Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Τμήμα Ελληνικών Αργυροκάστρου: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της ελληνικής γλώσσας

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνική Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου) ήταν αφιερωμένη εκδήλωση που έγινε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου. Την εκδήλωση οργάνωσε το Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου και αποτελεί πλέον, σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Μπεκτάς Μέμα, μια πολιτιστική παράδοση για το πανεπιστήμιο του οποίου ηγείται. Ήταν επίσης, μια σύμπραξη τριών πανεπιστημίων, Αργυροκάστρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ιωαννίνων.

Η καθηγήτρια εφαρμοσμένης γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Ελένη Γρίβα, «ξενάγησε» το ακροατήριο στις χώρες που έχει σήμερα «παρουσία» η ελληνική γλώσσα. Η λέκτορας του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, Κωστάντω Ξέρα, αναφέρθηκε στην διαχρονική παρουσία της ελληνικής γλώσσας στην Αλβανία.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση πλατφόρμας για τις σύγχρονες μεθόδους εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, προϊόν συνεργασίας των Πανεπιστημίων Αργυροκάστρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πρόξενος Αργυροκάστρου Λάμπρος Κακίσης, η βουλευτής Αργυροκάστρου Αρτεμισία Μάλιου, ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου Αστριτ Αλιαγ, ο Δήμαρχος Αργυροκάστρου Φλιαμουρ Γκολεμι, ο Δήμαρχος Φοινικαίων και πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ Χρήστος Κίτσιος, ο Δήμαρχος Δρόπολης Δημήτρης Τόλης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Βασίλης Κάγιος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες και η Πρόεδρος της Επιτροπής Μειονοτήτων  Κωνσταντίνα Βεζιανη. Την Εκδήλωση χαιρέτισαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Λάμπρος Κακισης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου Μπεκτας Μέμα, καθώς κι οι εκπρόσωποι από την ακαδημαϊκή κοινότητα, ενώ προσήλθαν ελληνοδιδάσκαλοι, φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: