Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Ημέρα OXI και οι εκπλήξεις που ετοίμασε το νέο, ανθελληνικό κύμα στην Αλβανία!

 
Στο παρασκήνιο ετοιμάζεται νέο ανθελληνικό κύμα, που σκοπό έχει να τρομάξει την Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας. Ο πολιτικός και αστυνομικός συντονισμός των ΜΜΕ θα βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινής γνώμης, επιδεικνύοντας έναν ξεκάθαρο αλβανικό εθνικιστικό εκβιασμό, για να δώσει ένα μήνυμα στην Αθήνα, ότι η Αλβανία παραμένει ισχυρή και σέβεται κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, που υπηρετεί την εθνική ασφάλεια και στρατηγική της.

Σταύρη Μάρκο
Δημοσιογράφος

Στην Αλβανία, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το 85% των πυλών των εφημερίδων και των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης στην Αλβανία ελέγχονται από ένα κρατικό σύστημα που καλύπτεται υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας και των συμφερόντων της Συμμαχίας ΝΑΤΟ ή του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά στην πραγματικότητα τα εξυπηρετούν . Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας. Οι Βορειοηπειρώτες βρίσκονται στο επίκεντρο μιας ανελέητης επίθεσης από όλες τις πολιτικές και κυβερνητικές πλευρές της Αλβανίας, με στόχο να απομακρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα εδάφη και τα σπίτια τους, λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη ενδιαφέροντος της Αθήνας για αυτούς.

Αυτά τα κύματα αλβανικών εθνικιστικών αντιδράσεων συνήθως αναπτύσσονται σε διάφορα στάδια. Ένα από τα βασικά στάδια είναι η διαδικασία καθαρισμού των όχθεων του Ιονίου την άνοιξη, χρησιμοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό κατεδάφισης των σπιτιών και των επιχειρήσεων των Ελλήνων, ως πρόσχημα ότι είναι παράνομα και ο Αλβανός ολιγάρχης θα πάρει άδεια να χτίσει το θέρετρό του. σε αυτούς.

Μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου έρχεται η επόμενη φάση, το OXI Daj, για το οποίο υψώνεται το αναμνηστικό αίσθημα της Ελλάδας, αλλά και της Ηπείρου, αφού σήμερα 28 Οκτωβρίου σκοτώθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας. Πριν από λίγες μέρες τα αλβανικά ΜΜΕ εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά της ιστορίας, του ιταλοελληνικού πολέμου, ακόμη και κατηγορίες εναντίον των βορείων για τρομοκρατικές ενέργειες.Φέτος φαίνεται ακόμα πιο δυνατό στην ανθελληνική προπαγάνδα, καθώς έχουμε κάποιες πρωτοβουλίες του Αλβανού ηγέτη Έντι Ράμα, να υψώσει το υπερεθνικιστικό αίσθημα Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου, υποστηρίζοντας την Τουρκία και ήδη επιτίθεται ανοιχτά στην Ελλάδα, ως κράτος. όχι φίλος και με σοβινιστικά συμφέροντα απέναντι στην Αλβανία. Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΟΖ ακυρώθηκε με την κοινή ατζέντα του Δικαστηρίου της Χάγης από την αλβανική πλευρά, για την οποία η Ελλάδα είχε θέσει τον βασικό όρο της ένταξης στην Ε.Ε.

Το θέμα αυτό αξίζει να αναλυθεί, αφού η Αθήνα δεν έχει να περιμένει κάτι άλλο για την ΑΟΖ, παρά μόνο να επαναδιαστασιολογήσει τις πολιτικές για τη Βόρειο Ήπειρο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η Ελλάδα θα πρέπει να προσεγγίσει τη λύση των προβλημάτων για τα δικαιώματα των Ανατολικών Ηπειρωτών σε ένα στάδιο που επιδιώκει η Αλβανία με το Κόσοβο, γιατί είχε την ίδια προτεραιότητα μέχρι το 1995 και όχι να δικαιολογήσει τα δικαιώματά τους, τα οποία θα έπρεπε να προστατεύονται από την «Ε.Ε.». Η προστασία των Βορειοηπειρωτών από την ΕΕ σημαίνει συνθηκολόγηση και εξόντωσή τους. Ίσως οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο ή στη Βοσνία να προστατεύονται από την ΕΕ; όχι απολύτως όχι. Η Σερβία ζητά δικαιώματα που υπογράφονται πρώτα από τον ΟΗΕ και μετά από την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1429) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (374) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (253) Β Ήπειρος (239) ορθοδοξία-orthodhoksia (234) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (119) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (76) διωγμοί - përndjekje (61) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (45) ανθελληνισμός (44) πολιτισμός - kulturë (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (24) πολιτική-politikë (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)