Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Απεβίωσε η Πρώτη Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Όμηρος Κορυτσάς κα Κωνσταντίνα Τούση!

 

Η κα Κωνσταντίνα Τούση- Φωτογραφία από την απόδοση Τιμητικής Πλακέτας από το Σύλλογο "Οι Φίλοι του Πολιτισμού" στην Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του 2012


Στις 19. 10. 2023 απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών η Κωνσταντίνα Τούση, διακεκριμένο μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Κορυτσάς.

Η κα. Τούση ήταν δασκάλα και μετά την πτώση του καθεστώτος του Ε Χότζα, με ήθος και αξιοπρέπεια, εργάστηκε για το καλό της ελληνικής κοινότητας της Κορυτσάς της οποίας ήταν μέλος.

Ήταν ενεργό μέλος της «Ομόνοιας» Κορυτσάς και η πρώτη διευθύντρια την Εκπαιδευτηρίων Όμηρος Κορυτσάς το 2003, μέσα σε πολύ δύσκολες περιστάσεις και συνθήκες.

Στις 4 Μαρτίου 2012 ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Πολιτισμού» στην Θεσσαλονίκη απέδωσε στην κα Κ. Τούση «Τιμητική Πλακέτα» για την προσφορά της στον Ελληνισμό στην Περιφέρεια Κορυτσάς.

Η νεκρώσιμή ακολουθία πραγματοποιήθηκε στο Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην Κορυτσά.

Πέρα από τους συγγενείς και φίλους παρευρέθηκαν να τιμήσουν την μνήμη και το έργο της, ο πρώην βουλευτής Κορυτσάς κ Γρηγόρης Καραμέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αδελφότητα» κ Μήτσιος Ανδρέας, ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Όμηρος κ Μπάμπουλλας Θ, εκπαιδευτικοί των εκπαιδευτηρίων «Όμηρος».

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Γενικό Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς ενημερωθήκαμε πως δεν μπόρεσε να παρευρεθεί κάποιος εκπρόσωπος καθώς δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα από τους αρμόδιους υπεύθυνους. 

Ζητούμε δημόσια συγνώμη για την λάθος πληροφόρηση. 

*H τελευταία παράγραφος άλλαξε στις 23 10 2023 προς χάρη της αποκατάστασης της αλήθειας. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: