Featured Post

Κωνσταντίνος Καβάφης - Θερμοπύλες! - Kostas Kavafis Termopile[1]

Εικόνα
Kostas KavafisTermopile[1]Nder u qoftë atyre që jetën e çojnëduke ruajtur Termopilet.Nuk tunden kurrë nga detyra;mbeten të drejtë dhe të rreptë në çdo vepër,por plot me keqardhje, plot dhembshuri;zemërgjerë kur janë të pasur, kur janë të varfërsërish pak zemërgjerë,gjithmonë ndihmojnë me sa munden;thonë ngaherë të vërtetën,por gënjeshtarët nuk i urrejnë.Edhe më shumë nder u ka hijekur parashohin (dhe këta janë të shumtë)se në fund do të shfaqet Efialti,se medët, më në fund, do të shkojnë tutje.
[1]Në vitin 480 Greqia u pushtua nga persët (medët), që udhëhiqeshin nga perandori Kserks. Mbreti spartan Leonida, në krye të 7 000 grekëve, mori urdhër të ndalte përparimin e ushtrisë perse në Termopile (Greqia qendrore), një kalim i ngushtë mes detit dhe maleve të pakapërcyeshme. Ushtria perse, e përbërë prej 250 000 trupash dhe shumë e fuqishme, sulmoi dy herë, por që të dyja herët u shtrëngua të tërhiqej, pasi kalimi ishte kaq i ngushtë, sa nuk mund të poziciononin të gjitha forcat e tyre. M…

Τα Κοσσοβαρόπουλα ευχαριστούν τον "Μπαμπά Ερντογάν" στα Τουρκικά για την βοήθεια που τους έδωσε! - Fëmijët e vegjël nga Kosova falenderojnë me pasion në turqisht Erdoganin dhe Turqinë për ndihmën!


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέβασε ένα βίντεο όπου παιδιά από το Κόσσοβο ευχαριστούν τον Ερντογάν για την βοήθεια που τους έδωσε για τον κορονοϊό. Ως γνωστόν ο Ερντογάν έστειλε βοήθεια σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων που ήταν κάποτε επαρχίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκτός από την Ελλάδα. Γιατί άραγε; 
Ο ίδιος γράφει : Δείτε? Πώς οι αδελφοί μας του Κοσσυφοπεδίου εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Είμαστε πάντα μαζί σας.
Σημαία της Τουρκίας
Σημαία του Κοσσυφοπεδίου
#EvladıFatihan=Μώβ Πατρίδα= Πρώην Οθωμανική Αυτοκρατορία


Όταν αναφέρει "Αδελφοί" εννοεί πως στην πραγματικότητα είναι αδέλφια. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως οι μωαμεθανοί στην Αλβανία και στο Κόσσοβο έχουν τουρκική συνείδηση και πολύ έχουν και καταγωγή. Απλώς αυτή την αλήθεια οι Αλβανοί εθνικιστές δεν την δέχονται θεωρητικά γιατί θα καταρρεύσει η "αρχαία " τους ιστορία. Στην πράξη όμως πάντοτε το επιβεβαιώνουν και η Τουρκία το δέχεται και το εκμεταλλεύεται. ¨Μέσα από το βίντεο θα καταλάβετε πόσο βαθιά είναι αυτή η συνείδηση. Μικρά παιδιά με πολύ πάθος χαιρετούν και ευχαριστούν  στα τουρκικά και ένα παιδί μόνο στα αλβανικά. Τι μεγαλύτερη επιβεβαίωση χρειάζεται κανείς;

Ministri i Jashtëm i Turqis Mevlut Çavushoglu, publikoi në profilin e tij në Tweeter një video më fëmijë nga Kossova që falenderojnë Erdoganin dhe Turqinë për ndihmën që ajo iu dha për koronavirusn. Siç dihet vetë Erdogani dërgoi ndihmë tek të gjitha shtetet që ishin dikur pjesë e Perandorisë Osmane përveç Greqisë. Pse vallë?
 Ai vetë shkruan: Shikoni! Se si vëllezërit tanë nga Kosova shrehin ndjenjat e tyre. Jemi gjithmonë me ju. me hashtagun Vatani Mavi= Ish Perandoria Osmane vatani i gjithë myslymanëve dhe atyre me ndërgjegjie turke. Prandaj kur thotë vëllezër e thotë me gjithë kuptimin e fjalës pasi të gjithë myslymanët në Shqipëri e Kosovë kishin dhe kanë ndërgjegjie turke dhe nartyrisht shumë prej tyre dhe origjinë. Kjo është e vërtetueshme historikisht vetëm se nacionalistët shqiptarë nuk e pranojnë këtë të vërtetë (vetëm teorikisht sepse në praktikë e vërtetojnë çdo ditë) pasi bie gjithë historia "e lashtë" e thurrur për vite.  Këtë Turqia e di e ka të qartë dhe e shfrytëzon. Vetë videoja përbën vërtetim të kësaj të vërtete. Fëmijët kosovarë përshëndetin dhe falenderojnë me pasion Sulltan Erdoganin dhe Turqinë. Janë mirënjohës. Çfarë vërtetimi tjetër i duhet dikujt?


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!