Featured Post

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!

Εικόνα
Επιμέλεια: Γιάννης Παπανικολάου
Την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας να μην υποχωρήσει στο θέμα της  εκφράζει ο , μέσω επιστολής στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.Οπως σημειώνει “ηκούσθησαν ανοίκειοι απόψεις τινές περί του τρόπου προσελεύσεως εις τα Άχραντα Μυστήρια, είναι αδύνατον εις ημάς να παραμείνωμεν άφωνοι και αμέτοχοι ενώπιον μιάς τοιαύτης αμφισήμου καταστάσεως, αδρανούντες πρότών εξελίξεων και των κατά Πολιτείαν σχετικών ρυθμίσεων και απαγορεύσεων”.Αναλυτικά όσα αναφέρει:«Μακαριώτατε, Χριστός Ανέστη!Εβιώσαμεν επωδύνως τας συνθήκας αι οποίαιεν εφανίσθησαν εις την ζωήν της Εκκλησίας, λόγω της σοβούσης πανδημίας του νέου κορωνοιού, και έφθασαν ενώπιον ημών, διάγραμμάτων και υπό μορφήν ερωτήσεων και προβληματισμού, πανταχόθεν, νέα κατά τόπους δεδομένα και ποικιλόμορφοι εξελίξεις. Ημείς, εμφορούμενοι υπό πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας, διά την προστασίαν της υγιείας των πιστών και το κοινόν καλόν, απεδέχθημεν την τέλεσιν των ιερών ακολουθ…

Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου στην τρίτη θέση των πιο θρησκευόμενων στον κόσμο " Κοσσυφοπέδιο η τρίτη πιο θρησκευόμενη χώρα στον κόσμο"


Οι κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου καταλαμβάνουν την τρίτη θέση παγκοσμίως ως οι πιο θρησκευόμενοι, μαζί με την Ινδία, την Ακτή του Ελεφαντοστού, την Γκάνα και την Παπούα της Νέας Γουινέας.


Αυτό αναφέρει η «Gallup International».
Η  έρευνα, εκτός των άλλων, δίνει και τη δυνατότητα να αντιληφθεί κανείς, τον θρησκευτικό φανατισμό των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, καθώς οι Αλβανοί Κοσοβάροι πρωτοστατούν  στην ένταξη -των αλλοδαπών- στην τρομοκρατική οργάνωση των φανατικών ισλαμιστών μαχητών του  Ισλαμικού κράτους, στη Συρία και το Ιράκ.


 Σύμφωνα με την έκθεση για το τρέχον έτος, η πιο θρησκευόμενη χώρα στον κόσμο είναι η Ταϊλάνδη, όπου δηλώνουν ‘φανατικά πιστοί’ το  98%  του πληθυσμού.


Στη δεύτερη θέση είναι η Νιγηρία με 97%, ενώ στο Κοσσυφοπέδιο το 94% του πληθυσμού δηλώνει απόλυτα θρησκευόμενο.


Στην έρευνα συμμετείχαν 66.000 άνθρωποι από 68 χώρες από όλον τον κόσμο. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι 6 στους 10 ανθρώπους στον κόσμο (62%) θεωρούν τον εαυτό τους ως θρησκευόμενους, ενώ λιγότερο από το ένα τέταρτο (25%) θεωρούν ότι είναι μη θρησκευόμενοι και το 9% δηλώνουν άθεοι.


Οι λιγότερο θρησκευόμενες χώρες είναι η Κίνα,  με 7 στους 10 να δηλώνει άθεοι (67%), ενώ 23% δήλωσε ως μην θρησκευόμενοι και μόνο το 9% ως θρησκευόμενοι.

Ακολουθούν η Σουηδία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Μεγάλη Βρετανία με επτά στους δέκα πολίτες να λένε ότι είναι άθεοι ή ότι δεν πιστεύουν σε οποιαδήποτε θρησκεία.


Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις εκφράζονται με την πίστη στο Θεό, στην Ψυχή, στον Παράδεισο, στον Διάβολο και στη Ζωή μετά Θάνατο.


Πάντως, η πλειοψηφία των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο πιστεύει στην ψυχή κατά 74%,  ενώ περίπου το ήμισυ από αυτούς πιστεύει στον παράδεισο (56%), στη ζωή μετά θάνατο (54%) και στον διάβολο (49%).

 (aktuale.mk)(Gallup International)
--

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

E Vërteta për Gjergj Kastriotin në dy video!

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos