Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Περίοδος Χριστουγέννων: ανταπόκριση από Βόρειο Ήπειρο

 Περίοδος Χριστουγέννων: ανταπόκριση από Βόρειο Ήπειρο

Αν και διανύουμε μια περίοδο εορταστική, η κατάσταση στη Βόρειο Ήπειρο παραμένει αρκετά απογοητευτική. Λίγοι επέστρεψαν φέτος για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην γη των πατέρων μας, ενώ οι συνθήκες που εν έτει 2022 επικρατούν, φυσικά και δεν ευνοούν.

Ακόμη συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος, ακόμη οι νέοι διστάζουν να θυσιάσουν, έστω και για λίγο, την άνεση της Ελλάδας ή και του εξωτερικού, οπότε οι αλβανικές πρακτικές αδειάσματος της πατρίδας μας, καλά κρατούν.

Κι όλα αυτά στα «μεθεόρτια» της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Βόρειο Ήπειρο. Οι αλβανικές υποσχέσεις φαίνεται πως θα συνεχίσουν να παραμένουν, απλά υποσχέσεις και ο τόπος μας θα αδειάζει.

Καλή η φιλία των λαών, καλή και η αλληλεγγύη αλλά ποιος τελικά θα σκύψει πραγματικά ώστε να ακούσει τα πολλά προβλήματα των όσων παραμένουν στην πατρίδα μας;

Επίσης, καλή και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ποιος μπορεί να την θεωρήσει πραγματικότητα στην αλβανική κοινωνία;

Ποιος αλβανικός θεσμός θα αποτελέσει επιστέγασμα για τα βορειοηπειρωτικά συμφέροντα και δικαιώματα; Φυσικά κανένας. Και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά η πορεία των Ελλήνων μας, οι οποίοι όλο και «τρέχουν» να εγκαταλείψουν την γη τους, για ένα μέλλον πιο άνετο.

Αν και αυτές τις  άγιες μέρες δεν μας ταιριάζει η απαισιοδοξία, αλλά η ελπίδα, είναι καλό οι αλήθειες να λέγονται. Η Βόρειος Ήπειρος μπορεί να ανακάμψει μόνον εάν τα ίδια τα παιδιά της, που είναι σκορπισμένα έξω από την αγκαλιά της, μαζευτούν και απαιτήσουν ο τόπος τους να πορευτεί αλλαγμένος και ζωντανός, με πρακτικές αναγέννησης και φυσικά φιλίας, με τον απλό αλβανικό λαό.

(ανταπόκριση από Βόρειο Ήπειρο)

Περίοδος Χριστουγέννων: ανταπόκριση από Βόρειο Ήπειρο (sfeva.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: