Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Ο Ράμα στη Δρόπολη, το βιντεομήνυμα στο Μητσοτάκη και η οργισμένη αντίδραση της Ομόνοιας!

 rama dropoli

Η πολιτική έχει και τα ευτράπελα! Με την διαφορά πως όταν αφορούν διμερείς σχέσεις και πολύ περισσότερο την ύπαρξη και το μέλλον της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία παύουν να είναι τέτοια και αποκτούν άλλη σημασία.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα έδωσε μία πολύ ωραία παράσταση στη Δερβιτσιάνη, στην καρδιά της ελληνικής μειονότητας στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνει ανά την χώρα ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Κι από κει μαζί με τον δήμαρχο της Δρόπολης Δημήτρη Τόλη, αποφάσισαν να στείλουν βιντεομήνυμα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Έντι Ράμα πήρε το κινητό του και μαζί με τον Δήμαρχο έστειλαν χαιρετίσματα στον Έλληνα Πρωθυπουργό. «Σε περιμένουμε στη Δροπόλη…» είπε ο δήμαρχος της περιοχής και ο Έντι Ράμα τον ενημέρωσε πως… «εδώ είναι η ελληνική μειονότητα και μαζί με άλλους μιλάμε για καλλιέργειες, υποδομές και ότι χρειάζεται… Είμαστε αδέρφια..»..

Και έκλεισε το μήνυμα λέγοντας «Καλυνύκτα Κυριάκος».

Η Ομόνοια, τοποθετείται με μία σκληρή ανακοίνωση σε όσα έλαβαν χώρα στη Δερβιτσάνη. Στην ανακοίνωσή της μιλά για σουρεαλιστικό μονόπρακτο του Αλβανού Πρωθυπουργού ενώ τονίζει ότι οι παριστάμενοι είχαν επιλεγεί από τους εκλεκτούς του…

«Είχε βέβαια επίγνωση του χώρου που βρίσκονταν. Κι εκεί έπρεπε να απολογηθεί για όσα έχει διαπράξει και όσα δεν έχει πράξει δημιουργώντας κενό και αρνητικό προηγούμενο σε ότι αφορά τα δικαιώματα και την κατάσταση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Επέλεξε την πεπατημένη που λέει ότι αυταρχικοί ηγέτες και αυταρχικά καθεστώτα θεμελιώνουν τις πολιτικές του πάνω σε καταπίεση και χειραγώγηση των εθνικών μειονοτήτων και κάπου εκεί ολοκληρώνουν και τον πολιτικό τους κύκλο.

Σ’ αυτό το βαθύ σκοτάδι των ύστερων ημερών βρίσκεται ο Ράμα και μαζί του η κλίκα και ορισμένων λακέδων της εξουσίας Ελληνικής καταγωγής.

Είναι εύκολο να δημαγωγεί κανείς πάνω σε ζητήματα επιδοτήσεων της τάξης των 200 Ευρώ ετησίως για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Πολύ όμως δύσκολο να απαντήσει στην Έκθεση κόλαφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πολιτική κατάσταση στην Αλβανία ευθύνη της Κυβέρνησης του κ. Ράμα. Άλλο τόσο δυσκολότερο σε ανάλογες αναφορές του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και την κατάσταση που διέρχεται ως αποτέλεσμα της καταπίεσης που ασκεί η εξουσία και το καθεστώς Ράμα.

Είναι βαθιά νυχτωμένος μαζί με την κλίκα των εγκάθετων που βιντεοσκοπούνται μαζί του, εάν νομίζει ότι καληνύχτισε τον Ελληνισμό. Τα υπονοούμενα με τα λεκτικά του παίγνια νομίζοντας ότι προσβάλει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας του τα επιστρέφουμε πολλαπλασιασμένα!

Είμαστε απέναντι κ. Ράμα στις πολιτικές και τις συμπεριφορές σου. Ο Ελληνισμός ξέρει να ζει ελεύθερα και να απολαμβάνει τους καρπούς τις ελευθερίας!

Έχουμε καταγράψει στην κοινοτική μνήμη όλα σου και το χθεσινό. Να είσαι βέβαιος ότι όλα θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει» αναφέρει στην ανακοίνωση.

www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: