Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019

Επίτιμος Γερουσιαστής της Ευρωπαικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Επίτιμος Γερουσιαστής της Ευρωπαικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος
Σε μία λαμπρά εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου του Σαλτσμπούργκ, στην
Αυστρία, τιμήθηκε σήμερα, Σάββατο, 2 Μαρτίου, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιος. Συγκεκριμένα, οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, του απένειμαν και επισήμως την διάκριση του Επιτίμου Γερουσιαστή (Honorary Senator) του Ιδρύματος.
Πρόκειται για μία ακόμη σπουδαία διάκριση του διαδεκριμένου αυτού ορθοδόξου Προκαθημένου, από ένα τόσο σημαντικό στον ευρωπαϊκό χώρο πνευματικό ίδρυμα, τόσο για την προσφορά του μέσα από την ιεραποστολή στον άνθρωπο, όσο και για το συνολικό του ερευνητικό, συγγραφικό και επιστημονικό έργο.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών ιδρύθηκε το 1990 με τη μορφή του μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού φορέα και παρ όλο το σύντομο χρόνο δράσης της, έχει καταστεί σε ένα κέντρο σπουδαίας προσφοράς στην ευρωπαϊκή ιδέα, την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, την ανάδειξη προσωπικοτήτων που ιδιαίτερα συμβάλουν στην κοινωνική εξέλιξη και τη διάσταση του ανθρωπισμού.
Η σημερινή βράβευση και διάκριση στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου έχει σημασία για όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλβανία και τον Ορθόδοξο πλήρωμα, καθώς στην ουσία αναδεικνύει το ρόλο της Ορθοδοξίας στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος σε όλη του την πορεία αγωνίστηκε και εργάστηκε διαχρονικά σε όλο το πλάτος του ευρωπαϊκού στερεώματος για την ειρηνική συνύπαρξη στη μεταπολεμική Ευρώπη και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των λαών και εθνών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.