Featured Post

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!

Εικόνα
Επιμέλεια: Γιάννης Παπανικολάου
Την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας να μην υποχωρήσει στο θέμα της  εκφράζει ο , μέσω επιστολής στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.Οπως σημειώνει “ηκούσθησαν ανοίκειοι απόψεις τινές περί του τρόπου προσελεύσεως εις τα Άχραντα Μυστήρια, είναι αδύνατον εις ημάς να παραμείνωμεν άφωνοι και αμέτοχοι ενώπιον μιάς τοιαύτης αμφισήμου καταστάσεως, αδρανούντες πρότών εξελίξεων και των κατά Πολιτείαν σχετικών ρυθμίσεων και απαγορεύσεων”.Αναλυτικά όσα αναφέρει:«Μακαριώτατε, Χριστός Ανέστη!Εβιώσαμεν επωδύνως τας συνθήκας αι οποίαιεν εφανίσθησαν εις την ζωήν της Εκκλησίας, λόγω της σοβούσης πανδημίας του νέου κορωνοιού, και έφθασαν ενώπιον ημών, διάγραμμάτων και υπό μορφήν ερωτήσεων και προβληματισμού, πανταχόθεν, νέα κατά τόπους δεδομένα και ποικιλόμορφοι εξελίξεις. Ημείς, εμφορούμενοι υπό πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας, διά την προστασίαν της υγιείας των πιστών και το κοινόν καλόν, απεδέχθημεν την τέλεσιν των ιερών ακολουθ…

Διαψεύδουν και οι Αλβανοί της Ελλάδας τον Μπουσάτι για τις επιθέσεις (Βίντεο)«Έχουμε τις καλύτερες σχέσεις - μεμονωμένα τα συμβάντα»
Σε τελείως διαφορετικό κλίμα από τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Μπουσάτι, ο οποίος εγκαλούσε την Ελλάδα για τις δολοφονίες Αλβανών πολιτών, μίλησε αποκλειστικά στο Star ο πρώην πρόεδρος της αλβανικής κοινότητας στην Αθήνα Έντμοντ Γκούρι.
«Σίγουρα έχουν υπάρξει ρατσιστικές επιθέσεις ή συμβάντα αλλά είναι μεμονωμένα και δεν συγχέονται με τη δημοκρατία αυτής της χώρας. Έχουμε τις καλύτερες σχέσεις κι αν κάποιοι θέλουν να τις παρουσιάσουν αλλιώς σφάλουν» τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότητας στη χώρα μας, απηχώντας τις σκέψεις πολλών συμπατριωτών του που διαμένουν και εργάζονται στην Ελλάδα.
Τα Τίρανα όμως προσπαθούν να πείσουν ότι ο θάνατος ένος ναρκέμπορου στα ελληνοαλβανικά σύνορα, η εκτέλεση ενός 18χρονου στην Καβάλα για προσωπικές διαφορές , η ρατσιστική επίθεση εναντίον του Αλβανού εργάτη στην Κέρκυρα, αλλά και ο θάνατος κρατούμενου στις φυλακές Τρικάλων είναι ακριβώς το ίδιο με την εν ψυχρώ εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα απο τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας στην ευπαθή περιοχή της Βορείου Ηπείρου.
Πού το πάνε όμως οι Αλβανοί; Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης δήλωσε στο Star ότι οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις γίνονται για εσωτερική κατανάλωση με θύματα τους Βορειοηπειρώτες. «Έχουν σκοπό να συνεχίσουν τη στυγνή καταπίεση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και γι αυτό το λόγο ζητούν ερείσματα επί των οποίων να στηριχθούν. Είναι συντεταγμένη πολιτική πιέσεων, καταπιέσεων και διωγμών και ζητούν δικαιολογίες» τόνισε ο κ. Μάζης.
Οι ακρότητες δεν είναι όμως προνόμιο μόνο των Αλβανών. «Οι προκλήσεις του Αλβανικού ΥΠΕΞ πρέπει να απαντηθούν μόνο με άμεση απέλαση όσων Αλβανών έχουν διαπράξει αδικήματα στη χώρα μας» υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.
Η προκλητική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, το οποίο χαρακτηρίζει ανεξιχνίαστες και ρατσιστικές τις τέσσερις αυτές υποθέσεις, έφερε την άμεση αντίδραση και της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αναφέρει πως όλες οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν γρήγορα».
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

E Vërteta për Gjergj Kastriotin në dy video!

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos