Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Δηλώσεις ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά για την ΕΕΜ και τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις [ΒΙΝΤΕΟ]

  • Në shqip lexoni këtu
  • Τι είπε για την αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας από τον δήμαρχο Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο
Εκτενείς αναφορές στα κυρίαρχα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής έκανε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή που παραχώρησε στην ΕΡΤ την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.
Μεταξύ άλλων ο Έλληνας ΥΠΕΞ στάθηκε και στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και στο μη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της γηγενούς Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
Σε ό,τι αφορά  την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι  έχει συνδεθεί και με τον σεβασμό του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και επέμεινε ότι πρέπει να λυθεί άμεσα  το θέμα τίτλων ιδιοκτησίας  που αφορά και την ελληνική μειονότητα επισημαίνοντας  ότι στο θέμα αυτό υπάρχει στήριξη  και από την Ε.Ε.  και  από την Ουάσιγκτον. Ο κ. Κοτζιάς τόνισε με έμφαση πως «η Ελληνική γηγενής Μειονότητα στην Αλβανία βρίσκεται υπό την μεγάλη προστασία της Ελληνικής Δημοκρατίας, της ΕΕ και των ΗΠΑ».
Αναφορικά δε με την υφαρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων στην Χειμάρρα ο Ελληνας ΥΠΕΞ δήλωσε σε με νόημα πως: «Οι πολίτικοι οι οποίοι δεν σέβονται τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας δεν μπορούν να κατέχουν την Ελληνική ιθαγένεια. Την Ελληνική ιθαγένεια έχουν διάφοροι παράξενοι τύποι, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Χειμάρρας που προωθεί αυτά τα σχέδια, και όπως ξέρετε εμείς του την πήραμε την ιθαγένεια. Διότι δεν μπορείς να είσαι Ελληνας υπήκοος, Αλβανός υπήκοος και να κυνηγάς τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας».
Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:


Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: