Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Η Τουρκία «πρόδωσε» τον Ράμα - Παρέδωσε νέα λίστα στην Αλβανία για έκδοση «γκιουλενιστών»

 


Νοέμβριος 2, 2022. Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεχμέτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε ότι το κλείσιμο του τουρκικού κολεγίου και του νηπιαγωγείου στην Αλβανία έγινε κατόπιν αιτήματος του Προέδρου Ερντογάν και όχι λόγω νομικών παραβιάσεων αυτών των θεσμών, όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός Ράμα, γράφει η αλβανική Syri.tv.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την υπουργό Όλτα Τζάσκα, ο Τσαβούσολγου εξέφρασε την εκτίμησή του προς την Αλβανία για αυτή την απόφαση, ενώ την κάλεσε να συνεχίσει τον αγώνα κατά της ‘FETO’ (Οργάνωση του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν).

«Υπάρχουν κάποιες εξελίξεις σχετικά με τα σχολεία της FETO. Αλλά αυτό το λέμε πάντα στην αδελφική Αλβανία.Το FETO δεν είναι μόνο απειλή για εμάς, είναι απειλή για κάθε χώρα στην οποία βρίσκεται.  Σε κάθε κράτος υπάρχει μια υπηρεσία πληροφοριών, όταν  άλλη τρίτη χώρα χρησιμοποιεί αυτό το FETO, το χρησιμοποιεί εναντίον μας, το χρησιμοποιεί εναντίον της Αλβανίας. Όταν πολεμάτε το FETO, οποιαδήποτε χώρα επεμβαίνει ή σας προτείνει, να ξέρετε ότι και αυτή η χώρα είναι με το FETO και εναντίον σας».

Νέα λίστα Γκιουλενιστών στην Αλβανία


Ο Τσαβούσογλου αύξησε την πίεση στην Αλβανίδα ομόλογό του, Όλτα Τζάσκα, να εκδώσει τους λεγόμενους Γκιουλινιστές, παραδίδοντάς της μια νέα λίστα υπόπτων.

 «Σήμερα μοιραστήκαμε τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση κάποιων ανθρώπων [γκιουλενιστών] στην Τουρκία»

 

Στις 22 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, η κυβέρνηση έκλεισε το τουρκικό κολέγιο "Mehmet Akif" και το νηπιαγωγείο "Zübeyde Hanım", μέρος του "Turgut Ozal Education", γεγονός που προκάλεσε διαμαρτυρίες μεταξύ των γονέων και των μαθητών αυτών των ιδρυμάτων.

Αν και ο Ράμα έχει δημοσίως αρνηθεί ότι η απόφαση προκλήθηκε από τουρκικές πιέσεις, οι εκτιμήσεις της Τουρκίας αποδεικνύουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ο αρχηγός της κυβέρνησης διέταξε το κλείσιμο 2 μη δημόσιων ιδρυμάτων, τονίζει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: