων είναι η επίλεκτη μονάδα του αλβανικού στρατού, οι αξιωματικοί του οποίου έχουν εκπαιδευτεί και εκπαιδευτεί όλα αυτά τα χρόνια με τις πιο ειδικές μεθόδους μάχης καταστροφής του «εχθρού», θεωρούμενοι ως εθνικό αγαθό. Όμως δεν πάνε όλα σύμφωνα με το σχέδιο της στρατηγικής του στρατού. Πρώην καταδρομείς από αυτές τις ειδικές δυνάμεις, έχουν διαπράξει μια σειρά δολοφονιών, ληστειών ή μελών του ISIS, γεγονός που καθιστά ευθύνη της Αλβανίας να εμπλακεί σοβαρά στη συμμαχία του ΝΑΤΟ και υποψήφια για την ΕΕ.

Αυτό το τάγμα περιλαμβάνει τους πιο ικανούς στρατιώτες, οι οποίοι τίμησαν την Αλβανία όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχοντας σε ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ σε χώρες που εμπλέκονται σε ένοπλες συγκρούσεις όπου ο κίνδυνος για τη ζωή ήταν μέγιστος, όπως στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν.

Εκπαιδευμένοι μόνο «να σκοτώνουν», οι πράκτορες «Κομάντο» δεν εκπαιδεύονται να κάνουν κανένα άλλο «πράγμα» στη ζωή: εκτός από την εξουδετέρωση και τον εν ψυχρώ αφανισμό αν χρειαστεί, αναφέρει το «BalkanWeb».

Ως εκ τούτου, μετά το τέλος των αποστολών, πολλές αποτελεσματικές, εγκαταλειμμένες με τα χρόνια από το κράτος, πεταμένες στο δρόμο, χωρίς δυνατότητα εναλλακτικής απασχόλησης και ποτέ ψυχολογικά υποβοηθημένες, με την πάροδο του χρόνου μετατράπηκαν από «ειρηνευτές» σε πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια. : συμβασιούχοι δολοφόνοι, επικίνδυνοι ληστές, έμποροι ναρκωτικών ακόμα και τζιχαντιστές.

Το «BalkanWeb» αναφέρει σήμερα τις υποθέσεις όλων των πρώην καταδρομέων που μετατράπηκαν σε τρομακτικούς εγκληματίες, από το 2011 μέχρι σήμερα.

Το «BalkanWeb» καταγράφει χρονολογικά όλες τις περιπτώσεις εμπλοκής πρώην στρατευμάτων κομάντο σε πολύ σοβαρά εγκλήματα, κάτι που μπορεί να χρησιμεύσει και ως μια μορφή ευαισθητοποίησης ώστε οι φορείς και ειδικότερα το υπουργείο Άμυνας να επανέλθουν στο μέλλον με προγράμματα αποκατάστασης και κοινωνικών πολιτικών αυτής της κατηγορίας.

Σοκαριστικά στοιχεία αποκαλύπτουν οι έρευνες της εισαγγελίας σχετικά με τους Αλβανούς που πήγαν να πολεμήσουν στη Συρία. Σύμφωνα με την εισαγγελία, τέσσερις Αλβανοί πρώην κομάντος εντάχθηκαν επίσης στο ISIS, δύο από τους οποίους έχουν επίσης πεθάνει. Στο μεταξύ, η αστυνομία του Δυρραχίου συνέλαβε τρεις καταδρομείς για το ποινικό αδίκημα της «Διακίνησης εκρηκτικών, εμπρηστικών, δηλητηριωδών και ραδιενεργών ουσιών», οι οποίοι συναρμολογούσαν και πουλούσαν τηλεκατευθυνόμενες νάρκες.

 Ο «BalkanWeb» αναφέρει ότι δύο αμειβόμενοι στρατιώτες κομάντο δήλωσαν ότι παρήγαγαν μόνο 7 νάρκες που βρήκε και κατέσχεσε η αστυνομία και ότι δεν μπόρεσαν να πουλήσουν καμία από αυτές στην αγορά. Εν τω μεταξύ, η αστυνομία υποστήριξε ότι οι νάρκες που παρήγαγαν οι στρατιώτες χρησιμοποιήθηκαν σε τρεις δολοφονίες, σε βάρος των επιχειρηματιών, αναφέρει το «BalkanWeb».

Εν τω μεταξύ, τέσσερις ημέρες πριν από τον αγώνα Αλβανίας-Ισραήλ, μια διεθνής επιχείρηση που εκτείνεται σε Αλβανία, Κόσοβο και πΓΔΜ, ολοκληρώνεται με τη σύλληψη 18 ατόμων που είναι ύποπτοι για διασυνδέσεις με το ISIS. Με βάση τις πληροφορίες των συνεργαζόμενων μυστικών υπηρεσιών, ιδίως της CIA και της MOSSAD, έγινε γνωστό ότι τα άτομα αυτά θα διέπρατταν τρομοκρατική ενέργεια στο γήπεδο «Λόρο Μπορίτσι» εναντίον της ισραηλινής ομάδας.

Ο «BalkanWeb» αναφέρει ότι ένας από τους συλληφθέντες, που χαρακτηρίστηκε από την Εισαγγελία ως βασικό πρόσωπο της ομάδας των τζιχαντιστών, ήταν πρώην διοικητής του Αλβανικού Στρατού, ο οποίος ήταν μέρος των τρομοκρατικών ταξιαρχιών του ISIS.

Επίσης, σε σοβαρές πράξεις δολοφονίας για μισθωτή αλλά και σοβαρή ληστεία, όπως η περίπτωση της πρώην εγκληματικής ομάδας κομάντο που λήστεψε το αεροδρόμιο της Ρίνας, στην οποία τα ΜΜΕ του Balkanweb έχουν καταγράψει δεκάδες περιπτώσεις, αποτελούν απειλές για την εθνική και παγκόσμια ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: